Dodaj do ulubionych

Visual Merchandising _ Kraków

IP: *.ceti.pl 31.07.12, 11:56
Hejka, znalazłam jedną szkołę w Krakowie, która kierunek Visual Merchandising. Pracuje w sklepie, i coraz częściej kierowniczka każe mi przygotowywać wystawy. jestem po liceum plastycznym więc jakoś daję radę, niedawno zobaczyłam, że w ogóle to jest cały dział tzw. VM.
Macie jakieś opinie o tej szkole? Ona jest na Krakowskich Szkołach Artystycznych. Myślałam o zaocznych. Opłaca się tam uczyć?
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: Visual Merchandising _ Kraków IP: *.ip202.fastwebnet.it 02.08.12, 18:22
      hej, tez jestem zainteresowana tym kierunkiem, i tez tryb zaoczny, przychylam sie do prosby o jakas informacje
    • Gość: Gość Re: Visual Merchandising _ Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 11:47
      Proponuję aplikację, przy pomocy której kontrolę nad wizerunkiem wszystkich salonów sprawuje 1 osoba w centrali firmy. Pomaga to zaoszczędzić na zatrudnianiu kolejnych "fachowców", z których każdy ma inną wizję sklepów w swoim regionie i niczego to nie daje dla firmy. Firma, która stworzyła program VM to Komprofi (komprofi.pl/KomprofiWebVM.pps; komprofi.pl/komprofiWebVMwersja2_0.pps). Koszty są niewielkie a praca stała się uporządkowana.
    • Gość: Biała_Masajka Re: Visual Merchandising _ Kraków IP: *.ceti.pl 05.09.12, 16:26
      Z tego co wiem, to jedyne miejsce w Krakowie, gdzie jest VM. Też pracuję w sklepie w GK i coraz częściej słyszę o tym kierunku. Próboałam się trochę dowiedzieć od znajomych i dotarłam do ludzi, ktorzy "byli i widzieli" :) Na pewno po takiej nauce masz pełne prawo domagać się podwyżki, bo to już wyższa szkoła jazdy ;). Jest dużo pracy na programach graficznych i warsztatów na wnętrzach, poza tym jakieś zajęcia ze stylizacji, kompozycji itd. Według mnie to trochę dorabianie filozofii do prostych rzeczy, ale ponoć da się z tego wyciągnąc niezłą kasę. Pozdrawiam.
    • Gość: PUf Re: Visual Merchandising _ Kraków IP: *.zax.pl 02.12.12, 19:24
      ja studiowałam w KSA projektowanie wnętrz i przestrzeni i sama szkoła jest super, o VM słyszałam dużo dobrego, część profesorów których miałam okazję poznać również tam pracuje a to wróży całkiem dobrze. mają dużo ciekawych zajęć, część jest nazwijmy to ogólnorozwojowa- tzn ćwiczenie kreatywności, rysunek, kompozycja itd a część stricte techniczna. myślę, że studia tam to dobry pomysł
    • sofia.32 Re: Visual Merchandising _ Kraków 12.12.17, 12:34
      Mi znajoma poleciła Visual Merchandising school&service. Mają tam 3 dniowy kurs i podobno świetny bo mają salę do ćwiczeń do tworzenia ekspozycji i aranżacji witryny. Chyba po nowym roku zapisze się tam bo z drugiej strony podyplomówka trwa rok, ja nie jestem z Krakowa więc to trochę problematyczne a i tak taki kurs czy podyplomowe kończą się zwykłym dyplomem. Szef mnie wysyła więc szukam czegoś fajnego.
      • Gość: Patry. Re: Visual Merchandising _ Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.18, 18:44
        ja również polecam vm schoo&service.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka