Dodaj do ulubionych

ekonomia specjalności

IP: 195.116.169.* 12.05.10, 11:29
Witam. Zastanawiam się nad tym kierunkiem i trzema specjalnościami:
-rachunkowość i finanse przedsiębiorstw
-funkcjonowanie i rozwój gospodarki współczesnej
-gospodarka regionalna i lokalna
Gdzie można pracować po tych specjalnościach, jako kto i która wydaje wam się najbardziej przyszłościowa?
Oprócz ekonomii myślę też o logistyce, jak myślicie co będzie lepsze?
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: ekonomia specjalności IP: *.internetia.net.pl 12.05.10, 12:19
      logistyka.
      • Gość: band Re: ekonomia specjalności IP: 195.116.169.* 12.05.10, 14:11
        A dlaczego ? Palnąć bez uzasadnienia to każdy może
        • Gość: ewa Re: ekonomia specjalności IP: *.internetia.net.pl 12.05.10, 14:52
          nie palnełam. Bo sama studiuje logistykę na PB wieć polecam.
    • Gość: ewa Re: ekonomia specjalności IP: *.internetia.net.pl 12.05.10, 14:57
      Może popre jeszcze to. Po logistyce bd posiadał/a wiedzę także ekonomiczną,
      zarządzania. Są też finanse i rachunkowość. Dużo jest takich ekonomicznych
      przedmiotów. Bardzo dobrze łączy się to z logistyką. Jest dużo przedmiotów
      takich "biznesowych" bardzo przydatnych w zarządzaniu firmą. Np. biuro
      elektroniczne.
      • Gość: band Re: ekonomia specjalności IP: 195.116.169.* 12.05.10, 16:13
        Ja też się właśnie wybieram do białegostoku.Ekonomia jest na uniwerku a logistyka na pb. Równiez skłaniałbym się do logistyki ale nie ma tam specjalności..a gdzie mozna po logistyce pracować?
        • Gość: ewa Re: ekonomia specjalności IP: *.internetia.net.pl 12.05.10, 16:25
          Specjalność można nabyć na mgr. w innym mieście. Poza tym może do tego czasu jak
          skończysz otworzą tu w Białymstoku mgr. Teraz jej nie ma bo nie ma dla kogo,
          dopiero 2 rocznik jest. Po logistyce masz naprawdę duże pole do popisu. Można
          pracować w logistyce, spedycji, transporcie. Słyszałam od wykładowcy nawet że
          można po tym pracować w banku, szpitalu itp. Chyba odnosi się do do
          zaopatrzenia. Bardziej nakierują Cię na studiach, bo ja sama jest na 1 roku więc
          jeszcze aż tak obeznana nie jestem. Przynajmniej nie ma tylu logistyków jak
          ekonomistów;)
          • Gość: ewa Re: ekonomia specjalności IP: *.internetia.net.pl 12.05.10, 16:28
            Tak jak to powiedział wykładowca: " jest rzeka w której płynął pieniądze,
            usługi, produkty, ludzie, informacje, a my nią zarządzamy". Nie wiem jak Ci na
            swój język to przetłumaczyć, ale logistyka zajmuje się właśnie przepływem takich
            dóbr. Magazynowaniem itp.
            • Gość: band Re: ekonomia specjalności IP: 195.116.169.* 12.05.10, 18:42
              No tak, ale wykładowcy muszą wam tak mówić bo dzięki wam się utrzymują..a jak jest z matą? Dużo wymagają? Jest algebra? Analiza? Dużo jest przedmiotów z komputerem? Szkoda że nie ma żadnej specjalności bo ja na razie planuje zrobić tylko licencjat i odrazu iść do pracy..
              • Gość: ewa Re: ekonomia specjalności IP: *.internetia.net.pl 12.05.10, 18:52
                w logistyce to licencjat wysraczy, przynajmniej tak mi się wydaje. Matma, zalezy
                jaki wykladowca, przez2 lata byl ten sam nie wiem jak teraz, była latwa, z
                komuperów to byl word, excel, pp, biuro elektorniczne tj jak obsługiwanie
                konferncji itp. przydantne takie rzeczy biurowe. informatyki takiej nie ma jaka
                ppwinna byc normalnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka