schrodinger90 06.07.12, 16:10 Witam, chciałem zacząć studia na II stopniu Finansów i rachunkowości, na wydziale eksoc, czy osoba która wcześniej nie studiowała finansów będzie miała szanse sobie poradzić na tym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ~Janek Re: Finanse i rachunkowość UŁ IP: *.sieradz.vectranet.pl 08.07.12, 00:13 każdy kto jest w stanie przejść przez proces rekrutacyjny jest też w stanie przejść przez program studiów. idź na test i odpowiedz sobie sam. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kedar Poradzić poradzisz ale co potem po tym kierunku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 09:16 Co chwila słyszę od znajomych, że ciągle ktoś idzie na Finanse i Rachunkowość. Też myślałem aby iść po ekonomii na II stopnia Finanse i Rachunkowość na SGH. Chciałem zostać audytorem czy biegłym rewidentem. Ale nie jest tak różowo jak mówią. Mojego kolegi koleżanka jest po FiR na państwówce i co? Nic nie może znaleźć tak samo drugiego kumpla koleżanka po FiR i kursach i też nic nie może znaleźć. Jedynie co trzeba robić to w raz studiami chodzić na jakieś praktyki, wolontariaty aby nabyć doświadczenia. Jedyny ratunek, bo zawód księgowego jest bardzo zamknięty tak samo jak prawnicy. A nie ma sensu prowadzić biur rachunkowych, bo za dużo konkurencja i ciagle padają finansowo, bo kogo maja obsługiwać jak juz w tym roku do lipca padło więcej firm niż w całym poprzednim roku? Odpowiedz Link Zgłoś