Dodaj do ulubionych

psychologia-uj-TUS

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 12:56
czy ktos ma jakis system rozwiazywania testow z umiejetnosci studiowania...ja
wiem ze wiele zalezy od szczescia ale moze ktos byl na jakims kursie
szybkiego czytania i ma jakies wzkazowki?Bo ja nie wyrabiam czasowo...jak
rozwiazuje te testy bez limitu czasowego to ida mi naprawde niezle.Bo tego
tekstu nie mozna czytac dokladnie bo sie nie zdazy.Czekam na jakies sugestie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: *.hondaconnectors.com 17.06.04, 13:29
      Nie powiem Ci nic nowego, czego by nie można wywnioskować z Twojego posta ;-)
    • Gość: xxx Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 14:33
      nie oplaca sie czytac calego tekstu...same pytania i w miare mozliwosci szukac
      na nie odpowiedzi w tekscie.co do technik szybkiego czytania to tez chetnie
      dowiedzialbym sie o co w nich chodzi...
    • Gość: ga Re: psychologia-uj-TUS IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 17.06.04, 21:08
      no właśnie może jakieś wskazówki już studiujących, czy wy czytaliście cały
      teskt czy najpierw pytania?
    • Gość: ANIA Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 12:37
      gdyby tak bylo bez limitu czasowego... ;-) ja mimowszystko czytam caly kawalek
      i odpowiadam na pytania- przynajmniej na poczatku potem wszystko zalezy od tego
      ile mi zostanie czasu
      wyrabiam mimo ze zadnych kursow szybkiego czytania nie ukonczylam.
      oczywiscie najfajniejsze sa te testy w ktorych jest duzo wiecej minut niz
      pytan,np. ten z 1997 Arystotelesa "Technika mikomachejska" 90 min na 70 pytań.
      wtedy to mozna sobie jeszcze nawet dwa razy sprawdzic
      mam jeszcze male pytanka ja swoja "teczuszke" z testami kupilam ponad rok temu
      i niestety nie mam w niej testu z 2003 roku. czy ktos moglby mi powiedziec ile
      tam bylo pytań na ile minut?????
      ciekawe jak bedzie w tym roku
      tak czy owak chyba troche bardziej trzeba sie przejmowac testem z lektury... :-/
    • Gość: ga Re: psychologia-uj-TUS IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 19.06.04, 14:04
      w zeszłym roku było 100 pytań na 110 minut
    • Gość: miska Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 11:03
      w sumie jak tak patrze na te testy to od 2001 r limit czasu sie zwieksza w
      porownaniu do liczby pytan ktore sie pojawiaja. Mam nadzieje ze w tym roku
      bedzie podobnie...bo 90 minut na 110 pytan to lekka przesada!!
      • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: *.hondaconnectors.com 22.06.04, 13:46
        lekka przesada? toż to pospolite barbarzyństwo, rozbój w biały dzień, żeby tak
        te testy ułatwiać! poziom egzaminów spadł do podbaraniej piwnicy!
    • Gość: miska Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 13:55
      chba nie wiesz co mowisz...zwiekszenie ilosci czasu nie wplywa obnizenie
      poziomu gdyz wielu z tych "baranow" dostaje sie wlasnie dletego ze strzela na
      tym tescie i po prostu ma szczescie.Mysle ze np 110 minut na 100 pytan jest
      odpowiednie poniewaz kazdy na tescie ( jakimkolwiek, czy wstepnym czy w sesji )
      powinien miec tyle czasu zeby przynajmniej nad 10 pytaniami sie zastanowic a
      nie zaznaczyc byle co, byle zdarzyc, nie majac nawet pojecia o co w danym
      pytaniu chodzi.
    • Gość: ania Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:11
      miska... hmmm... nie moge sobie poradzic z twoja argumentacja :-) (choc testy
      ida mi dobrze)
      jakie strzelanie?? o czym ty mowisz ....
      w tych testach raczej sie nie nastrzelasz zabardzo
      1 minuta na 1 pytanie jest w sam raz
      mozesz przeczytac i udzielic PRAWIDLOWA odpowiedz
    • Gość: miska Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:38
      hmm przy 90 minutach na 110 pytan to nie do konca wychodzi po 1 minute na
      pytanie.Fakt niektore pytania do tekstu sa tak oczywiste ze odpowiada sie na
      nie niemal automatycznie, ale niektore wedlug mnie wymagaja glebszego
      zastanowienia gdyz nie ma na nie bezposredniej odpowiedzi w tekscie i trzeba
      dany fragment dosc dokladnie przeczytac a na to nie ma za bardzo czasu. Mnie
      testy tez ida o dziwo dosc dobrze ale dzaje sobie sprawe z tego ze na egzaminie
      bede w wiekszym stresie , bede pisac o 8 rano ( a moja zdolnosc koncentracji o
      tej porze jest po prostu zabojcza) i licze po cichu na jakis lut szczescia :)
      czego wszystkim zycze !!

Pozdrawiam
    • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: *.hondaconnectors.com 23.06.04, 15:45
      ja w dalszym ciągu mam nadzieję, że w tym roku będzie mniej czasu i więcej
      pytań, bo dotychczasowy egzamin zniesmacza poziomem!
      • camerthon Re: psychologia-uj-TUS 23.06.04, 18:13
        Gość portalu: kszysiu napisał(a):

> ja w dalszym ciągu mam nadzieję, że w tym roku będzie mniej czasu i więcej
        > pytań, bo dotychczasowy egzamin zniesmacza poziomem!

Ja natomiast mam nadzieje, ze w przyszlym roku lektura do egzaminu bedzie
        reprezentowac przyzwoity poziom, a nie bedzie zbiorem radosnych opowiastek o
        niemowletach. Przeciez to kompromitacja dla uczelni! ;-)
      • camerthon Re: psychologia-uj-TUS 28.06.04, 16:58

> ja w dalszym ciągu mam nadzieję, że w tym roku będzie mniej czasu i więcej
        > pytań, bo dotychczasowy egzamin zniesmacza poziomem!

No i wykrakales :-)
        75min na 100 pytan, o ile mi wiadomo, tak?
        Chyle czola przed kazdym, kto zdazyl i jeszcze jest pewien, ze zrobil to dobrze :-)
        • Gość: Zaratustra Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 19:12
          Zgadza się. I dzięki za chylenie czoła. :D W porównaniu z tegoroczną stosowaną,
          TUS na ogólnej był bardzo prosty. Pewnie dlatego dali tak mało czasu. Ale
          wyrobiłam się i z tego co wiem nie tylko ja, choć oczywiście wymagało to
          strategii a nie czytania i zastanawiania się nad tekstem. Mam nadzieję, że
          teraz krzysiu nie będzie narzekał. :P

Dziwi mnie tylko jedna rzecz: jak ma się "tajność" kart odpowiedzi do faktu, że
          każą nam je podpisywać oboma imionami, nazwiskiem i datą urodzenia? :/
          • camerthon Re: psychologia-uj-TUS 28.06.04, 22:42
            Gość portalu: Zaratustra napisał(a):

> Dziwi mnie tylko jedna rzecz: jak ma się "tajność" kart odpowiedzi do faktu, że
            > każą nam je podpisywać oboma imionami, nazwiskiem i datą urodzenia? :/

Obawiam sie, ze ma sie dokladnie tak samo, jak teoretyczna liczba miejsc na 1
            roku do faktycznej liczby studentow przyjetych tylko i wylacznie na podstawie
            okreslonej ilosci punktow zdobytych na egzaminie...
            Ale co ja tam wiem...to tylko moja prywatna teoria krewnych i znajomych
            kroliczka ;-)
            • Gość: Zaratustra Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 09:09
              W tym kontekście cieszę się tylko, że nie mieszkam w Warszawie i nie muszę
              konkurować z dziećmi urzędników, które "muszą" zdać. :)
    • Gość: ania Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:52
      a ja tez zycze szczescia!! i do zobaczenia 28
    • Gość: miska Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 18:38
      tak.....a jak zdawali wyzej wymienieni Camerthon i Krzysiu to poziom byl pewnie
      niesamowicie wysoki a jaka pewnie lektura byla trudna..i teraz to co sie
      dzieje na egzaminach jest bez porownania...hmm czyzby zapomnial wol jak
      cieleciem byl..:P
      • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: *.hondaconnectors.com 23.06.04, 18:46
        Dziecko! Nie marnuj czasu na bezcelowe dyskuje, tam kilkadziesiąt wygłodniałych
        kandydatów czeka na Twoje miejsce, bezbłędne przygotowanie powinno być Twoją
        tarczą! Nie wiem jak Camerthon, ale ja zdawałem w tym roku i dostałem się bez
        większych problemów, ale tylko dzięki wytrwałej i systematycznej nauce.
    • Gość: miska Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 18:58
      dziecko! chyba nie musisz mi tlumaczyc iz systematyczna nauka i porzadne
      przygotowanie gwarantuja sukces powiedzmy w 90 % bo nie urodzilam sie wczoraj,
      studiuje juz jakis czas i nie zdaje egzaminow na piekne oczy.Nie ta kwestie
      chcialam poruszyc w powyzszej wypowiedzi.Przypomnij sobie jak zdawales rok temu-
      watpie zeby owczesna lektura byla dla Ciebie banalna a TUS napisales 30 minut
      przed czasem.I tylko o to mi chodzi.Jezeli na powyzsze pytania odpowiesz
      twierdzaca to moje gratulacje:)
      • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: *.hondaconnectors.com 23.06.04, 19:20
        Dziecko! Przyjmuje Twoje gratulacje, ktoś jeszcze chce mi pogratulować?
        • Gość: miska Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 19:24
          no to musze przyznac ze wyjatkowo zdolne z Ciebie Dziecko :)
    • camerthon Re: psychologia-uj-TUS 23.06.04, 19:45
      Wiecie co...ja tu widze juz poważne objawy powaznego zdenerwowania...Jak on to
      zrobil, ze sie dostal? I jak moze sie tak wymadrzac? A jezeli ona nawet nie
      przejrzala TUS-ow, to mam 20% wiecej szans, jezeli zrobie jeszcze ten jeden z
      zeszlego roku, to mam 24%, jezeli na sniadanko przed egzaminkiem zjem owsianke,
      to 31,5%,a jezeli costam to mam 34,67% wiecej...Urocze :-)
      Za rok bedziecie tak marudzic jak kszysiu i ja, ale chwilowo dziobki na klodke i
      do niemowlaczkow marsz!
      • Gość: miska Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 19:58
        pewnie masz racje z tym marudzeniem :) ale ja w sumie mam do tego raczej luzne
        podejscie bo bedzie to moj drugi kierunek studiow a wiec dostanie sie na
        psychologie nie jest moim byc albo nie byc. Jak sie nie dostane- trudno, swiat
        sie nie zawali.A owsianki i tak bym nie zjadla ...chocbym miala i 80 procent na
        dostanie sie :P
    • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: *.hondaconnectors.com 23.06.04, 22:57
      dysk twardy w moim kompie wyzionął ducha razem z cała swoją cenna
      zawartością... jestem zrozpaczony... niech mnie ktoś przytuli...
      • Gość: miska Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 23:58
        to naprawde przykre...:( az mi sie Ciebie zal zrobilo...zawsze da sie odzyskac
        dane....trzeba tylko wiedziec do kogo sie zwrocic:P
        • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: *.hondaconnectors.com 24.06.04, 09:34
          Dla mojej traumy to zdecydowanie za mało! ... Nie zawsze się da odzyskać ...
          zwracam się do siebie, ale ja mi mówi, że nie mam na co odzyskiwać :P
    • Gość: miska Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 23:56
      Portugalia rulez!! a mialam dzisiaj spedzic wieczor z Tomasello....coz jak
      kocha to poczeka :)
      • Gość: hm.. Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:19
        miska napisał(a):
        >a mialam dzisiaj spedzic wieczor z Tomasello...<
        No to dobrze nie nie jestem sama..:-)
      • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: *.hondaconnectors.com 25.06.04, 11:00
        nie zapomnij podlac kwiatkow,bo jakies takie malo zielone, pomalowac scian, bo
        jakies takie brudne, posprzatac w szafie, bo jakis taki nieporzadek, wyjsc z
        psokotem na spacer, bo sie zakurzyl, przeczytac zalegle lektury szkolne, itp
        itd :P
        • Gość: skorupka83 Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 19:24
          uważam, że jestes nadętym fagasem i dziwie się, że taki człowiek(?) jak ty
          studiuje psychologię, jesteś przemądrzały, zbyt pewny siebie i zarozumiały by
          być dobrym psychologiem , nie słuchasz wogóle ludzi i chcesz być najmądrzejszy
          na świecie i naprawde nie mogę zrozumieć dlaczego wybrałeś ten kierunek skoro
          jesteś takim egoistą, mam chociaż nadzieję, że studiujesz psychologię
          klasyczną, pozdrawiam i życze miłego dnia
          • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: 218.145.25.* 25.06.04, 19:53
            zgadzam się! :-)

ps.: Chcesz o tym pogadać? (nie mogłem się powstrzymać ;) )
            • Gość: skorupka83 Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 22:38
              na dodatek jesteś wyjątkowo śmieszny i żałosny, ale cieszę sie, że przynajmniej
              masz świadomość tego jaki jesteś, teraz już wiem, czym kierowałeś się
              wybierając ten kierunek, jednak zamiast go studiować sam powinieneś wybrać się
              do psychologa, o czym świadczy fakt, że chcesz pogadać o samym sobie, niestety
              ja jeszcze nie jestem psychologiem ale jeżeli chcesz mogę postarać sie o
              telefon i adres dobrego psychologa i ci go przesłać, pomyśl o tym póki nie jest
              za późno, pozdrawiam i życze miłej nocy
              • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: 218.145.25.* 25.06.04, 23:10
                Cieszę się, że mogę zapewnić Tobie jak i innym czytającym odrobine rozrywki swą
                żałosną osobą, cieszę się rownież z tego, że Ty cieszysz się z mojej świadomości
                i cieszę się, że znalazła się dbająca o mnie dusza w tym nieczułym świecie,
                której nieobcy jest los drugiego człowieka. niestety ja już jestem studentem
                psychologii, bardzo tego żałuje i jest mi wstyd. obiecuje,że to się nigdy nie
                powtórzy, ale zwolnienie Ci miejsca na nic się zda. Dziękuję za pomoc, ale
                obawiam się, że już jest za późno. Dieta psychotropowa i terapia wstrząsowa
                uczyniły swoje... Czy moglibyśmy porozmawiać o mnie jeszcze? proszę...

"Żałość moja długo w noc oczu mi nie dała. Zamknąć i zemdlonego upokoić ciała."
                J. Kochanowski
                • Gość: Zaratustra Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 23:25
                  Krzysiu, camertchon - jak rozumiem jesteście z jednego roku? :) W sumie fakt,
                  że te nasze (zdających) rozmowy są dość przesycone niepewnością a w niektórych
                  wypadkach również przerażeniem jak mniemam, więc może i dobrze, że ktoś do tego
                  podchodzi z większym dystansem i humorem.
                  Jak Wam się studiuje? Jakie specjalności i co możecie ciekawego powiedzieć o
                  studiach, wykładowcach, grupie?
                  Jestem strasznie ciekawa ile z wiedzy z tegorocznej lektury można wykorzystać
                  przy analizowaniu Twojej tożsamości internetowej krzysiu. ;) Dobrze, że jeszcze
                  nikt na to nie wpadł... Ups, będę teraz musiała przestać pisać, bo jeszcze mnie
                  ktoś zechce analizować... :-P
                  • camerthon Re: psychologia-uj-TUS 26.06.04, 00:26

> Krzysiu, camertchon - jak rozumiem jesteście z jednego roku? :)

No chyba nie do konca... :-)

> Jak Wam się studiuje? Jakie specjalności i co możecie ciekawego powiedzieć o
                    > studiach, wykładowcach, grupie?

Jak milo, wreszcie ktoś rozsądny :-) Poczulam sie jak autorytet... ;-)
                    Nio fajnie sie studiuje :-) Pierwszy semestr to zabawa, potem jest troszke pod
                    gorke (przynajmniej ja tak ta odczulam).
                    Grup to bedziesz miec kilka, wiec atmosfera zalezy od cwiczeniowca: poczawszy od
                    stwierdzajacych, ze na cwiczenia nie trzeba chodzic (jak ja go lubilam :-)),
                    poprzez skrupulatnych i ambitnych sprawdzajacych obecnosc i robiacych kolokwia
                    co kilka dni (takie stworzenie jednoczesnie na medycynie i psychologii - kszysiu
                    moze kojarzy? :-)), az po pania, ktora robila czarne listy osob, ktore ja
                    zarażają (na liste trafial kazdy, kto kichnal w jej obecnosci...).
                    Zajecia w dwoch roznych budynkach, wiec nie trzeba szczegolnie biegac po
                    Krakowie, przeuroczy pan z biblioteki oraz antyczny i notorycznie niedzialajacy
                    sprzet na salach wykladowych :-)
                    I przygotuj sie na dluuuugie godziny spedzone przed komputerkiem :-)
                    Aha, i zalecam chodzenia na wyklady z filozofii na I roku, niezaleznie od tego
                    jak beda nudne...kto pisal egzamin, ten wie dlaczego :-)

> Jestem strasznie ciekawa ile z wiedzy z tegorocznej lektury można wykorzystać
                    > przy analizowaniu Twojej tożsamości internetowej krzysiu. ;) Dobrze, że jeszcze
                    > nikt na to nie wpadł...

No na pewno uda Ci sie stwierdzic, ze kszysiu nalezy do naczelnych ;-)

> Ups, będę teraz musiała przestać pisać, bo jeszcze mnie ktoś zechce
                    > analizować... :-P

prawda...? nie znasz dnia, ani godziny.... ;-)
                    • Gość: Zaratustra Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 09:20
                      O kurczę, chyba będę musiała jeszcze raz przeczytać ten wątek, bo nie wiem skąd
                      mi się wzięło przeświadczenie, że studiujecie razem. :) Może z czytania na
                      raty...?
                      A co do naczelnych i analizowania osób - myślałam o "Psychologii Internetu",
                      tej lekturze na stosowaną, choć Twoje spostrzeżenie na pewno jest godne uwagi.
                      W końcu ktoś mógł w to wątpić... :P
                    • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: 218.145.25.* 26.06.04, 09:40
                      Camerthon no chyba jak zwykle się myli :) Być może do samego końca (studiów)
                      się nie dowie :) Aha! uważajcie na nią! Od poczucia się jak autorytet do
                      zostania tyranem rzut beretem! Podsumowując, to czytając wasze listy mam spore
                      wątpliwości , czy wy wogóle należycie do naczelników. Pozdrawiam wszystkich
                      zgromadzonych pseudo-kandydatów-studentów-psychologów (proszę dobrać właściwą
                      sobie kombinacje).
                      • camerthon Re: psychologia-uj-TUS 26.06.04, 10:50

> Camerthon no chyba jak zwykle się myli :) Być może do samego końca (studiów)
                        > się nie dowie :) Aha! uważajcie na nią! Od poczucia się jak autorytet do
                        > zostania tyranem rzut beretem!

Wiesz...nie żebym coś, ale Ty tu robisz za malpke, a ja za autorytet... ;-)
                        Nie podskakuj maleńki... (czy to juz tyrania? ;-))
                        • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: 218.145.25.* 26.06.04, 11:08
                          dróżka ta sama :] tak, czuję się uciskany :)
                  • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: 218.145.25.* 26.06.04, 09:31
                    Nikt nie traktuje mnie poważnie :( czuje nadchodzącą depresje... a studiuje
                    się świetnie. Praktycznie codziennie odkrywam u siebie nowe przypadłości
                    natury psychologicznej i prowadzę energiczną autoterapię. Chcesz analizować
                    moją tożsamośc internetową? ale ktorą?
                    • Gość: Zaratustra Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 12:23
                      A po cóż mielibyśmy traktować się poważnie? :) Mnie dość powagi w codzinnym
                      życiu i pracy. Fuj, fuj. :D
                      Co do odkrywania i autoterapii - świetna sprawa, mam nadzieję, że jak zdam na
                      którąś z psychologii dokonam u siebie jeszcze większej ilości odkryć i może
                      nawet zdecyduję się iść na psychiatrię, bo lepiej się przyjżeć sobie jako
                      pacjentowi? :-P
                      Jeśli zaś chodzi o analizowanie tożsamości, to lepiej zostawię to pani
                      P.Wallace i skorupce83, który najwyraźniej nie zrozumiała, że to nie ona, ale
                      ja chciałam analizować. :)

A tak swoją drogą - skorupka, przeczytaj jeszcze raz cały wątek na tym forum i
                      zastanów się, ale spokojnie, czemu kogoś nazywasz "hamem" i osobą pozbawioną
                      inteligencji, skoro naprawdę nic na te fakty nie wskazuje? Nie zadaję tego
                      pytania ironicznie, mówię zupełnie poważnie.

I jeszcze dorzucę swoje trzy grosze do kwestii czasu i testów. Wczoraj był
                      egzamin na stosowaną. 90 pytań w teście z lektury na 60 minut i dwa razy po 45
                      pytań (dwa teksty) na 120 minut. I wiecie, naprawdę większość ludzi siedziała i
                      patrzyła w sufit przez ostatnie 30 minut w OBU TESTACH. Dla mnie to
                      zdecydowanie za dużo czasu i tylko jego starta, bo egzamin zaczą się o 17:00 a
                      skończył przed 21:00 i trzeba było wracać na drugi koniec Krakowa. A wcześniej
                      to okropne "zaczernianie odpowiedzi na arkuszu". Masakra. :) A chciałabym w
                      poniedziałek zdążyć na jakiś dobry obiadek... :D
                      • Gość: skorupka83 Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 12:33
                        nikomu nie powiedziałam, że jest nie inteligentny, wręcz przeciwnie , może to
                        ty powinnaś dokładniej czytać listy a przede wszystkim dobre wychowanie mówi,
                        że nie wolno wtrącać się w czyjąś "rozmowę", poza tym każdy może mieć własne
                        zdanie i prawo je wyrażać
                        pozdrawiam
                        • Gość: Zaratustra Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 12:43
                          A ja myślałam, że forum jest własnie po to, by móc wtrącać swoje listy. Ale
                          widać się myliłam. Cóż, to pewnie wynik moich zaburzeń. :P
                          A tak przy okazji... Sama sobie przeczysz: "poza tym każdy może mieć własne
                          zdanie i prawo je wyrażać". Więc nie zabraniaj innym wyrażac własnego i
                          odstresuj się trochę. Naprawdę nie wiem czemu tak ostro reagujesz nawet na
                          osobę, która nic złego nie chce Ci zrobić.
                          Ja również Cię pozdrawiam. :)
                          • Gość: Zaratustra Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 12:48
                            Tak przy okazji skorupka - czy ja przypadkiem nie widzę dobrze, że Ty również
                            się wtrąciłaś swoim listem zaczynającym się od jakże miłego zdania, w którym
                            naskakujesz na krzysia.
                            Jeśli chodzi o dokladność czytania listów, to faktycznie, chyba nie
                            powiedziałaś nigdzie że jest mało inteligentny, ale powiedziałaś parę innych
                            rzeczy, których mówić nie musiałaś zważywszy na to, że nie było ku temu podstaw.
                            I od razu mówię wszystkim zainteresowanym, że nia mam ochoty się z nikim
                            obrzucać wyzwiskami i wykłócać. :) Z tego prostego powodu, że mnie to wszystko
                            co można napisać zupełnie nie rusza.
                          • maijka Re: psychologia-uj-TUS 26.06.04, 23:57
                            Gość portalu: Zaratustra napisał(a):

> A ja myślałam, że forum jest własnie po to, by móc wtrącać swoje listy. Ale
                            > widać się myliłam. Cóż, to pewnie wynik moich zaburzeń. :P

Zaratustra - niekoniecznie Twoich zaburzeń. ;-) My po prostu czytałyśmy inną
                            książkę. ;-) :-P
                        • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: 218.145.25.* 27.06.04, 10:02
                          dobre wychowanie,tia... ten fragment mi sie spodobal najbaardziej: "każdy MOŻE
                          mieć własne zdanie i prawo je wyrażać" heuehuehu :D
                      • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: 218.145.25.* 26.06.04, 12:54
                        Zara, zara! Oddajmy Skorupce, co skorupie! Nie zostałem posądzony o zanik
                        inteligencji, ale o bycie nadętym fagasem, nadzwyczajnym hamem, przemądrzałym,
                        śmiesznym , żałosnym, zarozumiałym, czlowiekiem(?) i egoistą. Matko Boska!
                        Wzruszyłem się, jeszcze nikt mnie nie zaszczycił taka ilością komplementów!
                        Jak tak dalej pojdzie, uznam to za osobliwy flirt :D
                        • Gość: Zaratustra Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 12:56
                          Faktycznie, nie było nic ponad fagasa, hama itd. :) Niniejszym bardzo
                          przepraszam skorupkę, że napisałam nieprawdę. Jak już mówiłam, to kwestia mojej
                          zaburzonej osobowości. :D
                      • Gość: pfrr Re: psychologia-uj-TUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 22:58
                        słyszałem o tym teście dokładnie, bo moja przyjaciółka zdawała. test z lektury -
                        podobno faktycznie banalny, za to w teście na umiejętność studiowania
                        większość siedziała bezczynnie ostatnie pół godziny, bo stwierdzili, że nie da
                        się go zrobić normalnie i po prostu strzelali :P

a najdłużej podobno czekano, aż wszyscy faceci zaczernią te krateczki na
                        odpowiedzi ;)
                        • Gość: Zaratustra Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 10:53
                          Zaczernianie odpowiedzi było the best!!! :D I miny niektórych którzy MUSIELI
                          już wyjść do toalety, ale ich nie wypuszczono...
                      • Gość: martusia Re: psychologia-uj-TUS IP: 62.233.242.* 29.06.04, 12:34
                        CHYBA ŻARTUJESZ??!!??
                        ja tez zdawalam w ty roku na stsoswana i w pierwszym tescie bylo ok z czasem,
                        ale w drugim... MASAKRA. na pytania mozna odpowiedziec w tym czasie, ale tekstu
                        byly straszne. tyle czasu, to sie je czytalo. jeszcze obok mnie siedzial
                        chlopak, ktory non stop machal noga i strasznie mnie to rozpraszalo :( a tak
                        sie chcialam dostać... czy ktos wie, kiedy jest ogłoszenie wyników na
                        psychologię stosowana??
                        • astrantia Re: psychologia-uj-TUS 29.06.04, 19:13
                          Witam, tu Zaratustra w innej formie, postanowiłam się zalogować, a okazało się,
                          że pod "zaratustra" już ktoś jest. :/ No cóż, bywa. :)

Dziś tam zdawałam i zostałam pouczona, że NAJWCZEŚNIEJ 5 lipca. Trochę mnie to
                          dziwi, zważywszy, że jak tam byłam w niedzielę żeby się zapytać kiedy dzwonić,
                          to gość mi powiedział, że w sobotę liczyli do późnej nocy i powinni podać w
                          poniedziałek. Na egzaminie mówili, ze NAJPÓŹNIEJ 5, teraz mówią, że
                          NAJWCZEŚNIEJ 5... Czy to nie dziwne, skoro policzyli w sobotę...?
                  • Gość: skorupka83 Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 10:11
                    po pierwsze : nikogo nie analizuję
                    po drugie : jeżeli byś czytała uważnie jego poprzednie wypowiedzi wiedziałabyś
                    dlaczego do niego piszę
                    po trzecie : nie chcę być nie miła dla nikogo, ale nie lubię osób
                    przemądrzałych i wyniosłych, które uważają się za lepsze od innych
                    po czwarte : nikogo nie atakuję bez powodów
                    mam nadzieję, że zrozumiesz moje intencje pozdrawiam
                    • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: 218.145.25.* 26.06.04, 10:26
                      po 1: to widać, hueheuhue :)
                      po 2: bo coś się nie spodobało :)
                      po 3: o-o juz wiemy co :)
                      po 4: powód krucjaty? patrz p.3 :)

Oczekuję z utęsknieniem następnej dawki [wstaw własne określenie] :D
                • Gość: uisyzsk Re: psychologia-uj-TUS IP: *.fonet.pl / *.crowley.pl 25.06.04, 23:28
                  "Nie rzekł jako żyw żaden więtszej prawdy z wieka,
                  Jako kto nazwał bożym igrzyskiem człowieka.
                  Bo co kiedy tak mądrze człowiek począł sobie,
                  Żeby się Bóg nie musiał jego śmiać osobie? "

synu rektora!zagadka dnia, kto jest kim we fraszce Twojego renesansowego
                  mistrza!!?? (:

naprawde Was bardzo pozdrawiam (:
                  • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: 218.145.25.* 26.06.04, 09:44
                    Pytania są tendencyjne!

ps.: Ty! Ty nas bardzo pozdrawiasz... pewnie gdybyś mogł, to byś nam wbił w
                    plecy ołówek B2 i czarny długopis.
                • Gość: skorupka83 Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 10:27
                  cieszę się, że ty się cieszysz, ale zastanawiam się czy masz z czego?
                  niepotrzebuje twojego miejsca na psychologii, bo jakbym chciała się tam wybrać
                  to zrobiłabym to 2 lata temu, jeżeli wiesz nigdy nie jest za późno na pomoc i
                  lepiej późno niż wcale, rozmawiać o tobie możemy dopóki ci się nie znudzi
                  jednak dzisiaj wyjeżdżam(może będę jeszcze popołudniu), a więc do tego czasu
                  zastanów się nad swoim beznadziejnym przechwalaniem i poniżaniem innych (wydaje
                  mi się, że jesteś osobą inteligentną, jednak nadzwyczaj hamską i przemądrzałą)

"Przyszłe pokolenia będą nas podziwiać tak, jak podziwiają nas nasi współcześni"
                  Perykles
                  • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: 218.145.25.* 26.06.04, 11:03
                    No jak to z czego? Z tego, że Ty się cieszysz :) Miło mi, że chcesz ze mną o
                    mnie rozmawiać, bardzo mi to pochlebia, ale nie wiem, czy możemy tak długo, bo
                    Twój sposób rozmowy jest męczacy, a ja jestem słaby na ciele i duchu :) Ze
                    swej strony zawsze mogę zapewnić monolog o moim hobby jakim jest łapanie
                    deszczu w sito i konstruowanie gumowych dzwonków, no ale o tym długo nie
                    pogadasz.. niestety to wszystko na co mnie stać, gdyż jestem wybitnie
                    arefleksyjny, krańcowo mało inteligentny i nad wyraz nad powdziw nad hamski,
                    co skutecznie utrudnia kontakty ze społeczeństwem. Choć z drugiej strony.. tak
                    sobie tu twórczo konwersujemy, czuje wyraźną poprawe, chyba minełaś się z
                    powołaniem.

"Jam jest Alfa i Omega, pierwszy i ostatni, początek i koniec."
                    • Gość: skorupka83 Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 11:19
                      z tym cieszeniem się już skończ, bo naprawdę nie ma z czego, co do naszej
                      rozmowy to ty miałej ochotę na więcej, a ze mną jak z dzieckiem , zawsze idzie
                      się dogadać, więc jak nie masz ochoty czytać jak ktoś o tobie myśli i
                      odpowiadać to poprostu przestań, jeżeli chodzi o twoje hobby to nie musisz się
                      więcej kompromitować a to,że jesteś krańcowo mało inteligenty to sam napisałeś,
                      ja poprawy nie czuję , a z powołaniem napewno się nie minełam (nawet nie wiesz
                      kim jestem)

"Nie lubię ulegać wzruszeniom(...)Obawiam się też tego, co sztuczne, jakieś
                      niedbalstwa serca i niewłaściwego postępowania; jakże jesteśmy do tego skłonni
                      pod wpływem strasznego odruchu obowiązku"
                      A.H.Clough
                      • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: 218.145.25.* 26.06.04, 11:39
                        Kiedy nie mogę przestać! Zawsze chętnie czytam, co ktoś o >mnie< myśli. ;D
                        Proszę o więcej!

"Nie jestem dziwny. Jestem sobą."
                        Ray Bradbury

• Gość: skorupka83 Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 12:18
                          rada dla ciebie : zanim coś zrobisz, zanim kogoś odrzucisz, zranisz - przestań
                          na chwilę, przerwij bieg i zastanów się nad tym, czy warto. Szalej, baw się -
                          to przywilej młodości - ale nie kosztem innych. Czyste uczucia są zbyt cenne,
                          żeby je odrzucać. Myśl, dziesięć razy myśl - zanim zabrniesz za daleko, zanim
                          dojdziesz tam, skąd trudno się cofnąć. Zawsze zostawiaj za sobą otwarte drzwi...

"Tylko bogowie wiedzą jak współzawodniczuć.Albo echo."
                          Gilgamesz
                          • Gość: Zaratustra Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 12:32
                            Proszę Cię, przeczytaj jeszcze raz wszystko co tu zostało napisane i przemyśl,
                            czy on naprawdę miał ochotę ranić. Może to kwestia poczucia humoru, fazy
                            księżyca, jedzenia owsianki na sniadanie (nigdy...) ale ja nie widzę w
                            działaniu krzysia niczego, co by wskazywało na to, że chciał kogoś ranić czy
                            odrzucać.
                            Mnie osobiscie ten typ humoru się bardzo podoba, choć rozumiem, że przy braku
                            dystansu i na przykład stresie przedegzaminacyjnym można nie mieć ochoty na
                            czytanie wynurzeń osoby radosnej i jakże świadomej. :D Wystarczy tedy nie
                            wchodzić na stronę forum i nie czytać. Ja na początku też się oburzyłam.
                            Naprawdę wystarczy ponowna lektura. No i te listy są niewątpliwie ciekawsze
                            niż "Kulturowe źródła...". Nie przeczytam tej książki trzeci raz bo mi bokiem
                            wychodzi. O, tutaj, pod żebrem ją mam! :D
                          • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: 218.145.25.* 26.06.04, 12:56
                            Dziękuje za ten piękny wiersz, ale mogłaś podać link, byłyby szybciej :]
                            • Gość: skorupka83 Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 13:17
                              niestety albo i stety to nie jest wiersz i napewno nie z internetu, w każdym
                              bądź razie mam nadzieję, że doszło w końcu do ciebie o co mi chodzi i
                              przynajmniej w jakimś stopniu zastanowisz się czy nie ranisz innych, a tak
                              wogóle (to do Zaratustry) nie zdawałam w tym roku na studia i nie mam powodów
                              aby być zdenerwowana egzaminami, ale dziekuję za radę mam, nadzieję, że się
                              dostaniesz na psychologię (na trzymanie kciuków juz za późno)pozdrawiam
                              • Gość: Zaratustra Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 13:31
                                Na trzymanie kciuków nie jest za późno, bo egzamin jest w poniedziałek. Ale
                                lepiej nie trzymaj, bo z doświadczenia wiem, że tak się źle pracuje i samochód
                                prowadzi. :D
                                • Gość: skorupka83 Re: psychologia-uj-TUS IP: *.tp1.net / *.kolornet.pl 26.06.04, 22:40
                                  w takim razie mam nadzieję, że oblejesz, miłego zdawania egzaminu
                                  • Gość: Zaratustra Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 11:12
                                    Dzięki skorupka, będzie mi się na pewno bardzo miło zdawało, z kilku powodów:
                                    - jak nadmieniłaś nie masz stresu egzaminacyjnego, bo nie zdajesz.. ergo nie
                                    bedzie Cię na sali :D
                                    - pomoć wszystkie złe rzeczy, których życzymy innym wracają do nas w trzy razy
                                    gorszej formie, tak więc trzymam za Ciebie kciuki, bo ten dzień już
                                    nieuchronnie się przybliża
                                    - nieustannie poprawia mi humor patrzenie, jak ludzie nie potrafią sobie
                                    poradzić z własną agresją, emocjami, a jak wiadomo dobre samopoczucie jest
                                    bardzo ważne na egzaminie

A tak poza tym, to dziwi mnie, że tak bez zastanowienia piszesz takie rzeczy
                                    (nie tylko do mnie, bo jak powiedziałam jestem wyjątkowo odporna). Przecież to
                                    naprawdę źle świadczy Tobie. Chciałabym się kiedyś dowiedzieć co Tobą
                                    kierowało, gdy pisałaś te listy o nie ranieniu i jakie były Twoje motywacje
                                    przy nazywaniu innych hamami itp oraz życzeniu mi niezdania. Myślisz, że gdyby
                                    na miom miejscu był ktoś inny, to też spotkałabyś się z tak spokojną reakcją? A
                                    może otrzymałabyś kopię zwrotną swego listu o nie ranieniu? Pomyślałaś o tym?
                                    Chyba nigdy nie zrozumiem takiego zachowania i naprawdę bardzo mnie to smuci,
                                    bo przynajmniej mogłabym jakoś skuteczniej wpływać kojąco na takie osoby. :(

Powiem Wam wszystkim szczerze, że liczyłam na rozładowanie atmosfery na tym
                                    forum, ale chyba się nie da, pozostanę więc przy swoim założeniu, że nie należy
                                    tego wszystkiego brać na powiażnie, bo w końcu jak zauważyła mądrze sama
                                    skorupka, nikt nie wie kim jesteśmy, więc jak miałby nam niby zrobić
                                    przykrość? :)

Pozdrawiam Cię skorupka naprawdę serdecznie, bo mimo całego jadu jest w Tobie
                                    coś intrygującego. :) Szkoda, że mnie dobrze nie zrozumiałaś za pierwszym
                                    razem, albo że ja nie napisałam trzy razy dłuższego komentarza, bo może wtedy
                                    zaoszczędziłabym Ci niepotrzebnych nerwów? W każdym razie podtrzymuję moje
                                    zdanie, że powinniśmy wszyscy mieć większy dystans do siebie i innych, a w
                                    szczególności do ich odmiennego poczucia humoru. Trzymaj się ciepło i jeśli
                                    zmienisz zdanie, to trzymaj za mnie kciuki w pozytywnym tego słowa znaczeniu. :-
                                    )
                              • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: 218.145.25.* 27.06.04, 09:57
                                Jak już wcześniej wspomniałem jestem wybitnie arefleksyjny, ale jak widać ta
                                pozytywna cecha nie ominęła i Ciebie :D Czas się obrać :-) Ja jestem kliniczny
                                [wstaw pasującą formę, dla zwycięzców przewidziano nagrody] :)
                                • Gość: skorupka83 Re: psychologia-uj-TUS IP: *.tp1.net / *.kolornet.pl 27.06.04, 23:36
                                  ale jesteś dowciapny, hahahaha
                                  tak poza tym to nie wiedziałam, że tak szybko zmieniasz zdanie , patrzyłam na
                                  inne forum, ciekawe czy to moja zasługa, że stałeś się taki milusiński, to
                                  cieszy, to naprawdę cieszy hahahahahahaah
          • camerthon Re: psychologia-uj-TUS 25.06.04, 20:35
            Gość portalu: skorupka83 napisał(a):

> uważam, że jestes nadętym fagasem i dziwie się, że taki człowiek(?) jak ty
            > studiuje psychologię, jesteś przemądrzały, zbyt pewny siebie i zarozumiały by
            > być dobrym psychologiem , nie słuchasz wogóle ludzi i chcesz być najmądrzejszy
            > na świecie i naprawde nie mogę zrozumieć dlaczego wybrałeś ten kierunek skoro
            > jesteś takim egoistą, mam chociaż nadzieję, że studiujesz psychologię
            > klasyczną, pozdrawiam i życze miłego dnia

a ja uważam, ze jest uroczy :-)
    • Gość: pfrr Re: psychologia-uj-TUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 12:32
      a tak z czystej ciekawości - ile procent poprawnych odpowiedzi wam zazwyczaj
      wychodzi?
    • Gość: prawda Re: psychologia-uj-TUS IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 15:07
      o maj gad! juz wiem, dlaczego o studentach psychologii mowi sie, ze maja
      problemy z soba! a do tego jeszcze sie wymadrzaja na forum...

ps. Miska, ja tez zdaje w tym roku i tez raczej bez stresu. jezeli sie nie
      dostane, to nic sie nie stanie :) a co do testow, to ja czytam najpierw
      pytania, potem szybko fragment i odrazu odpowiadam. zreszta, testy to nic przy
      tegorocznej lekturce;)
    • Gość: miska Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 15:07
      ciezko stwierdzic ile procent ale powiedzmy w 9 na 10 przypadkow mam wiecej
      punktow niz wyniki ipr podane w poradniku.W
      • Gość: pfrr Re: psychologia-uj-TUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 15:21
        hm, a jak podaje poradnik? bo w takowy się nie zaopatrzyłem ;)
    • Gość: miska Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 15:27
      przy kazdym tescie jest inaczej...ipr to jest faktyczna liczba uzyskanych
      punktow a potem jest podany wynik przeliczeniowy i nasmieszniejsze jest to ze
      czasem ilosc uzyskanych przeze mnie punktow jest wyzsza niz ta podana w
      poradniku i w zwiazku z tym nie wiem jaki mialabym wynik przeliczeniowy( to
      jest potrezbne jakbym chcila sobie porownac testy, ktore zrobilam w toku
      przygotowan czy np zrobilam postepy itd) ale w sumie to np jak jest 110 pytan
      to mam tak srednio 95, 96 dobrych odpowiedzi
      • Gość: uisyzrk Re: psychologia-uj-TUS IP: *.fonet.pl / *.crowley.pl 25.06.04, 20:20
        95/96?słyszałem, ze trzeba miec 100/110 zeby sie dostac.ja mam okolo 100 i sie
        denerwuje bardzo, bo chcialbym miec 109. słyszalem tez ze 45 miejsc
        obsadzonych :] ojojojojoj..ale we wrocku mamy taki zwyczaj ze rodzice placa za
        prywatna, wiec sie nie stracham.
        a ty przemadrzaly madralo cicho siedz!!syn rektora i krzyczy!chwalisz sie
        żalisz??
        pzdr.,
    • Gość: miska Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 20:28
      100/110 zeby sie dostac? kurcze czegos tu nie rozumiem: w poradniku sa
      przykladowe analizy wynikow itd i tam jest podany ipr( czyli liczba uzyskanych
      punktow z TUS)i odpowiedni wynik przeliczeniowy.I np w niektorych testach
      chociazby z 2002r najwyzsza liczba ipr wynosi 92. I ja to tak rozumiem ze byl
      to najwyzszy wynik uzyskany przez dane osoby w tym roku.Idac tym tokiem
      rozumowania ludzie wcale nie pisali tych testow na 100 pkt na przyklad. Ale
      pewnie sie myle wiec prosze o ewentualnie sprostowanie mojej wypowiedzi
      • Gość: kszysiu Re: psychologia-uj-TUS IP: 218.145.25.* 25.06.04, 20:34
        Wynika z tego, że podajesz zawyżone wyniki z TUSów.
        • Gość: miska Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 20:53
          jakies 10 miejsc nalezy odliczyc dla "wybranych",bo ja na kazdym obleganym i w
          miare prestizowym kierunku tacy sie zdarzaja...czyli zostaje 75 miejsc i 1349
          osob konkurencji...a teraz tak z innej bajki-to straszne ze egzamin jest o
          8:15....to dla mnie srodek nocy :(
        • Gość: miska Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 21:23
          chodzi Ci o to ze te 110 pkt to zawyzony wynik?
      • Gość: uisyzsk Re: psychologia-uj-TUS IP: *.fonet.pl / *.crowley.pl 25.06.04, 20:40
        rozumujesz dobrze, ale w dzisiejszym swiecie samo myslenie nie
        wystarczy...jedno pisza w poradniku, drugie robią....jak w poradniku jest
        napisane, ze np.6 % zrobilo powyzej niz i punktacja sie konczy, to wyjasnijcie
        mi jak 6% z ponad 2000 ludzia moze zajac jedynie 85 miejsc(w tym dla matur
        miedzynarodowych itp.), chyba ze tu juz decyduje twl, ale w takim razie
        niewiadomo do konca co i jak..spytaj syneczka pana rektora a on Ci wyjasni
        zasady szemranego przyjmowania.., nie kochasiu?

pzdr.
    • Gość: NIE Re: psychologia-uj-TUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 00:43
      Wy wszyscy to tacy jacyś popieprzeni jestescie. Bez obrazy oczywiscie :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka