Dodaj do ulubionych

Pwr-tylko dla orłów?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 11:38
Witam! Matura z każdym dniem się zbliża, a ja nie wiem jaką uczelnię wybrać. Z powodów finansowych chcę iść do Wrocławia ( wtedy mam stancję za półdarmo u dobrych znajomych). Interesują mnie kierunki technicze, a najpoważniej informatyka. Jednak z opini znalezionych w internecie ( wielki odsiew, wrogość ze strony kadry, wyścig szczurów) boję się zmarnować roku i źle podjętej decyzji. Czy jako osoba, która planuje zdać rozszerzoną matmę w granicach 85-90 procent, fizykę podstawową na 70 mam jakieś szanse na tej uczelni? Czy na pewno jest aż tak źle? Proszę o odp
Obserwuj wątek
    • kazjenka Re: Pwr-tylko dla orłów? 13.11.11, 11:55
      Czy jako
      > osoba, która planuje zdać rozszerzoną matmę w granicach 85-90 procent, fizykę
      > podstawową na 70 mam jakieś szanse na tej uczelni? Czy na pewno jest aż tak źle
      > ? Proszę o odp

Z takimi wynikami miałbyś szansę się utrzymać. Na informatyce nie ma dużo fizyki, z tego, co się orientuję. Ale analiza matematyczna itp. jest trudna - nie można mieć zaległości z liceum. Jaki masz profil klasy i co bierzecie na matmie? Może spróbuj zrobić Studium Talent, jeśli jeszcze nabór jest prowadzony.
      • Gość: fcdc Re: Pwr-tylko dla orłów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 12:45
        Profil to mat-ang, co do matmy raczej się nie boję bo mam świetną nauczycielkę, ale podobno hasłem pwr jest "masz to umieć, a nie rozumieć". Może wybrać słabszą uczelnię, na której uczą, a nie tylko wymagają? Co do studium talent- mieszkam ponad 100 km od Wrocławia heh
        • kazjenka Re: Pwr-tylko dla orłów? 13.11.11, 14:43
          >Może wybrać słabs
          > zą uczelnię, na której uczą, a nie tylko wymagają?

Cóż, informatyka na PWr jest na 3-4 wydziałach i jedna drugiej nierówna.. Ale jeśli interesują Cię inne państwowe uczelnie, to przejrzyj ofertę UWr i UE.
    • Gość: gość Re: Pwr-tylko dla orłów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 20:14
      Z takim wynikiem się dostaniesz, widziałam roczniki, że przyjmowano studia ludzi od 0 punktów rekrutacyjnych (brali nawet ludzi z maturą z historii sztuki). Niby na Uniwersytecie Wrocławskim jest lepsza sytuacja co do atmosfery, tylko powiedzmy sobie szczerze co może robić absolwent informatyki z uniwerku? Siedzieć jako nauczyciel informatyki w szkole, a jak chcesz dostać jakieś stanowisko w branży, to idź na polibudę, a na atmosferę nie zwracaj uwagę
    • Gość: ja Re: Pwr-tylko dla orłów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 22:39
      ktoś Ci bajek naopowiadał. może wyścig się zrobił w momencie powstania kierunków zamawianych, ale jeśli na tym Ci nie zależy to luz. wrogość kadry? masz umieć a nie rozumieć? To może 5% wszystkiego. Są tacy owszem co uczą za karę ale są i mega sympatyczne osoby, które będą tłumaczyć z anielską cierpliwością aż każdy zrozumie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka