Dodaj do ulubionych

gdzie na studia???????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 14:46
prosze was niech ktos mi podpowie gdzie mam isc na studia ???wacham sie
miedzy pedagogika-nauczanie poczatkowe,administracja,turystyka i handlem
zagranicznym.chcem isc oczywiscie na studia zaoczne wiec na zlorzenie
papierow mam jeszcze klka dni-tylko ze ja jestem z natury niezdecydowanym
czlowiekiem i jesli ktos mi nie poda kilku minusow i plosow tych kierunkow
ktore wymienilam to chyba nigdzie sie niewybiore.prosze was jesli ktores z
was studiuje ktorys z tych kierunkow w systemie zaocznym i moze cokolwiek o
tym powiedziec to blagam was pomorzcie i napiszcie.moj numer gg to 3479554.
Obserwuj wątek
    • r.richelieu Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 14:54
      zastanawiam się czy się roześmiać czy się powstrzymać
      • tak_zwany Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 14:58
        Dlaczego skasowałaś drugiego posta?! Nie zdążyłem przeczytać! ;-)

Ja już się nie śmieję - ja po prostu jestem zdegustowany...
        • r.richelieu Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 15:06

bo się podwójnie wysłało

przynajmniej mogę własne śmieci wyrzucać;)

co do autorki.. zaskoczyła mnie strasznie, ja rozumiem nawet zupełnego
          ignoranta w sprawie ortografii bardziej niż fakt, że na kilka dni przed wyborem
          kierunku nie ma się sprecyzowanych zainteresowań, Rozumiem że można wahać się
          pomiędzy kierunkami zbliżonymi, to raczej normalne i powszechne, ale pomiędzy
          tak różnymi? Dziewczynka chce se postudiować i ponapinać się
          etykietką "student" i tyle
          • tak_zwany Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 15:28
            Heh, myślałem, żeś napisała z bolesną szczerością i złośliwością, co myślisz o
            takich postawach, aleś się zreflektowała, że na zacnym stanowisku nie wypada...
            Dzień po zgłoszeniu chęci bycia moderatorem naszła mnie refleksja, że gdybym
            został, to mój dajmonion nie pozwoliłby na złośliwe komentowanie tego typu
            przypadków... Taki to mam spóźniony refleks... Na szczęście dobrze się skończyło
            i ciągle mnie można nienawidzieć za wredne komentarze wymierzane w ludzi, którzy
            w moim przekonaniu na to zasłużyli... ;]]]

Ale dziś mam kiepski dzień, dlatego jestem spokojny...
            • rr.richelieu Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 15:37
              dlaczego nie wypada? wypada mieć własne zdanie, nawet boleśnie szczere, nie
              wypada prawić kazań jakie zawsze prawiłam gdy pojawił się wątek o sprzedaży
              prac magisterskich. Wtedy dopiero jechałam z wulgaryzmami. Teraz zaś
              bezlitośnie usunę bez słowa i po kłopocie

druga sprawa to reklamy. Ostatnio pojawiły się reklamy dotyczące wynajmu
              pokojów dla studentów. Mimo że to reklamy to przecież napewno są tu studenci,
              którzy chętnie sprawdzą tę ofertę. Jest to w każdym razie legalne

i
              trzeba wyraźnie rozróżnić kwetie regulaminu a nieregulaminu. Nikt nie
              powiedział, że moderator nie może mieć już własnego zdania. Dopóki nie fajkuję
              własnych wypowiedzi jestem normalnym użytkownikiem. A że fajki trzeba ściągać i
              jest to utrudnienie grrr więc założyłam sobie drugi nick rr.richelieu. Teraz
              przynajmniej mogę pooglądać świat na żółto, bo r.richelieu była zielona jak
              groszek. Inne fora to co innego, tam fajki mnie się nie czepiają przy każdym
              poście
    • Gość: szok Re: gdzie na studia??????? IP: *.crowley.pl 29.07.04, 14:55
      pedagogika-nauczanie poczatkowe,administracja..?!
      odradzam, za duza dysortografia!
      • Gość: ewelina19 Re: gdzie na studia??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 16:54
        dzieki wam wszystkim za te kilka wspaniachych slow - naprawde bardzo mi
        pomogliscie.Milo mi czytac wasze wypowiedzi.DZIEKUJE WAM WSZYSTKIM!!!

PS.NIE KAZDY JEST DOSKONALY TAK JA WY.RZECZYWISCIE JESTEM DYSLEKTYKIEM.I JAK DO
        TEJ PORY NIKT MNIE NIE ZMIESZAL Z BLOTEM Z TEGO POWODU.SZKODA TYLKO ZE NIKT NIE
        ROZUMIE NA CZYM POLEGA TA DOLEGLIWOSC I JAK TRUDNO SIE Z NIA UPRAC.JESZCZE RAZ
        DZIEKI PA.
        • klymenystra Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 17:53
          moze i trudno, ale jest to mozliwe. jesli sie chce. pisalam o tym troche nizej.
    • tak_zwany Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 14:55
      Mam znakomity pomysł! Na to, co Cię najbardziej interesuje... A jeśli nic, to
      daj sobie spokój ze studiami...

Plusy kierunku (któregokolwiek) - należy do sfery moich zainteresowań.
      Minusy kierunku (wszystkie pozostałe) - interesują mnie mniej, albo w ogóle...
    • klymenystra Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 15:28
      najlepiej idz tam, gdzie ortogafia nie jest wymagana
      a serio- to musi byc Twoja decyzja, jak mozesz prosic o pomoc ludzi, ktorzy Ci
      nie znaja???? odpowiedzialnosc...
      • Gość: damian Re: gdzie na studia??????? IP: 217.8.186.* 29.07.04, 15:36
        ludzie nie nabijajcie sie z Niej. Mozna wziąć zaświdczenie od lekarza, ze ma
        sie dysleksje i juz po problemie. Nie kazdy musi pisac poprawnie, bez błędów
        • tak_zwany Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 16:09
          "Wziąć zaświadczenie od lekarza i po problemie"... Wiesz, to najgorsza rzecz,
          jaką można zrobić. Niestety tak rozumuje wielu rodziców dzieci z dysortografią i
          skutki tego tutaj widać. Wydaje Ci się, że problem z głowy? Otóż sam widzisz, że
          nie - wystarczy popatrzeć, na jakie kpiny naraża się osoba, próbująca napisać
          coś bez wbudowanego w edytor słownika. W życiu nie wszystko pisze się na
          komputerze i w programach posiadających autokorektę (np. w niektórych firmach
          korzysta się z Open Offica bez słownika - wyobrażasz sobie pracę takiej osoby?).
          Celowo nie nabijam się z niej, gdyż po prostu mi jej szkoda. Sam jestem
          językowym purystą - jednak wiem, jak takie coś może komplikować życie (jestem
          dysgrafikiem i też "miałem zaświadczenie" - jednak nie ograniczyłem się do tego,
          tylko starałem się coś z tym zrobić...).

Ciągnąc Twój sposób rozumowania, można rzecz, że nie każdy musi mówić zgodnie z
          zasadami gramatyki, gdyż mu zdolności intelektualne nie pozwalają, trzeba tylko
          na to papier wymyśleć. Wszelkiego rodzaju dysleksje są dysfunkcjami, ale je
          trzeba leczyć, a nie traktować jak normę...
          • klymenystra Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 17:52
            zgadzam sie z Toba tak_zwany. znalam wielu ludzi, ktorzy na poczatku
            podstawowki byli wszystkim, co moze byc na dys, a pod koniec prawie nie robili
            bledow- wszystko to kwestia pracy nad soba. zastanawiam sie, ktora szkola
            bedzie chciala rozpatrywac tak napisane podanie...
        • domali Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 17:05
          Gość portalu: damian napisał(a):

> Mozna wziąć zaświdczenie od lekarza, ze ma sie dysleksje i juz po problemie.

Taa, od lekarza...
    • Gość: Lena Re: gdzie na studia??????? IP: *.toya.net.pl 29.07.04, 15:39
      Jestem bardzo zaskoczona reakcją ludzi, reakcja ta jest jak najbardziej
      negatywna. Chwali się Panu, (panie tak zwany), że stąpa Pan tak twardo po ziemi
      i dokładnie wie czego chce od życia. Ale czasem warto się zastanowić nad tym,
      że są także tacy, którzy chociażby w wieku 19 lat stoją na bezdrożu i nie
      wiedzą którą drogą pójść... Czasem to wynika (najnormalniej w świecie)z obawy o
      to jakie czeka nas "jutro" za te pięć lat studiów. Pozdrawiam
      • rr.richelieu Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 15:45
        nikt nie wie jakie czeka nas jutro za 5 lat, poza wróżkami
        • Gość: Lena Re: gdzie na studia??????? IP: *.toya.net.pl 29.07.04, 15:52
          dokładnie :) Pozdrawiam
          • rr.richelieu Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 15:55
            egzaktli używane przez Polaków działa na nerwy, strasznie
            a jeśli tylko wróżki wiedzą co będzie za 5 lat to w jaki sposób mają woedzieć
            użytkownicy tego forum?
            • Gość: Lena Re: gdzie na studia??????? IP: *.toya.net.pl 29.07.04, 15:58
              i stąd właśnie obawy autorki - Eweliny i konsternacja Pana tak_zwanego :)
      • tak_zwany Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 15:57
        Ja stąpam twardo po ziemi? Oj nie sądzę... Nie mówię, że nie powinna się wahać -
        ale jak napisała wcześniej (r)r.richelieu, trzeba mieć przynajmniej pojęcie, w
        jakim chce się iść kierunku. Bo tutaj, z tego, co widzę, studiowanie iść ma
        wyłącznie w kierunku zrobienia "papiera". Obawa o jutro? Ja bym się obawiał
        studiować czegoś, co mnie nie kręci, gdyż niewiele by mi te studia dały, poza
        świstkiem. Czy takie studiwanie ma sens? Według mnie nie.

Ja sam wahałem się między trzema kierunkami, dwa były do siebie dosyć podbne
        (przynajmniej zewnętrznie), jeden odstawał. Miałem wtedy jeden pomysł na życie,
        ale zrezygnowałem z niego. Do dziś nie wiem, czy nie zrobiłem błędu. Ale
        wybierając, pomimo sporych braków wiedzy o tym, czym zajmę się przez najbliższe
        5 lat, byłem już jakoś ukierunkowany. Tutaj tego ukierunkowania nie widzę. Wiem
        jedno - jeżeli komuś chodzi o coś więcej, niż tylko "papier" (a według mnie na
        tym studia powinny polegać - ot, taki szczątek mojego niegdysiejszego
        idealizmu), powinien znaleźć coś, co choć trochę go interesuje. I to powinno być
        podstawowe kryterium doboru studiów...
        • Gość: Lena Re: gdzie na studia??????? IP: *.toya.net.pl 29.07.04, 16:02
          Jestem pod wrażeniem...naprawdę. Zwracam honor i z całym szacunkiem stwierdzam,
          że nie jest tak źle z twoimi pogladami jak myślałam. Wszystko ok!!! Lubie mieć
          tak wyjaśnione sytuacje, jeszcze raz chyle czoła :)Pozdrawiam
        • rr.richelieu Re: gdzie na studia??????? 29.07.04, 16:07

daj spokój z tymi eRRami, nie można mieć nicka bez dodatków, grrr, więc te R
          tylko po to by nie musieć do Richelieu cyferek dolepiać
    • Gość: WAT-owiec Re: gdzie na studia??????? IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 29.07.04, 16:01
      Rece opadaja jak pletwy...
      • Gość: sysunia Re: gdzie na studia??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 16:44
        LUDZIE!To z wami jest cos nie tak skoro lubicie pastwic sie nad innymi,zamiast
        znalesc sobie ciekawsze zajecie.To jest poprostu POLSKA NIETOLERANCJA-NORMALKA.
        Moze Ewelina jest dyslektykiem?Zostawcie dziewczyne w spokoju.
        • Gość: fela odpowiedz na pytanie IP: *.ustronie.pw.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 16:48
          odradzalabym pedagogike z prostego powodu - chyba juz jest wiecej nauczycieli
          niz uczniow w tym kraju. a jesli naprawde nie wiesz - to idz na ten handel
          zagraniczny - to bedzie chyba mozliwie najbardziej ogolne i jest nadzieja ze
          jakis aspekt sie zainteresuje albo pomoze dokonac nowego wyboru za rok. /to
          tylk moje sktomne zdanie/:-) powodzenia
        • Gość: eM Re: gdzie na studia??????? IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 29.07.04, 22:25
          nietolernacja w stosunku do czego? -
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka