Dodaj do ulubionych

Cechy logistyka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 21:20
Witam. Mam pytanie jakie cechy logistyka są pożądane na rynku pracy? Oczywiście pomijam fakt: studia, języki, doswiadczenie, kreatywnośc itp natomiast bardziej mnie interesuje jakie programy (programownaie, autocad etc), jezyki, kursy są potrzebne by łatwiej znaleźc pracę a także to co przyda się początkującemu w tej dziedzinie:) (czy ktos z was pracuje w logistyce, jakie wymagania stawiaja wam przełożeni?)
Za wszelkie odpowiedzi dziękuje:)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Cechy logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 22:50
      wszelkie mrp2, erp (sap itp), wms, scm itp
      • Gość: a Re: Cechy logistyka IP: *.128.21.2.static.crowley.pl 18.10.10, 11:38
        dokładnie. pamietaj jednak, że takich systemów i tak uczysz się dopiero w pracy, na studiach niektóre się liźnie ale tylko liźnie.

dlatego stawiaj na języki obce żeby cię w ogóle ktoś przyjął.
        • Gość: gosc Re: Cechy logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 17:43
          Tak wiem o językach ... dzis to właściwie podstawa:)
          Natomiast chodziło mi o inne cechy (czyli te które podaliście)
          A czy możecie mi powiedziec jakie stanowisko i w jakiej firmiemoze podjac osoba w trakcie studiówzwiązanych z logistyką znająca 2 języki? Oczywiście wykluczam tu załatwienie pracy poprzez znajomosci etc (choc wiem, ze to obecnie graniczy z cudem;P )
          • Gość: ja Re: Cechy logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 18:00
            w prawie każdej firmie.
            spec. ds logistyki w firmach produkcyjnych (zarówno logistyka wewnętrzna jak i dystrybucja)
            spec. ds planowania produkcji
            spec. ds zakupów
            dyspozytor, spedytor, spec. obsługi klienta w firmach oferujących usługi logistyczne

i inne
            • Gość: gosc Re: Cechy logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 18:04
              A jak kształtuje się wynagrodzenie?.
              Oczywiście na wielu stronach sa podawane pensje rzedu 4-5 tys (chyba z kosmosu) a ja pytam o takich bardziej przyziemnych:).
              Czy dla początkującego pensja oscyluje w granicach 150 zł (+/-)?
              • Gość: nofx Re: Cechy logistyka IP: *.bielawa.vectranet.pl 20.10.10, 18:47
                sądzę, że te 150 zł dostaniesz, może nawet trochę więcej!
                • Gość: gosc Re: Cechy logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 18:05
                  Chodziło mi rzecz jasna o 1500zł:P
              • Gość: a Re: Cechy logistyka IP: *.128.21.2.static.crowley.pl 26.10.10, 15:21
                W pierwszej pracy z zerowym doswiadczeniem nie licz na wiele. 1200-1500 netto.
                A potem w górę..
                Mając ok 2 lata doświadczenia w zawodzie, nawet przerywanego, w trakcie studiów... można liczyć na 2000-3000 netto.
                • Gość: gosc Re: Cechy logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 18:44
                  No dobrze,ale w której w firmie podjac ta pierwsza pracę? Jest ich tak wiele...ale na wiele firm wiele osób narzeka (FM,Biedronka etc)
                  • zetroxos Re: Cechy logistyka 03.12.10, 21:44
                    aktualne informacje z branży Logistycznej znajdziecie w wortalu branżowym www.DobraLogistyka.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka