Dodaj do ulubionych

Studia techniczne w Kanadzie

18.11.10, 22:50
Przeguglowałam temat dość dokładnie, ale nie znalazłam nic związanego z praktyką...
Mam więc kilka pytań do tych mających pojęcie :)
Jaki jest odpowiednik politechniki w Kanadzie?
Jakie są średnie koszty podjęcia tam studiów?
Na jakiej podstawie przyjmowani są obcokrajowcy?
Ile trwa zdobycie odpowiednika polskiego magistra i jakie ma to przełożenie na późniejszą ewentualną pracę w Polsce?
Jakie certyfikaty są potrzebne? W większości IELTS?

Wiem, powiało ignorancją... Ale nie wiem nic, nawet gdzie szukać informacji na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: nofx Re: Studia techniczne w Kanadzie IP: *.bielawa.vectranet.pl 20.11.10, 22:31
      Jeśli chodzi o Kanadę to odpowiednikiem politechniki jest Institute of Technology. Odpowiedzi na wszystkie twoje pytania znajdziesz na oficjalnych stronach tamtejszych uczelni. Tam są przeważnie uczelnie stanowe więc googluj po nazwach stanu np. University of Ontatio Institute of Technology www.uoit.ca/
      • Gość: kosa Re: Studia techniczne w Kanadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 18:30
        skoncz licencjat, inzyniera w peleelu a potem jedz w swiat bo jeszcze sobie nie radzisz skoro masz problemy z takimi podstawami podstaw jak zaczac studia, latwiej bedzie ci na plytkiej wodzie bo jak wyplyniesz to tam zginiesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka