Dodaj do ulubionych

WSH Sosnowiec

IP: *.xdsl.centertel.pl 21.11.12, 18:37
Chciałam zapytać jakie macie zdanie o tej szkole, może ktoś tam studiował.
Chciałam zapytać czy warto się tam wybrać.
Jeśli chodzi o tą uczelnię chciałam zapytac jaki kierunek studiowaliście i czy w ogóle warto.
Jak jest na studiach dziennych na tyej uczelini. Czy trzeba zdawać egzamin na studia dzienne?
Jak wygląda sprawa czesnego.
I Wasze opinie o tej szkole.
Obserwuj wątek
    • Gość: sempai17 Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.12.12, 15:41
      ja również chętnie się czegoś dowiem o tej uczelni, bo ciągle myślę o studiowaniu ale nie wiem czy warto tracić czas na dojazdy szczególnie, że ja nie jestem z sosnowca
      • Gość: dsw Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.12, 20:21
        Sama nazwa humanitas dzisiaj odstrasza .... osobiscie kojarzy mi sie z bezrobotnym absolwentem . Na stronie www chwalą se miejscami w rankingach typowe dla prywatnych szkół ...ja w tą polską edukacje juz po prostu nie wierze . Chcecie wydawajcie na to dziesiatki tysiecy złotych a i tak się wszyscy spotkamy w Anglii
    • brego3 Re: WSH Sosnowiec 07.12.12, 15:12
      znajdz inna szkole
      • Gość: df Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.12, 15:14
        Brego a mógłbyś coś wiecej . why?
        • Gość: klara Re: WSH Sosnowiec IP: *.xdsl.centertel.pl 21.01.13, 21:50
          Ale ja raczej poważnie zapytałam. Nie pytam czy będzie po tych studiach praca tylko pytam o naukę w tej szkole a więc to jest różnica. Bardzo proszę o wypowiedź osoby które uczęszczają lub uczęszczały do tej szkoły. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej od studentów czy warto iść od tej szkoły?
          Na jakie kierunki ewentualnie chodziliście?
          • Gość: studentka Re: WSH Sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.13, 10:25
            Ja właśnie zaczęłam dziennikarstwo i pierwsze wrażenie jest ok. Miła, kameralna atmosfera uczelni i fajni ludzie w grupie. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję. Podzielę się opinią za jakiś czas.
    • Gość: MM Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 22:19
      Uczelnia jest jak najbardziej ok. Nie ma żadnych egzaminów na studia. Kadra jest wykwalifikowana. Czesne na studiach dziennych jest stałe i wynosi 1750 zł za semestr płatne w pięciu ratach po 350 zł miesięcznie. Jestem absolwentką tej uczelni, kierunku administracja. Uczelnia drugi rok z rzędu uzyskała tytuł Uczelni przyjaznej studentom, a to chyba o czymś świadczy. Polecam! Mają do wyboru 13 kierunków studiów i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Na Uczelni jest biblioteka, stołówka, aula, do dyspozycji mają również parking oraz akademik.
    • Gość: Paula Re: WSH Sosnowiec IP: *.tvtom.pl 06.08.13, 16:23
      Studiowałam zaocznie pedagogikę lic., a magisterkę na uniwersytecie śl. Nie ma co porównywać. Mniej zajęć, wykładowcy ciągle w locie, nie załatwisz nic na miejscu, bo ich nigdy nie ma, gdyż są w swoich macierzystych uniwersytetach, zero badań naukowych, a ćwiczenia prowadzone przez panie w dziekanacie, które marzą o doktoratach i wykorzystują cudze pomysły do swoich potrzeb. Na uniwersytecie też płaciłam za studia, ale atmosfera super, wykładowcy mający dyżury, poznający swoich studentów, duże możliwości w zakresie literatury, ciągły dostęp do różnych nowych badań jakie są prowadzone przez naukowców, a nie pseudo magistrów, którzy dobrze nie potrafią się wypowiedzieć, ale ćwiczenia prowadzą, sprzedając nikłą wiedzę. A teraz na uniwerek dostaniesz się bez problemu, niż demograficzny!!!!
      • Gość: gość Re: WSH Sosnowiec IP: 62.29.131.* 09.08.13, 10:02
        Jestem po dziennikarstwie na WSH i muszę przyznać, że całe studia przebiegały bez większych problemów. Wykładowcy wykazywali chęć pomocy, nie pamiętam sytuacji abym musiała biegać za którymś z nich i prosić o wpis, raczej nie było zgrzytów. Poziom wykładów też oceniam jako przyzwoity. Już w trakcie trwania studiów udało mi się znaleźć pracę w lokalnej gazecie, gdzie szybko się przekonałam, że wiedza zdobyta podczas zajęć znajduje odzwierciedlenie w praktyce. Podsumowując : ile ludzi tyle opinii, zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie miał odmienne zdanie. Ja na podstawie własnego doświadczenia nie mogę nic negatywnego powiedzieć o tej uczelni .
        • Gość: gość Re: WSH Sosnowiec IP: *.31.81.150.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.11.13, 15:27
          Ja mogę podzielić się opinią na temat podyplomówki w WSH. Jestem po studiach z administracji publicznej. Bardzo ciekawie prowadzone zajęcia i przede wszystkim dużo merytorycznej i praktycznej wiedzy rzeczywiście przydatnej w mojej pracy zawodowej.
        • Gość: Bogusław Re: WSH Sosnowiec IP: *.31.53.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.14, 21:12
          Też jestem po dziennikarstwie, dzięki tej uczelni dostałem się na praktyki do telewizji lokalnej, tam realizowałem wiedzę nabytą pod czas trwania studiów.
      • Gość: em Re: WSH Sosnowiec IP: *.xdsl.centertel.pl 05.04.14, 18:27
        Ja mam zupełnie odmienną opinię. Na Uś robię aktualnie magisterkę z administracji (lic. na humanitasie) i to jest jakaś porażka. Wykładowcy mają cię gdzieś. Studenci zaoczni to zło konieczne. Żeby otrzymać wpis trzeba specjalnie przyjeżdżać w tygodniu na dyżur. Nie liczą się ze studentami, egzaminy w tygodniu o takich godzinach,że albo trzeba brać wolne,albo zwalniac się wcześniej z pracy. W zamian też nie dają za wiele. Nie mogę powiedzieć,że wykłady czy ćwiczenia sa ciekawe. Po roku studiowania niczego wartościowego nie wyniosłam. Wiele przedmiotów powiela się z licencjatem (różnią się tylko nazwą)
    • Gość: Filip Re: WSH Sosnowiec IP: *.cable.smsnet.pl 28.11.13, 17:52
      Studiowałem dziennie na kierunku Filologia Angielska. Grupa była mała bo około 20 osób, sporo osób z zza granicy, głównie z Ukrainy ale mieliśmy nawet rodzynka z bodajże Ugandy :). Mała grupa pomagała w edukacji. Mniej ludzi -> więcej czasu przypadało przez wykładowców na jednostki co na filologii jest według mnie bardzo ważne.
      Studia minęły mi szybko, nauki nie było mało, no jest to ciężki kierunek. Generalnie studia wspominam bardzo dobrze. Wszystko na miejscu. Fajny bar z dobrym jedzenie, zajęcia w jednym miejscu, w pobliżu dużo miejsc gdzie można było pójść z grupą kontemplować po zajęciach ;].
      • Gość: aga Re: WSH Sosnowiec IP: *.205.19.150.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.12.13, 09:59
        Potwierdzam wcześniejszą opinię o tej uczelni. jak na razie wszystko jest w porządku, jestem zadowolona ze swojego wyboru (administracja). Dla osób z Zagłębia dobra lokalizacja i dojazd.
        • Gość: Gosia Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.14, 16:05
          Dobra uczelnia, rzetelna i przyjazna studentom, miła obsługa w dziekanacie
    • Gość: aspirant Re: WSH Sosnowiec IP: *.via.zamek.net.pl 01.12.13, 22:37
      Ja studiowałem w Humanitasie na Bezpieczenstwie Narodowym. Przeniosłem się do WSB. Teraz żałuję. W Sosnowcu lepsza atmosfera i wykładowcy, jak ludzie. Humanitas w centrum miasta, a samochód jest gdzie zaparkować.
      • Gość: absolwentka Re: WSH Sosnowiec IP: *.204.80.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.12.13, 11:46
        W porządku mają podyplomówke. Skończyłam administrację publiczną i wszystko było ok, dużo praktycznej wiedzy.
        • Gość: Prometeusz Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.14, 16:24
          Słyszałem sporo dobrych opinii na temat studiów podyplomowych w Humanitas. Na stronie mają, że studia są za pół ceny, więc się zapiszę
          • wiatrak2014 Re: WSH Sosnowiec 02.03.15, 13:06
            Ja rok temu obroniłam dyplom magisterski na WSH i już brakuje mi tej uczelni, tak, że zapisałam się na podyplomowe studia z BHP i już nie mogę się doczekać powrotu. Naprawdę mam porównanie, wcześniej studiowałam na GWSH w Katowicach i zupełnie jak dwa światy. WSH to jest Uczelnia z przyjaznym klimatem i choć nauka jak wszędzie, to wykładowcy wspaniali, kultura, poczucie humoru, wspaniałe warunki lokalowe. Gdybym mogła sobie pozwolić finansowo, to złożyłabym chętnie dokumenty na studia doktorskie, aby na dłużej tam pozostać. Lubię się uczyć, obroniłam dyplom z wyróżnieniem, brakuje mi nauki i brakuje mi bardzo klimatu TEJ UCZELNI. Jeżeli ktoś studiował na podypomówce BHP, to proszę o jakiekolwiek informacje w tym temacie, ja od kwietnia rozpoczynam ten kierunek na WSH.
            Grażyna.
          • Gość: Lana Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.16, 21:38
            Obecnie jestem studentką zarządzania, przedmioty choć nie są łatwe, ale aby osiągnąć sukces i otrzymać nowe umiejętności trzeba powalczyć z tym czego nie rozumiesz. A najlepsi wykładowcy oczywiście z tym pomogą
        • Gość: Asia Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.14, 23:15
          Jeżeli chodzi o studia w Humanitas, to polecam. Skończyłam administrację i jestem zachwycona tą uczelnią
          • Gość: Lola Re: WSH Sosnowiec IP: *.ak-com.pl 10.07.15, 01:38

Jak ktoś chce: lekko, łatwo i przyjemnie- to nie ta uczelnia!!!!!
      • Gość: dag@ Re: WSH Sosnowiec IP: *.205.209.254.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.12.13, 12:45
        Naprawdę spoko uczelnia, rzeczywiście przyjazna studentom. Zajęcia prowadzili fajni wykładowcy, a do tego moja grupa była super zgrana. No i z ludźmi w dziekanacie mozna sie było zawsze dogadać. Pozdrowienia dla zawsze uśmiechnietego pana Eryka:)
        • Gość: absolwent Re: WSH Sosnowiec IP: *.30.194.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.12.13, 08:39
          Skończyłem dziennikarstwo w Humanitas. Spoko zajęcia z Kammelem, Kaczmarczykiem, Mroziewiczem. Dodatkowo możliwość odbycia praktyk w lokalnych mediach. Uczelnia daje dobre przygotowanie do zawodu.
          • Gość: Wojtas WSH Sosnowiec Psychologia IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.14, 15:56
            Dwa dni temu miałem okazję uczestniczyć w Targach Edukacyjnych w Spodku. Moim faworytem jest dziennikarstwo na WSH. Mają ciekawą ofertę praktyk i wykładowców praktyków, co daje fajne przygotowanie do zawodu. Interesuje mnie dziennikarstwo sportowe, kończył ktoś tą specjalizację. Będę wdzięczny za jakieś info.
            • Gość: Mario Re: WSH Sosnowiec Psychologia IP: *.play-internet.pl 07.03.14, 19:15
              Też byłem na targach w Spodku. WSH miało odjechane to stoisko :D Jeszcze nie wiem czy zrobie to co mi podpowiedziało ciasteczko z wróżbą, ale trzeba przyznać, że Humanitas mnie coraz bardziej przekonuje... ;-)
              • Gość: ddd Re: WSH Sosnowiec Psychologia IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.14, 20:59
                ludzie nie studiujcie w marketach . jest niż demograficzny a wy frajerzy będziecie płacić za złudzenia -powodzenia!-)
            • Gość: Magdalena Re: WSH Sosnowiec Psychologia IP: *.centertel.pl 21.10.15, 11:42
              Psychologia w 3,5 roku - świetna opcja na którą dałam się skusić, nie żałuję. Wykładowcy z pierwszej półki, do tego liczne konferencje tematyczne. Bardzo dobry wybór.
              • Gość: Angielina Re: WSH Sosnowiec Psychologia IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.16, 14:59
                Też polecam psychologię, wykładowcy najlepsi, materiał ciekawy i tematyczne spotkania koła klubowego są świetne!!!
          • Gość: Silena Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.16, 21:36
            Takze Wsh ma kilka szkół dziecięcych i mają zachęcające, ciekawe wykłady dla dzieci w różnym wieku
      • Gość: pech Re: WSH Sosnowiec IP: *.play-internet.pl 15.03.14, 15:39
        No właśnie, takie sytuacje pokazują że nie warto się dać nabrać na kuszące oferty takich uczelni jak WSB, które wprost piszą na swojej stronie o bonifikatach za zmianę uczelni na ich. Nie dość, że sama zagrywka niesmaczna to jeszcze można się spodziewać jak cienko przędą skoro muszą podbierać studentów innym. Żenujące.
    • Gość: Wero Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.14, 20:46
      Studiuję zaocznie na WSH i jestem bardzo zadowolona z organizacji studiów. Ciekawa siatka godzin, sympatyczni wykładowcy. Kierunek: zarządzanie. Fajna oferta cenowa. Jeśli ktoś się zastanawia nad wyborem tej uczelni, to spokojnie polecam
      • Gość: Dina Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.16, 21:35
        Tez polecam Humanitas , jest super. Nowy remont na wejściu, na korytarzu oraz w salach.
    • Gość: Grażyna Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.15, 16:11
      Jestem absolwentką administracji (studia II stopnia) oraz obecną studentką studiów podyplomowych, na które skusiłam się m.in. z racji dofinansowania 50%. Nie jestem zawiedziona ani wcześniejszymi studiami, ani obecnie, wręcz przeciwnie. Duży nacisk stawiany jest tutaj na praktykę, indywidualne podejście. Humanitas dba też o studentów którzy nie mogą narzekać na nudy pomiędzy zajęciami - piłkarzyki, Szara Strefa, itp. Pod tym względem jestem zachwycona, chociaż na początku stół do gry wzbudził we mnie duże zdziwienie i wątpliwości (za moich czasów... - nie należę do najmłodszych studentek). Co tu dużo mówić, polecam wszystkim studia w Wyższej Szkole Humanitas w Sosnowcu.
      • Gość: Teresa Re: WSH Sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.15, 15:28
        Chciałabym się wybrać na Administrację do WSH lecz mam obawy. Mam ponad 40 lat i nie wiem jak tam jest? Czy jest ciężko? Czy dam rady? Ile osób jest na roku?
        Dodaję iż będę dojeżdżać 100 km i nie wiem czy warto.
        • Gość: Ola Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.16, 14:52
          Napewno Pani się spodoba, ja studiuję Administrację, jest ciężko i dużo przedmiotów związanych z prawem ale poza tym dużo więcej perspektywy. Polecam
          • Gość: Zenon Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.16, 14:56
            A dla mnie odwrotnie było bardzo ciężko i zmieniłem na Zarządzanie. Tam łatwiej trochę i ciekawiej. Było super.
    • annibritman38 Re: WSH Sosnowiec 16.03.16, 10:27
      Ja chętnie mogę polecić daną uczelnie. Kadra naukowa ma wysokie kwalifikację. Niektóre wykładowcy mają nawet kilka habilitacji i tytułów profesora. Bardzo niskie ceny (350 zł miesięcznie). Można zawrzeć umowę żeby mieszkać w akademiku i z wyżywieniem w stołówce.
    • Gość: przyszła studentka Re: WSH Sosnowiec IP: 148.81.198.* 17.11.16, 11:27
      Uczenia utrzymuje wysoki poziom, szukałam ostatnio informacji na jej temat, posiadają wiele nagród, wygrali wiele rankingów, ale to akurat każdy może sprawdzić. Zasięgnęłam opinii znajomych którzy tam studiują, mówią, że nie jest łatwo, nauki jest sporo, nie tylko podczas sesji, ale z zajęć na zajęcia. Jestem mile zaskoczona, ponieważ myślałam, że dyplom dostaje się tylko za obecność lub nawet nie. Jestem zdecydowana zapisać się na studia od stycznia.
    • Gość: Aga Re: WSH Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.16, 17:40
      Czy ktoś może mi coś powiedzieć o psychologii transportu? Czytałam, że kierunek ten jest otwarty przy współpracy grupy Cargo. Na zajęciach rzeczywiście jest możliwość skorzystania z symulatorów dachowania, płyty poślizgowej, itd.? Bardzo zależy mi na opinii osób które już studiują ten kierunek. Pozdrawiam
    • Gość: Agnieszka Re: WSH Sosnowiec IP: 148.81.198.* 24.07.17, 13:52
      Na zarządzaniu jest ok, czesne też jest w porządku w porównaniu z innymi uczelniami. Nie wiem jak jest na innych kierunkach, ale zarządzanie polecam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka