Dodaj do ulubionych

UKSW czy SGGW?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 15:29
Mam pewien dylemat. Dostałem się na dzienną ochronę środowiska na UKSW. Na
SGGW nie załapałem się na dzienną ochronę środowiska, mogę tam wybrać
wieczorową i po roku automatycznie przejść na dzienne (taka jest procedura).
Pieniądze nie są problemem. No i na co się zdecydować? Mieszkam na Ursynowie,
do SGGW mam bardzo blisko, na UKSW muszę natomiast jechać przez całe miasto
metrem, tramwajem i kawałek pieszo - ogólnie rzecz biorąc całkiem daleko. Co
w takim razie wybrać?
Obserwuj wątek
    • el_presidente666 Re: UKSW czy SGGW? 15.07.04, 15:40
      sggw!! o złotych klamkach, itd. już pisałem więc się nie będę powtarzał :)

ale tak całkiem poważnie to tak bym wybrał na twoim miejscu.
    • tak_zwany Re: UKSW czy SGGW? 15.07.04, 15:42
      Jeżeli tak bardzo interesuje Cię kwestia transportowa to dodam, że Ochrona
      Środowiska nie ma zajęć na Dewajtis tylko na Młocinach (ulica Wóycickiego
      bodajże.). Ponadto część zajęć jest jeszcze gdzieś indziej (fizyka chyba). Rok
      temu na Ochronie Środowiska UKSW uczono w dużej ilości chrześcijańskiej
      filozofii (ogólnie filozofii było tam chyba ze 3 kursy - instytut jest bodajże
      przy Wydziale Filozofii Chrześcijańskiej). Nie mam pojęcia, jak wygląda OŚ na
      SGGW, ale podejrzewam, że jest bardziej sensowna... Porównaj program na obydwu
      uczelniach.
    • aga-21 Re: UKSW czy SGGW? 15.07.04, 16:14
      ja bym wybrala sggw. Bo lepiej chyba studiowac ochrone srodowiska na uczelnie
      rolniczej niz na uksw.... poza tym sggw ma mnostwo kasy i przez to niczego nie
      brakuje na uczelni:sal, wyposazenia, itp.
      A ze masz blisko to tez wazne.
      • Gość: normalny Re: UKSW czy SGGW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 16:24
        Człowieku idz na sggw. Tam mają niezłe hangary i pałace;)Poza tym jak beda Cie
        do pracy przyjmowac to chyba lepiej miec w metryce SGGW niż UKSW...
    • Gość: tervaniemi Re: UKSW czy SGGW? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 16:33
      Dzięki za jednomyślność :-) Ale czy rzeczywiście UKSW jest taki kiepski?
      Myślałem, że to dobra uczelnia... Trochę się martwię tym trybem wieczorowym na
      SGGW - jacy są ludzie w takich grupach? Czy wykładowcy jakoś inaczej (gorzej)
      traktują tych z wieczorowych? Podobno jest tam więcej zajęć w celu wyrównania
      poziomu, czy to znaczy że ma się załatwiony cały dzień?
      • Gość: Wetka. Re: UKSW czy SGGW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 16:44
        Zajęcia odbywają się w zasadzie w tym samym czasie co dzienne.Niestety nie
        razem bo zabrania tego "unia".Osoby w grupach sa spox.Wez pod uwage to ze na
        ste studia tez trzeba sie dostac a nie wystarczy zapłacic.
        Pozdrawiam
      • Gość: Xerxes Re: UKSW czy SGGW? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.04, 16:56
        UKSW to bardzo dobra uczelnia. Reklamuje ja, pomimo iz nie jest moja, to
        swiadczyc moze o mojej szczerosci. Ale musze przyznac ze gdybym myslal o pracy
        w ochronie srodowiska, to wolalbym miec przed nazwiskiem inz.. Czyli SGGW.
        A uniwersytet to uniwersytet - nie znajdziesz tam 'konkretnych' i pozbawionych
        obudowy humanistycznej kierunkow. Z drugiej strony lepsze wyksztalcenie ogolne
        zdobylbys po UKSW, ale Ciebie chyba jednak bardziej interesuja konkrety?
        • Gość: tervaniemi Re: UKSW czy SGGW? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 17:22
          Czy uniwersytet to uczelnia z założenia ukierunkowana humanistycznie? Nie znam
          się zbytnio na tym... Ale masz rację - w przyszłości chyba bardziej liczyć się
          będą konkrety. Chociaż nie jestem jakimś wielkim fanem nauk ścisłych... Jaki
          tytuł otrzymałbym po ukończeniu UKSW?
          • tak_zwany Re: UKSW czy SGGW? 15.07.04, 22:02
            Nie zdziwiłbym się, jeżeli tutuł magistra filozofii chrześcijańskiej o
            specjalności ochrona środowiska;-)
            • Gość: Xerxes Re: UKSW czy SGGW? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.07.04, 03:09
              Mgr jak sadze. Bez inz.
    • Gość: Kazik Re: UKSW czy SGGW? IP: *.chello.pl 17.07.04, 17:59
      Ja bym wybrał UKSW i to bez pytania!!!Co prawda nie studiuję tam,ale mam dużo
      znajomych-atmosfera jest świetna i poziom jest b.dobry.A co do tej filozofii
      chrześcijańskiej,to chyba lekka przesada...Tak czy siak znajomi b.zachwalają!
      • tak_zwany Re: UKSW czy SGGW? 17.07.04, 18:09
        A możesz podać jakieś konkrety? Poza zachwalaniem przez znajomych nic nie
        pokazałeś. Czy znajomi są na OŚ? A ilość filozofii jest faktem, można sprawdzić.
    • Gość: Lucy in the Sky Re: UKSW czy SGGW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 19:43
      zdecydowanie wybralabym sggw. uksw jest moze i dobra uczelnia, ale na pewno nie
      jesli chodzi o ten kierunek. poza tym nie wiem czy nie jest tam on tylko
      3letni. jesli chodzi o zajecia i przedmioty - zdecydowanie za duzo czasu traci
      sie tam na przedmioty typu "konwersatorium z teologii dogmatycznej" i inne TEGO
      typu - wiec jesli chcesz sie przy okazji dowiedziec czegos o Kosciele, to
      smialo, jesli jednak te tematy nie sa Ci specjalnie bliskie - to powaznie bym
      sie zastanowila.

SGGW po trzykroc! to w koncu jedna z najbardziej renomowanych uczelni tego typu
      w Polsce i w Europie!
      • Gość: Kasia Re: UKSW czy SGGW? IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 18.07.04, 13:22
        Zgadzam sie z przedmowca: ogolnie rzecz biorac bylabym za UKSW ale w tym
        konkretnym przypadku wybralabym SGGW. Ochrone srodowiska czy jakies takie
        pokrewne rzeczy dobrze jest chyba studiowac wlasnie na tej uczelni :) Ale mnie
        sie nie sluchaj moze, bo ja humanistka jestem.
        Pozdrawiam :)
    • yeosya Re: UKSW czy SGGW? 25.07.24, 12:23
      Socjolgia lepiej na UKSW czy SGGW?
    • kszaszka_123 Re: UKSW czy SGGW? 06.08.24, 08:12
      Ten kierunek to sggw. Napisz podanie o przyjęcie na dzienne, w październiku zwolnią się jeszcze miejsca, bo ileś osób nie stawi się na zajęcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka