Dodaj do ulubionych

ze studiów inż na studia mgr

09.11.10, 17:30
Witam,
mam do Was pytanie. Może już ktoś o to pytał ale jestem świeży więc nie wiem.
Otóż studiuje kierunek typowo techniczny a mianowicie technologię drewna. Chciałbym po uzyskaniu tytułu inżyniera przejść na studia magisterskie ale już na zupełnie inny kierunek. Np. informatykę czy zarządzanie. Wiecie czy można przejść na takie studia czy wyrobić jakieś różnice programowe. Zaznaczę jeszcze, że zależy mi na studiach dziennych bezpłatnych.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: ze studiów inż na studia mgr IP: 46.112.236.* 09.11.10, 21:06
      To zależy od uczelni. Na jednych na spokojnie Ciebie przyjmą bez nadrabiania różnic programowych, na drugie przyjmą, tylko będzie trzeba nadrabiać różnice programowe, a na trzecie nie ma takiej możliwości. Najlepiej dopytaj się na uczelni, którą bierzesz pod uwagę jak to jest.
      • rattle1 Re: ze studiów inż na studia mgr 09.11.10, 22:03
        Okej, dzięki wielkie za odpowiedź. A jeżeli brałbym pod uwagę szkoły płatne to chyba w większości przyjmują bez żadnych problemów?
    • Gość: df Re: ze studiów inż na studia mgr IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.10, 17:50
      SGH - przejście bez różnic programowych, nie obchodzi ich kierunek ze studiów I stopnia. Na SGGW infa i ekonometria też powinna być bez różnic programowych.
    • Gość: studentin Re: ze studiów inż na studia mgr IP: 188.33.3.* 10.11.10, 18:38
      Nie wiem jak jest z informatyką, ale na zarządzaniu nie ma problemu, przynajmniej na SGH. Moja koleżanka studiowała tam zarządzanie po lingwistyce stosowanej i oczywiście musiała kilka rzeczy doczytać, ale to nie był przymus ze strony uczelni.
      A na prywatnych to już w ogóle luz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka