Dodaj do ulubionych

Biotechnologia Na UŁ czy PŁ

28.02.11, 17:36
Cześć
W tym roku zdaje maturę, i mam problem jakie studia wybrać, chodzi mi o zaoczne.
Na UŁ są niestety wieczorowe , czy ktos z Was studiuje na wieczorowych? Jaki jest grafik?
No i doradźcie które studia lepsze czy biotechnologia Na UŁ czy Na politechnice.

Myslałam jeszcze o Mikrobiologi ale tez niestety sa wieczorowe.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Biotechnologia Na UŁ czy PŁ IP: *.play-internet.pl 28.02.11, 21:21
      Biotechnologia jest bardziej technicznym kierunkiem, więc moim zdaniem lepsza jest polibuda niż uniwerek. Jakbyś znalazła uczelnię przyrodniczą z biotechnologią, to byłoby najlepiej. Ale jeśli wybierać między polibudą a uniwerkiem, to lepsza politechnika. Z tego co wiem, to zazwyczaj na wieczorowych studiach zaczynają się o godzinie 15, więc zostaje praca może na pół etatu. Kilku znajomych z liceum poszło na biotechnologię (dzienną) i wiem ile tam jest zajęć. Zresztą biotechnologia jest jednym z tych kierunków, gdzie jest dużo laboratoriów i ogólnie takich ,,praktycznych" zajęć, więc wiem, że zaoczna biotechnologia odpada. Zresztą sprawdź dobrze jak to jest z tymi studiami zaocznymi, bo na niektórych zaocznych studiach technicznych zajęcia zaczynają się w piątek, więc tutaj też może być problem z pracą, bo nieraz zajęcia zaczynają się w takich godzinach, kiedy powinno się siedzieć jeszcze w pracy. Ja Ci powiem tak, że moim zdaniem warto takie studia robić dziennie albo wieczorowo (a rano pracować na pół etatu) i poszukać jakiejś uczelni technicznej albo rolniczej. Ale oczywiście zrobisz jak zechcesz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka