Dodaj do ulubionych

Informatyka medyczna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 09:30
Witam

Myślę nad drugimi studiami, chciałem informatykę bo to moja pasja. Amatorsko bawię się w "informatyka" w domu ;) Zarobioną kasę inwestuje w książki informatyczne, sprzęt (komputery, serwery, routery) czy też oprogramowanie. Skończyłem studia zarządzania i ekonomiczne, wcześniej sądziłem, że Ekonomia to jest to co chce robić czyli kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Lecz w tej chwili mając 25 lat zapragnąłem zostać inżynierem, wykorzystać swoje zdolności informatyczne. Fakt mógłbym zatrudnienie znaleźć w IT bez tego wykształcenia bo to żaden problem, jednak satysfakcją będzie ukończenie takich studiów. Jednak, że jestem człowiekiem, który ceni oryginalność (tą cechę u siebie odnalazłem dosyć niedawno), nie lubię robić tego co wszyscy, a jako, że studentów informatyki jest co raz więcej i staje się wręcz przesyt informatyków, którzy w zasadzie poszli na informatykę bo to jest popularny kierunek zarobkowy jest już przesyt.

Moja Rodzina ma spory związek z medycyną, trochę też się medycyną interesuje, niegdyś jako dzieciak myślałem by zostać lekarzem aby pomagać ludziom. Uwielbiam drugiemu człowiekowi pomagać. Lecz mój wiek 25 lat już nie pozwala podjąć takich studiów jak medycyna, więc pomyślałem o informatyce medycznej. Dobra na rynku IT ale jaka perspektywa? Takie studia są na WSTI www.vizja.net/kandydaci/im czy też na Politechnice Warszawskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan Re: Informatyka medyczna IP: *.Red-80-33-42.staticIP.rima-tde.net 10.05.11, 10:58
      W Australii (np. na Monash University) sa specjalne, skrocone studia medyczne dla osob, ktore skonczyly fizyke, chemie, biologie, agronomie czy tez kierunki techniczne. Tam jest cala masa studentow w wieku ponad 30 lat...
      Zas jakiekilowiek studia w Polsce (moze poza polonistyka i historia Polski) nie maja dzis, w epoce globalizacji i unijnego rynku pracy, zadnego sensu.
      lech.keller@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka