zozola 01.06.04, 15:01 takie małe pytanie. Co z zasadami rekrutacji na AeMy na 2005/2006 miłay być od pierwszego a tu nic... coś słychać na uczelniach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurea_anima Re: rekrutacja 2005/06 20.06.04, 19:53 co oznacza żegnaj fizyko?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
aurea_anima Re: rekrutacja 2005/06 21.06.04, 21:21 te osoby ze stara matura pewnie będą mmiały do rozwiazania o wiele trudniejszy test przygotowany przez AM niż te,które napiszą mature.Kiepsko Odpowiedz Link Zgłoś
nikiitaa Re: rekrutacja 2005/06 03.07.04, 21:03 Cholera a mi sie nie chce otworzyc ta rekrutacja! Czy to jest na bank pewne ze z fizy nie ma egzaminu??? Odpowiedz Link Zgłoś
aurea_anima Re: rekrutacja 2005/06 04.07.04, 16:19 nowa matura rozszezona z biologii i fizyki lub chemii a do tego 20 pytan przygotowanych przez AM- test zdolnosci umyslowych ,czy cos takiego.a dla starych maturzystow pytania z 2 przedmiotów przygotuje AM dla nich mysle ze bedzie trudniej o punkty w porównaniu z nowym maturzystami Odpowiedz Link Zgłoś
nikiitaa Re: rekrutacja 2005/06 04.07.04, 22:01 Dzieki za odpowiedz:))))))))))))) Ja zdaje nowa mature chce zdawac biologie rozszerzona ...i tylko biologie rozszerzona. Z Twojej wypowiedzi nie zrozumialam czy obowiazkowo musze zdawac 2 przedmioty rozszrzone tzn : biologie i chemie lub biologie i fize czy wystarczy tylko jeden rozszzony zdac? Jesli 2 rozszerzone a ja zdam jeden to czy dodatkowo zrobia mi jakis egzamin na drugi przedmiot? Odpowiedz mi prosze bo teraz to juz sie zamieszalam:) Odpowiedz Link Zgłoś
zamysza Re: rekrutacja 2005/06 04.07.04, 22:41 Z tego co czytałam będzie rozszerzona matura z biologii, fizyki i chemii, a dla kandydatów za starą egzamin taki jak nowa. Może się coś zmieniło, ale wiem że takie zasady ustalili, chociaż początkowo miała być fiza lub chemia do wyboru. Jest o tym artykuł na stronie "student". Odpowiedz Link Zgłoś
derkaaa Re: rekrutacja 2005/06 21.07.04, 12:37 mam niestety przykre informacje. Otóż kandydaci z tak zwana ,,nową matura", sa zobowiazani napisac mature z trzech przedmitow, na dodatek wymagany jest poziom rozszerzony. Zatem fizyka jest nieunikniona przynajmniej w Krakowie, chociaz tez na wielu innych AM-ach z tego co sie orientuje. Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
tatamta Re: rekrutacja 2005/06 27.07.04, 22:59 niestety to prawda chociaż początkowo wyglądało to trochę inaczej. pierwsze zasady rekrutacji mówiły rzeczywiście w większości o 3 przedmiotach ale np. Gdańsk dawał wybór między chemią a fizyką. podobnie było z kilkoma innymi uczelniami. Po pewnym czasie jednak zasady zostały ujednolicone i w tej chwili kandydatów obejmuje matura na poziomie rozszerzonym z biologii, chemii i fizyki oraz egzamin z predyspozycji intelektualnych ale nie pytajcie mnie co to może być bo sama zachodze w głowe. Odpowiedz Link Zgłoś
slipknota Re: rekrutacja 2005/06 28.07.04, 16:17 witam ten egzamin z predyspozycji intelektualnych to najprawdopodobniej test na inteligencje,straszne,naprawde wam nie zazdroszcze,sama za rzadne skarby nie chcialabym byc krolikiem doswiadczalnym juz nie mowiac o tej morderczej maturze z chemi ,biologi i fizyki i to jeszcze na poziomie rozszerzonym,ja jestem ostatnim rocznikiem przed "reforma",w kazdym razie zycze powodzenia na drodze do medycyny Odpowiedz Link Zgłoś
nina2101 Re: rekrutacja 2005/06 15.08.04, 21:46 chcialabym prosic o pomoc osoby ktore zdawaly na medycyne. Chcialabym sie dowiedziec z jakich podrecznikow dodatkowych korzystaliscie, jaki system uczenia przyjeliscie zeby najlepiej zorganizowac czas i podzielic tak duzy material. Doradzcie czy warto postatwic np na biologie i chemie a fizyke mozna sobie odpusisc chociaz troszeczke. Interesuje mnie takze przez ile czasu sie przygotowywaliscie ,przez caly rok szkolny w klasie maturalnej, pozniej lub wczesniej oraz czy korzystaliscie z dodtakowej pomocy w formie korepetycji. Bardzo prosze o pomoc!!!!!! moj nr gg 4989862 z gory bardzo dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
rose19 Re: rekrutacja 2005/06 24.08.04, 21:44 hej nina:-) ja dostalam sie w tym roku na medycyne..od 2 lat chodzilam na kory z fizy( ale to dlatego ze głupek fizyczny ze mnie:-P) na chemie od pazdziernika.. w sumie wystarczy przygotowywac sie przez rok.. jesli chcesz sie czegos dowiedziec, pogadac to moje gg 5646176 pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
nina2101 Re: rekrutacja 2005/06 25.08.04, 22:01 weszlam na strone AM w Gdansku i doznalam szoku "kandydaci zobowiazani sa pisac mature z biologii chemi i fizyki na poziomie rozszrzonym + test sprawdzajacy predyspozycje intelektualne" ...... lipa....... Odpowiedz Link Zgłoś
rose19 Re: rekrutacja 2005/06 26.08.04, 00:15 wspolczuje fizyki.w tym momencie dla wielu droga na am sie zamyka.. nie wszyscy sa geniuszami fizycznymi.. a jednak fiza na egzaminie jest przystepna i mozna sie nauczyc rozwiazywac tego typu zad.. a na maturze to moze byc trudniej :-/// strasznie gmatwają z gimnazjami.. dziwnymi testami na koniec..nowa matura.. Odpowiedz Link Zgłoś
nikiitaa Re: rekrutacja 2005/06 10.10.04, 21:43 Tragicznie z ta nasza rekrutacja:( Odpowiedz Link Zgłoś