Gość: treemagnolia IP: *.net24.prv / 80.51.233.* 09.03.04, 23:01 Czy może mi ktoś pomóc? Koleżanka potrzebuje testów i zadań z logiki z rozwiązaniami. Niech ktoś się zlituje!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: RATUNKU !!! LOGIKA !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.04, 23:08 jaka czesc logiki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: treemagnolia Re: RATUNKU !!! LOGIKA !!! IP: *.net24.prv / 80.51.233.* 10.03.04, 18:39 chodzi jej o wszystko, co można dostać !!! dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: RATUNKU !!! LOGIKA !!! IP: *.topole.waw.pl 11.03.04, 23:42 no ale jaka logika? ja mam testy, ale z logiki z prawa, więc to trochę inna bajka. a jesteś z wawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: RATUNKU !!! LOGIKA !!! IP: *.net24.prv / 80.51.233.* 12.03.04, 18:27 Nie, Katowice, zaoczne prawo. Potrzebuje wszystkich testów jakie kto ma, z rozwiązaniam, nie może pojąć tych cholernych zadań! Nie spodziewała się , że to taka matematyka, a oan humanistyczna dusza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: RATUNKU !!! LOGIKA !!! 12.03.04, 20:15 hmmm, no żeby pojąć to, to trzeba przede wszystkim zrozumieć teorię. no ja mam ok 30 testów z prawa...ale jak nie jesteście z wawy, no to nie wiem, jak mogłabym je udostępnić. mogę poradzić: na stronie www.lex.pl trzeba wejść w serwer studentów prawa i tam są jakieś zadania z logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zowix Re: RATUNKU !!! LOGIKA !!! IP: *.NET / 82.160.41.* 13.03.04, 03:57 > hmmm, no żeby pojąć to (zadania-moj przypis:) ), to trzeba przede wszystkim zrozumieć teorię. A tu sie nie do konca zgodze :) Czy naprawde teoria jest potrzebna do definiowania funktorow, do rozwiazania tautologii, do zadan tekstowych czy tam czegokolwiek jeszcze. Czy aby rozwiazac taka kontrapozycje, to potrzebna jest teoria, czy nie wystarczy nauczyc sie ogolnego schematu zadania? Zreszta jestem zywym dowodem, ze mozna zdac egzamin z logiki (tej dla prawnikow) posiadajac minimalna wiedze teoretyczna :) A pomocny w zadaniach bedzie skrypt dr Grabowskiego (tytulu nie pamietam - taki jakis granatowy bodajze, wydawnictwo UJ ) Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: RATUNKU !!! LOGIKA !!! 13.03.04, 19:36 aaa i tu tkwi szkopuł :))) jesteś z UJ, tak? na UW bez teorii nigdzie nie pociągniesz. Połowa pytań na egzaminie jest stricte z teorii:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zowix Re: RATUNKU !!! LOGIKA !!! IP: *.NET / 82.160.41.* 14.03.04, 01:33 Fakt, UJ to moja uczelnia :) Nie wiem jak wygladaja u was egzaminy z tego przedmiotu. W Krakowie wystarczą zadania + 1 punkt z teorii - tyle do zdania egzaminu. Natomiast nie o to chodzi. Napisalas, ze teoria jest niezbedna do rozwiazywania zadan i w tym miejscu nie zgadzam sie z toba. Jednak w zadnym razie nie kwestionuje tego, ze teoria jest potrzebna do zdania egzaminu (przynajmniej w W-wie, bo u nas niekoniecznie :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: RATUNKU !!! LOGIKA !!! IP: *.jaroszowka.sdi.tpnet.pl 14.03.04, 22:33 tez mam z prawa. jak chcesz to daj maila to ci przesle Odpowiedz Link Zgłoś