marchewunia 02.06.04, 07:31 Czy ktoś może coś powiedzieć o niej? Czy są trudne egzaminy i tak ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: heja Re: Biologia na Uniwerku Warszawskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 20:45 skonczylem biologie na UW nie polecam mikrobiologia i mikrobiologia, poza tym nie potrafie rozpoznac podtsawowych gatunkow roslin, drzew- bo przez cale studia mozna przejsc bez godziny botaniki czy zoologii- a przeciez niby jestem magistrem. Naturalnie mozna sie nauczyc samemu, no ale przeciez wlasciwie wszystkiego mozna sie nauczyc samemu, to po co te studia? Studiowanie jest luzne, baaardzo duza dowolnosc przedmiotowa, wlasciwie w ostatnich 3 latach mozna przychodzic na uczelnie 2-3x w tygodniu. Z praca dla absolwentow bardzo trudno. to tyle hejka Odpowiedz Link Zgłoś
veterinario Ja tam zdawałam w tamtym roku. 04.06.04, 22:09 Szczerze przyznam że egzamin z biologii jest podchwytliwy.Np.które ze zwierząt mają jajowate erytrocyty?Chemia raczej ujdzie w tłumie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozladowana_bateryjka Re: Biologia na Uniwerku Warszawskim 05.06.04, 11:28 Moglibyście mi powiedzieć w jakich zawodach(oprócz nauczycielskiego) można pracować po skończeniu biologii? I na jakim poziomie jest wykładana chemia(na studiach...).Wprawdzie chodziłam przez 4 lata do biol-chemu,ale miałam tak "cudowną" nauczycielkę,że nie wiem,czy bym sprostała wysokim wymaganiom jeżeli chodzi o ten przedmiot :/ Odpowiedz Link Zgłoś