Dodaj do ulubionych

Studia - AGH - KRAKÓW - Co wybrać?

IP: *.acn.waw.pl 29.06.12, 16:40
Witam , do 7.lipca muszę zapisać się na studia .Mam na myśli AGH , moj wynik wg przelicznika tej uczelni to 806 pkt. Interesuje mnie informatyka, matematyka . Ogołnie chodzi o programowanie , tworzenie stron i rózne inne tego typu zajęcia.Podobno bardzo zachęcają na wydział Automatyki i Robotyki( Najwyższe progi ale najlepszy wydział ) . Na informatykę raczej się nie dostanę ale myślałem o elektronice i telekomunikacji lub o nowym kierunku który w tym roku powstaje a mianowicie elektroinformatyka... czy ktoś kto się interesuje mogłby mi pomóc i doradzić jakie kierunek najlepszy będzie dla mnie? Czy po telekomunikacji będzie dobra praca? można otrzymać dobre stypendium? Jako kto mogę pracować po tym kierunki. dziękuje i proszę o pomoc:)
Obserwuj wątek
    • Gość: heh Re: Studia - AGH - KRAKÓW - Co wybrać? IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.12, 20:10
      Po telekomunikacji czy automatyce to mozesz programowac, jak sie sam tego nauczysz, albo administrowac siecia, jesli sam sie tego nauczysz;D Ewentualnie klasc kable;]
      • Gość: piotrPL Re: Studia - AGH - KRAKÓW - Co wybrać? IP: *.acn.waw.pl 29.06.12, 20:51
        aha , no to na co polecacie z takim wynikiem iśc? i co po telekomunkacji sie bedzie robić? jakie przedmioty głownie? co myslicie o teleinformatyce lub automatyce i robotyce ale na tym gorszym wydziale... ?
        • Gość: heh Re: Studia - AGH - KRAKÓW - Co wybrać? IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.12, 10:03
          Tak jak pisałem, po tych kierunkach sie głównie programuję, dlatego lepiej iść na informatykę. Z tym, że i tak praktycznie wszystkiego trzeba się nauczyć samemu...
          • Gość: PiotrPL Re: Studia - AGH - KRAKÓW - Co wybrać? IP: *.acn.waw.pl 30.06.12, 10:30
            tak rozumiem , ale z moimi 806 pkt na infe sie nie dostane chyba... Myslałem o teleinformatyce. tylko jak to jest ze jak na 1 miejscu dam teleinfe a na 2gim EiT i sie np na teleinfe nie dostane to co wtedy??
            • Gość: heh Re: Studia - AGH - KRAKÓW - Co wybrać? IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.12, 11:06
              Co to Cie przyjmą na telekomunikację. Ja jestem po EiT, i tak szczerze mowiąc to kiepskie są te kierunki techniczne jeśli chodzi o rynek pracy.
              • Gość: piotrPL Re: Studia - AGH - KRAKÓW - Co wybrać? IP: *.acn.waw.pl 30.06.12, 23:40
                czyli jak sie nie dostane na teleinfe to na EiT na pewno sie dostane? znaczy duża szansa jest?:D bo nie chce zostać z niczym:D i jak to słaby rynek pracy , słyszałem ze jakieś praktyki są nawet w comarchu a potem w innych dobrych firmach praca , nawet na IV roku już. Dobrze płatne.
    • Gość: heh Re: Cooo?? IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.12, 15:18
      To nie do konca tak.... Część ludzi dostaje dobra prace, ale to tylko i wylacznie ich wlasna zasluga. Robia duzo na wlasna reke tzn: ucza sie we wlasnym zakresie poza studiami, zalatwiaja sobie jakies praktyki, staże, robią jakies komercyjne projekty informatyczne, wyrabiaja certyfikaty(np. CISCO) itd. Same studia nie sa istotne, nikt za dyplom EiT czy jakiekolwiek innego kierunku nie da Ci pracy, a juz na pewno dobrej pracy. Na samych studiach jest zaledwie kilka użytecznych przedmiotów, reszta to syf, ktory na polskim rynku pracy nie jest nic wart. A to, ze potem uczelnia przypisuje sobie zaslugi to podlosc z jej strony. W dodatku branza IT jest strasznie nasycona, na jedno stanowisko pracy kandyduje srednio 20 osob. Takze to co wypisuja w gazetach i mowia w TV to zwyczajne bzdury...
      • Gość: piotrPL asd IP: *.acn.waw.pl 01.07.12, 16:11
        Panowie.. a może tam pisać dot tematu posty:D dzięki ale chciałbym w koncu sie dowiedzieć jeśli ktoś wie czy warto iśc na telekomunikacje i czy jak złoze na 1 miejscu teleinformatyke i sie nie dostane to czy bd miał duze problemy z dostaniem sie na telekomunikacje??? moje pkt to 810... dzięki i czekam na odp:D i co myslicie jakbym wziął 2gi kierunek na UP - infe zamawianą gdzie płacą 1000 zł .. i czy cięzko byłoby pogodzić studia na agh z tamtymi ... podobno na UP nie jest jakoś trudno.. szczegolnie ze głownie tam jest infa .. a nie fizyka z którą mam problemy:)
        • goguskwabotyn Re: asd 01.07.12, 23:45
          > Panowie...

Oj... Jedynym panem w tej polonistyczno-teatrologiczno-krakowsko-warszawsko-socjologicznej dyskusji jedynym panem bylem ja. Hawa.etc, Tawanna* i another.story to panie :)

UP? Pomysl, czy polaczenie teleinformatyka+informatyka ma w ogole sens, bo ja tak na chlopski rozum go za bardzo nie widze. Lepszym rozwiazaniem bylyby staze, kursy, czy praktyki, bo ta informatyka to taka sztuka dla sztuki...

A czy warto? Jezeli to lubisz... chyba tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka