dee.angel 15.01.08, 10:41 Czesc w nowym roku Mam male pytanko - czy na wyjazd tygodniowy do Kanady potrzebna jest Polakom wiza turystyczna? Dzieki z gory i pozdroowka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 Re: Pytanie - wiza Kanada 15.01.08, 13:44 Jak masz tylko obywatelstwo polskie to potrzebujesz wizy nawet na tranzyt przez Kanade a co mowic o pobycie 1 tygodniowym.. tutaj masz wykaz panstw ktorych obywatele nie musza miec wizy do Kanady: www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp Odpowiedz Link
dee.angel Re: Pytanie - wiza Kanada 15.01.08, 14:32 Ok. Dzieki za info. Wyjazd jest w maju wiec chyba zdaze Odpowiedz Link
dee.angel Re: Pytanie - wiza Kanada 15.01.08, 14:43 Swoja droga ciekawe, dlaczego obywatele Czech i Slowenii nie potrzebuja wizy... Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Pytanie - wiza Kanada 15.01.08, 14:58 Slowency nie potrzebuja wiz do USA a wiec i do Kanady im zniesli .. a ze Czesi oraz Lotysze moga latac bez wiz to zrobili male ustepstwo dla tych 2 Panstw aby zobaczyc co sie bedzie dzialo i czy nastepnym Panstwom nie umozliwic tego samego ale o tym bedzie cos wiadomo w marcu-kwietniu jesli zniosa wizy. Odpowiedz Link
dee.angel Re: Pytanie - wiza Kanada 15.01.08, 15:41 To jest szansa, ze dla Polakow tez zniosa? Moze poczekac? Przyznam, ze nie interesowala mnie zbytnio ta czesc swiata i jestem malo zorientowana jakie sa plany. Odpowiedz Link
syswia Re: Pytanie - wiza Kanada 15.01.08, 17:12 Nie czekaj, do maja na pewno nic sie nie zmieni - ta sprawa jest walkowana od kilku lat i ciagle nic. Niedawno Kanadyjczycy nawet pojechali ogladac nasze zielone granice z Bialorusia ... i ciagle nic. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Pytanie - wiza Kanada 15.01.08, 17:40 Nie wiem gdzie sie bedziesz starac o wize ale jak w Polsce to wize zalatwisz w 1 dzien .Jak cos bedzie wiadomo to dam znac na tym Forum i na innym tez czy bedzie za czy tez nie Odpowiedz Link
kasiak37 Re: Pytanie - wiza Kanada 15.01.08, 23:53 bzdura z tym zalatwieniem wizy w jeden dzien.Znajoma zalatwiala i nie zalatwila.Siedzi tam takie babsko i przyznaje wizy wedlug wlasnego widzimisie.Jak sie trafi na nia to koniec. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Pytanie - wiza Kanada 16.01.08, 00:04 A ja bylem pare razy i wiza w 1 dzien byla,podbnie inni moi znajomi a mam ich troche,,,chociaz widzialem ze odsylaja ludzi po dodatkowe dokumenty i wtedy moze wydanie wizy troche potrwac zanim ktos doniesie dodatkowy-kowe dokumenty ale wtedy odpowiedz jest tego samego dnia po przedstawieniu tych dokumentow. Odpowiedz Link
sylwek07 Do Kanady od marca bez wiz? 03.02.08, 10:00 wiadomosci.onet.pl/1685143,12,item.html Odpowiedz Link
sylwek07 juz za pare godzin bedzie wiadomo 29.02.08, 12:11 jak kto bedzie z tym ruchem bezwizowym . Odpowiedz Link
olensia Re: Pytanie - wiza Kanada 01.03.08, 02:34 Dokladnie ta baba to istny potwor, prawie kazdego odsyla bez wizy do domu. Pierwszy raz na nia trafilam i jak dla mnie to byl koszmar, za drugim razem trafilam na faceta i sie udalo. O tej babie kraza pod ambasada legendy... Odpowiedz Link
zosiunia53 Re: Pytanie - wiza Kanada 29.02.08, 17:19 dee.angel napisała: > Czesc w nowym roku > Mam male pytanko - czy na wyjazd tygodniowy do Kanady potrzebna jest Polakom > wiza turystyczna? > Dzieki z gory i pozdroowka > ...to zaleza skad bedziesz jechac - jezeli jestes w Stanach i masz amerykanskie obywatelstwo, to nie potrzebujesz wizy, jedynie od stycznia tego roku musisz miec paszport amerykanski, jezeli z Polski, to musisz starac sie o wize w ambasadzie kanadyjskiej Odpowiedz Link
kast Re: Pytanie - wiza Kanada 01.03.08, 11:26 wiadomosci.onet.pl/1702611,12,item.html ---------------- Serdecznie pozdrawiam, Kasia Jestemw UK od... Odpowiedz Link
sylwek07 a ja poczekam co dzis powie Pani Minister 01.03.08, 14:03 I ta wiadomosc bedzie prawdziwa bo jesli zniosa wizy to pod warunkiem. Odpowiedz Link
sylwek07 No i jest komunikat w sprawie wiz 01.03.08, 18:26 news.gc.ca/web/view/en/index.jsp?articleid=382699&categoryid=1&category=News+Releases Odpowiedz Link
monika_a_b Re: No i jest komunikat w sprawie wiz 01.03.08, 19:39 No świetnie! Pozdrawiam, Moni Odpowiedz Link
dee.angel Re: No i jest komunikat w sprawie wiz 04.03.08, 17:29 No to wszystko fajnie, tylko co to jest e-passport? Ja mam paszport wydany przez ambasade w Szwajcarii w roku 2003 (wazny do 2013). Mam sobie wyrabiac nowy? Odpowiedz Link
sylwek07 Re: No i jest komunikat w sprawie wiz 04.03.08, 17:58 dee.angel ty mozesz leciec bez problemu na tym paszporcie,cos mowil Pan Ambasador ze od roku 2011 beda wpuszczac osoby tylko z takimi paszportami biometrycznymi (tzw e-paszporty) na teren kanady ..Np Polacy musze je miec od stycznia 2009 aby moc latac bez wiz do Kanady Odpowiedz Link
sylwek07 Najczęściej zadawane pytania i odpowiedzi 04.03.08, 18:00 geo.international.gc.ca/canada-europa/poland/right_nav/visa_imm30-pl.asp tutaj mozna sie dowiedziec co do dlugosci pobytu na terenie Kanady . Odpowiedz Link
sylwek07 tlumaczenie po polsku 01.03.08, 21:35 geo.international.gc.ca/latin-america/master/pdf/EU%20Visa%20News%20release%20-%20Polish%20translation.pdf Odpowiedz Link
a.polonia Re: tlumaczenie po polsku 03.03.08, 15:22 No i dobrze, tylko teraz czy jest szansa, ze US wezmie przyklad z Kanady? Bo chce kiedys w koncu pojechac tam na wakacje, a nie mam zamiaru liczyc na laske urzedasow z ambasady Odpowiedz Link
sylwek07 info z Ambasady Kanady... 03.03.08, 15:37 geo.international.gc.ca/canada-europa/poland/right_nav/embassy5-pl.asp Odpowiedz Link
pama13 Re: info z Ambasady Kanady... 04.03.08, 02:49 no to sylwek kiedy wybierasz sie do Kanady? Kojarze,ze wczesniej chciales ale jakies przeszkody wizowe byly czy cosik? Odpowiedz Link
sylwek07 to inne problemy byly i sa 04.03.08, 08:40 Wizy to nie problem byl dla mnie ,co innego jest i chyba bedzie .Tak wiec zniesienie wiz dla mnie nic nie zmienia chociaz ciesze sie z tego. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: info z Ambasady Kanady... 04.03.08, 08:40 o to to ) Sylwek z ramienia Kupy odwiedzi cala sekcje kanadyjska po kolei i zda pozniej fotograficzna relacje. Odpowiedz Link
syswia Re: Asiu a Ty nie lecisz? 16.03.08, 17:03 ja zapraszam - jakby co u mnie meta jest, a i musztardowki by sie znalazly i cos do nich Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Asiu a Ty nie lecisz? 16.03.08, 18:35 no to lece )))) ja mam na tyle luksusowa sytuacje ze nie musze zupelnie sobie wizami glowy zawracac juz od dawna. Wsiadam i jade. Glupia robota mnie tylko wstrzymuje przed lataniem dookola swiata, cholera. Odpowiedz Link
sylwek07 Od 1 stycznia 2009 zwolnienie z obowiązku wizowego 24.11.08, 08:26 Od 1 stycznia 2009r. zwolnienie z obowiązku wizowego dotyczyć będzie jedynie posiadaczy paszportów biometrycznych (tj. paszportów polskich oraz litewskich wydawanych od 28 sierpnia 2006r., z wyjątkiem paszportów tymczasowych, które nie posiadają cech biometrycznych). Po 31 grudnia 2008 r. wymagana będzie wiza na pobyt czasowy od obywateli Polski oraz Litwy posiadających paszporty bez cech biometrycznych. geo.international.gc.ca/canada-europa/poland/visas/waiver_visas_suppression-pl.aspx Odpowiedz Link
tamsin Re: Od 1 stycznia 2009 zwolnienie z obowiązku wiz 24.11.08, 14:11 a to niespodzianka do tych co maja dwa lata stary paszport. ciekawe czy wymiana paszportu w PL na ten "lepszy" paszport to tylko pokaz stary dam ci nowy, czy tez wszyscy musza te kwity i inne zaswiadczenia od poczatku zbierac. Odpowiedz Link
sylwek07 inne wiadomosci o ruchu bez wizowym 16.03.08, 00:16 www.gazetagazeta.com/artman/publish/article_22052.shtml Odpowiedz Link