Dodaj do ulubionych

WSIZ Copernicus we Wrocławiu

IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.11, 20:42
Hej!
Mam pytanie - czy ktoś studiuje na tej uczelni informatykę zaocznie? Możecie napisać słówko, jak tam wygląda wszystko? Zwłaszcza interesuje mnie, na ile wykładowcy są "złośliwi" - za poprawki trzeba płacić, więc chciałbym wiedzieć jak dużo osób na siłę się uwala, żeby zainkasować pieniądze.
Jak wygląda sprawa z przedmiotami matematycznymi - kolega mi mówił, że nie jest źle, tzn. że jak człowiek się uczy to spokojnie zaliczy. Chodzi mi o analizę mat., algebrę liniową, fizykę statystykę - na politechnikach te przedmioty to podobno pogrom straszny, a jak na WSIZ Copernius jest?
Żeby nie było - nie idę tam z nastawieniem "będzie łatwo- to się nie uczę". Chodzi mi tylko o to, żeby nie było jazdy w stylu "będę się ładnie uczył cały semestr, a tu nagle dowalą taki egzamin, że skasuję 75% osób za poprawkę, a potem na drugim terminie 20% skasują za warunek".

A jak wypada WSIZ Copernicus vs WWSIS Horyzont?

Z góry dzięki i pozdro dla przyszłych informatyków!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gościu Re: WSIZ Copernicus we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.11, 19:54
      Jeeeeez, nie ma tutaj nikogo naprawdę, kto mógłby się wypowiedzieć?

Rekrutacja już za miesiąc....
      • Gość: Kagan Re: WSIZ Copernicus we Wrocławiu IP: *.dsl.telepac.pt 30.03.11, 16:52
        Ani ta, ani tamta. Informatyke studiuj tam, gdzie ja wykladaja po angielsku, a nie po polsku!
        "Komputer to hardware i software".
        • Gość: Gościu Re: WSIZ Copernicus we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.11, 15:14
          Hej!
          Dzięki za wypowiedź, na pewno masz rację. Tylko pytanie skąd wziąć we Wrocławiu taką uczelnię? =)
          • Gość: Kagan Re: WSIZ Copernicus we Wrocławiu IP: 193.136.157.* 31.03.11, 15:17
            Ale w UK bardzo latwo...
    • Gość: nigdywiecejwwsis [...] IP: 78.133.191.* 14.05.11, 14:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • r.richelieu Re: Zamknijcie WWSIS horyzont! 23.05.11, 22:39
        jeszcze jeden taki post w nie twoim wątku to potraktuję go ja spam.
    • Gość: platekk Re: WSIZ Copernicus we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 18.12.11, 22:11
      Myślę że można polecić Copernicusa z Inowrocławskiej, tam podobno sytuacja ma się dobrze porównując do wwsis:
      forum.gazeta.pl/forum/w,245,131477744,131592441,Re_Wyzsza_Szkola_Informatyki_Stosowanej_Horyzont.html
    • Gość: Gość Re: WSIZ Copernicus we Wrocławiu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.15, 17:29
      Witam,
      W związku z tym, że trochę czasu od opinii o uczelniach już minęło, może ktoś podzieliłby się opinią aktualną. Chcę studiować informatykę i zastanawiam się, którą uczelnię wybrać Copernicus czy Horyzont. Z góry dziękuję za pomoc :-)
      • puenta7 Re: WSIZ Copernicus we Wrocławiu 30.07.15, 02:46
        Czy nie lepiej iść na Politechnikę?
    • posca Re: WSIZ Copernicus we Wrocławiu 02.10.15, 09:25
      Witam. Ponawiam pytanie. Czy warto studiować w Copernicusie? O opinie prosiłbym przede wszystkim osoby związane z tą szkołą.
      • lexor36 Re: WSIZ Copernicus we Wrocławiu 03.11.16, 20:54
        Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale być może pomogę. Uważam, że warto (przynajmniej informatykę). Program jest ciekawy i dobrze przygotowany. Wykładowcy są z rożnych uczelni i raczej nie ma jakichś super złośliwych. Matematyka jest fajnie prowadzona i da się jej nauczyć (jak ktoś chce). Jest sporo zajęć z programowania, systemów operacyjnych, baz danych. Jeżeli ktoś chce się czegoś nauczyć to da się (a jak nie chce to też można jakoś przetwarzać). Z wykładowcami da się dogadać, a panie z dziekanatu też są ok. Mi nie podobało się to, że na laboratoriach część prowadzących (głównie ci co pracują już bardzo długo) nie pomaga tylko siedzi i czeka aż studenci zrobią zadania z list. Jeżeli ktoś nie miał wcześniej styczności z programowaniem to zrobienie nawet prostych zadań jest trudne (czasem zdarza się tak, że pierwsze laboratorium jest jeszcze przed wykładem więc nie ma się na czym opierać). Ogólnie szkoła ok. Nie polecam natomiast szkoły Horyzont bo tam jest kompletny chaos jeżeli idzie o program nauczania i organizację studiów (wiem, bo też tam studiowałem)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka