Gość: lena IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 11:15 Jak myślicie czy ludzie po filozofii są potrzebni na rynku pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: (*) Re: filozofia a praca IP: 153.19.192.* 01.04.04, 22:51 no nie mam pojecia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkseed Re: filozofia a praca IP: *.icpnet.pl 02.04.04, 02:56 Jesli skończyli Harvard albo podobną uczelnię:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna Re: filozofia a praca IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.04, 13:56 Na pewno nie jest to specjalnie pożądany zawód (najtańsze studia zaoczne u mnie na uniwersytecie - to mówi wszystko). Ale można wybrać np. filozofię - spec. komunikacja społeczna - to już wygląda dużo lepiej, a przedmiotów filozoficznych też jest sporo i pasjonaci nie będą znudzeni :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: filozofia a praca IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 05.04.04, 23:00 wiecej - filozofem nie jest sie z zawodu - a termin "filozofię - spec. komunikacja społeczna" - brzmi absurdalnie - czegos takiego nie studiowalabym nawet jakby mi placili... polecam jednak tradycyjna filozofie uniwersytecka z otwartym umyslem w trakcie studiow - moi przyjaciele zaczeli pracowac juz na 3-cim roku - i nie jest to nic glodowego - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: filozofia a praca IP: 217.98.107.* 05.04.04, 23:08 o, właśnie, zwłaszcza, że komunikacja społeczna jest coraz bardziej popularna w szkółkach zza budko z piwem, a prawdziwej czystej filozofii ze świecą szukać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: filozofia a praca IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 05.04.04, 22:57 a po czym sa? - jesli potrafisz myslec i czas na studiach tez wykorzystasz na nauke myslenia, to za 5 lat juz nie zadasz tego pytania - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: filozofia a praca IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.04.04, 23:57 Nie wiem jak jest w Polsce. W Anglii, dla przykladu, absolwenci Filozofii nie maja klopotu z zatrudnieniem, zwlaszcza z dyplomem z renomowanej uczelni. Umiejetnosc logicznego i analitycznego myslenia umozliwia zatrudnienie w dziedzinie polityki, w bankach inwestycyjnych, wydawnictwach, dziennikarstwie, instytucjach badawczych i wielu innych. Pracodawcy wychodza bowiem z zalozenia, ze absolwent filozofii, ktory potrafi samodzielnie myslec, przetwarzac i analizowac informacje i wyciagac wnioski, jest materialem, ktory mozna latwo przeszkolic dla potrzeb indywidualnej firmy. Dyplom uniwersytecki jest nie tyle dowodem wiedzy co wykaznikiem potencjalu intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: filozofia a praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 16:23 Po filozofii można pracować praktycznie wszędzie; w bankach, organizacjach politycznych, wydawnictwach a także w wolnych zawodach i w biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś