Dodaj do ulubionych

Zagłębie Sosnowieckie

29.04.25, 15:03
sosnowiec.wyborcza.pl/sosnowiec/7,93867,31895873,kolejny-ksiadz-z-diecezji-sosnowieckiej-zatrzymany-pod-zarzutem.html#S.TD-K.C-B.14-L.1.duzy
Skąd tam taki urodzaj na pedofilów w sutannach? Czy prokuratura tam taka sprawna, czy takie upodobania kadrowe ma kierownictwo diecezji?
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Zagłębie Sosnowieckie 29.04.25, 15:06
      l.george.l napisał:

> sosnowiec.wyborcza.pl/sosnowiec/7,93867,31895873,kolejny-ksiadz-z-diecezji-sosnowieckiej-zatrzymany-pod-zarzutem.html#S.TD-K.C-B.14-L.1.duzy
      > Skąd tam taki urodzaj na pedofilów w sutannach? Czy prokuratura tam taka sprawn
      > a, czy takie upodobania kadrowe ma kierownictwo diecezji?
      Dotąd dopóki instytucja kościoła nie będzie za to płacić dużych odszkodowań dotąd będzie ten problem.
      USTAWA!
      • cuda.na.plebanii Re: Zagłębie Sosnowieckie 29.04.25, 16:00
        👏👏👏
    • privus Re: Zagłębie Sosnowieckie 29.04.25, 18:35
      To jest zagłębie moralności kościelnej :)
      • ukos Re: Zagłębie Sosnowieckie 29.04.25, 18:38
        privus napisał:

> To jest zagłębie moralności kościelnej :)

Ja bym powiedział Wgłębie.
        • privus Re: Zagłębie Sosnowieckie 29.04.25, 19:10
          Tak ją pogłębiali, że sami w nią wpadają? :)
      • no-popis Re: Zagłębie Sosnowieckie 29.04.25, 19:37
        privus napisał:

> To jest zagłębie moralności kościelnej :)
        Obsesyjny forumowiczu.
        Zbyt pochopne i zbyt ogólne wnioski wyciągasz w oparciu o jednostki.
        Aby Ci przywrócić wyobraźnię to wyciągnę wniosek na podstawie np ...Kropiwnickiego, który na 15 mieszkań własnych a bierze dodatek do mieszkania jako poseł. Czy to daje podstawy do twierdzenia "moralność ludzi od Tuska" ? Nie! To jednostkowy, niejedyny przypadek i nawet jak jest takich jeszcze kilkanaście to takie uogólnienie jest obsesyjne.
        Czy pomogłem?
        • privus Re: Zagłębie Sosnowieckie 29.04.25, 19:52
          Nazbyt tolerancyjnie podchodzisz do tego kościelnego zjawiska. Tylko w Dąbrowie górniczej ze słynnej parafii aresztowano już czwartego. Nie chcę mnożyć przez ilość parafii, bo było by to pewnym nadużyciem. O konkrety spytaj się abp Józefa Michalika, który zajął w tej sprawie i na ogół znane jednoznaczne stanowisko/

Może wyjaśnisz, dlaczego to właśnie księża wyjęci z rejestru pedofilów?

Księży, tak jak każdego innego, obowiązują te same przepisy. Nikogo rejestr pedofilów nie chroni.
          • no-popis Re: Zagłębie Sosnowieckie 29.04.25, 20:06
            privus napisał:

> Nazbyt tolerancyjnie podchodzisz do tego kościelnego zjawiska.
            Podchodzę normalnie i to napisałem. Jestem pragmatykiem a nie plujkiem jak Ty. Zaproponowałe konkretne m rozwiązanie.
            > Może wyjaśnisz, dlaczego to właśnie księża wyjęci z rejestru pedofilów?
            Nie potrafię i uważam to za skandaliczne.
            • privus Re: Zagłębie Sosnowieckie 30.04.25, 04:06
              no-popis napisała:

> privus napisał:
              >
              > > Nazbyt tolerancyjnie podchodzisz do tego kościelnego zjawiska.
              > Podchodzę normalnie i to napisałem. Jestem pragmatykiem a nie plujkiem jak Ty.
              Mylisz pragmatyzm z fanatyzmem, co inni już wcześniej zdążyli zauważyć. Zamiana dyskusji na ataki ad personam nie pozostawia po sobie najlepszego świadectwa.

> Zaproponowałe konkretne m rozwiązanie.
              Rozwiązanie, które dotychczas nie miało szans zaistnienia i przy Twoim kaczo-pisizmie sytuacja nadal nic się nie zmieni? Konserwuj swoje miraże na własny użytek. W kwestii mariażu kato-pisizmu potrzebne są radykalne rozwiązania zgodne z konstytucją a nie jakież pajacowanie.
    • j-k Kiedys to bylo Zagłębie Sowieckie - wylegarnia.... 29.04.25, 19:57
      wylegarnia komuchow w PRL-u

a teraz sie zmienilo...

Swiat nie stoi w miejscu.
      • no-popis Re: Kiedys to bylo Zagłębie Sowieckie - wylegarni 29.04.25, 20:09
        j-k napisał:

> wylegarnia komuchow w PRL-u
        >
        > a teraz sie zmienilo...
        >
        > Swiat nie stoi w miejscu.
        Bardzo dużo się zmieniło!
        Dzisiaj idee prokomunistyczne realizują często partie mające w nazwach chrześcijanstwo czy konserwatyzm. Przebierańcy.
        100 lat temu komunista miał np zwiozdę czy budionówkę i wiedziałeś, że może Cię skrzywdzić a dzisiaj masz np liberałów , którzy chcą zamykać stacje telewizyjne i radiowe.
    • afifakx Re: Zagłębie Sosnowieckie 29.04.25, 20:09
      Dzisiejszy komunikat PAP mówi o czwartym aresztancie sosnowiecko-dąbrowskim.
      Oj sukienki , sukienki.

-
      www.youtube.com/@okiemwiejskiego/videos
      • privus Re: Zagłębie Sosnowieckie 01.05.25, 22:58
        Powinno się zacząć aresztować ich zwierzchników za brak nadzoru. Przymykanie oczu lub udawanie, że nic o tym sie nie wie jest współudziałem w przestępstwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka