Dodaj do ulubionych

praca licencjacka z literatury

01.05.11, 11:04
prosze o pomoc. Musze wybrac do konca maja temat pracy licencjackiej z literatury dla dzieci i młodziezy. Bardzo interesuja mnie tematy zw. z lit. fantasy np. ( Potter , wszelkie wampiry itp.) , wiem ,że młodzież to lubi i czyta, także chcialabym pisac o tym. Ale moze ktos podsunie mi jakis pomysl na temat pracy?
Mialam brac : Pozaszkolne czytelnictwo młodziezy Polskiej. Niestety kolezanka mnie uprzedzila :(

Bardzo prosze o jakies pomysly na tytuł pracy zw. ze wspolczesna literatura dla młodzieży. Może jakis motyw ?
Szukalam w googlach , ale chcialabym poznac wasze propozycje
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: praca licencjacka z literatury IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.11, 12:14
      Na jakim kierunku studiów piszesz tę pracę? Jaki jest zakres Twojego seminarium?
      • nickname22 Re: praca licencjacka z literatury 01.05.11, 19:23
        Studiuje Informacje naukowa i bibliotekoznawstwo z filologią polską.
        A moja promotorka jest od literatury dla dzieci i młodzieży
    • tocqueville Re: praca licencjacka z literatury 01.05.11, 17:58
      "Pozaszkolne czytelnictwo młodziezy Polskiej" -
      nie widzę powodu, aby na taki temat nie mogły powstać dwie prace, wystarczy rozwinąć w tytule, np. "Pozaszkolne czytelnictwo młodzieży polskiej (na przykładzie literatury fantastycznej)" albo "Czytelnictwo literatury fantastycznej u polskiej młodzieży".
      Poza tym może być 100 tematów dotyczących motywu (motyw wampira/czarodzieja/relacji czarodziej-uczeń w literaturze młodzieżowej -na wybranych przykładach itd.)
      • Gość: Tawananna* Re: praca licencjacka z literatury IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.11, 19:37
        Popieram.

Można też zawężyć temat do utworów polskich autorów albo do utworów tłumaczonych, czy też spróbować np. porównać popularność, tematykę i in. jednych i drugich. Albo wziąć pod lupę utwory, które zostały przeniesione na ekran. Albo zbadać czytelnictwo wśród osób w jakimś węższym przedziale wiekowym.
        • nickname22 Re: praca licencjacka z literatury 01.05.11, 19:45
          bardzo dziękuję za odpowiedzi :) Teraz czeka mnie przeprawa z promotkrką, bo nie jest to łątwa osoba..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka