Dodaj do ulubionych

PRAWO I ROK

29.07.13, 15:09
Witajcie;)
Może ktoś z Was ma do sprzedania wszystko co potrzebne do przetrwania 1 roku(notatki itp) ??
Jeśli tak to proszę o wiadomość.
Pozdrawiam ;)
Obserwuj wątek
    • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 06.08.13, 18:00
      Hej! Wybierasz sie w tym roku na prawo? ;d
      • iwellaaa Re: PRAWO I ROK 11.08.13, 22:14
        tak tak Ty tez? ;)
        • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 12.08.13, 10:50
          Tak,też idę,nareszcie kogoś znalazłam z prawa,haha ;))
          • iwellaaa Re: PRAWO I ROK 12.08.13, 16:16
            No ja też ;D
            jak chcesz to napisz na email będzie zawsze razniej . jesli oczywiscie chcesz ;)
            • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 12.08.13, 17:33
              Pewnie że chcę,już piszę ;)
          • justynakochan1994 Re: PRAWO I ROK 12.08.13, 18:18
            tez ide na prawo na Kul :) tylko ze Stalowa
            • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 12.08.13, 18:24
              Super!:) Jak chcesz to napisz - dorotka94h@wp.pl :)
              • justynakochan1994 Re: PRAWO I ROK 12.08.13, 18:28
                a idziecie do Lublina czy do Salowej na Kul na Prawo?
                • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 12.08.13, 18:29
                  Ja do Lublina na Kul.
                  • justynakochan1994 Re: PRAWO I ROK 12.08.13, 18:31
                    no to musze szukac dalej kogos zeby poznac :( zawsze razniej by bylo :)
                    • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 12.08.13, 18:37
                      Na pewno kogoś znajdziesz,spokojnie ;)
                    • mela23332 Re: PRAWO I ROK 03.09.13, 11:13
                      Hey idziesz na prawo do stalowej woli może ? Na pierwszy rok ?
            • aga131294 Re: PRAWO I ROK 03.09.13, 15:02
              Ktoś jeszcze wybiera się do Stalowej na prawo (I rok)?
              Skąd jesteście?
              • mela23332 Re: PRAWO I ROK 03.09.13, 15:21
                Cześć aga131294 tez sie wybieram na pierwszy rok , masz juz plany gdzie bedziesz mieszkac czy nie ? Ja jestem z pomorskiego
                • aga131294 Re: PRAWO I ROK 03.09.13, 16:50
                  Jak na razie złożyłam o akademik, ale ciężko znaleźć mi więcej informacji na jego temat (jeśli ktoś coś wie- proszę o kontakt). A Ty gdzie planujesz mieszkać?
                  mela23332 to mój mail : aga.domagala3@gmail.com -> łatwiej będzie porozmawiać :)
                  • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 03.09.13, 19:42
                    Hej ;d Ja idę do Lublina,nie do Stalowej ;) Musiałam wcześniej coś źle napisać :)
        • dpl1994 Re: PRAWO I ROK 09.09.13, 14:06
          Witam. Ja też zaczynam od października studia prawnicze na KUL...
          • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 09.09.13, 15:05
            Cześć. To super;)
            • dpl1994 Re: PRAWO I ROK 15.09.13, 18:51
              Mam nadzieję że to będzie super, tak jak napisałaś :) Skąd jesteś, jeśli mogę spytać ? Jeśli chcesz pogadać, pisz: dpl94@o2.pl
              • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 15.09.13, 21:36
                Sluuuchaj, ja też mam nadzieję że będzie super :)) Jestem z małopolski,a ty ? :) Pewnie, już do cb piszę :)
          • patrycja19944 Re: PRAWO I ROK 18.09.13, 10:44
            Hej ja także wybieram się w tym roku na prawo w Lublinie (KUL) :))
            • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 18.09.13, 11:38
              Super :) Coraz więcej nas jest :)
              • iwellaaa Re: PRAWO I ROK 18.09.13, 12:18
                Trzeba uzbierać ekipę haha ;D
                • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 18.09.13, 12:27
                  Trzeba, trzeba, będzie raźniej xd
                  • patrycja19944 Re: PRAWO I ROK 18.09.13, 15:10
                    A skąd jesteście ?
                    Podacie swoje maile albo cokolwiek gdzie możemy się skontaktować ?
                    • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 18.09.13, 15:21
                      Ja jestem z Nowego Sącza- a ty?
                      Mój mail to dorotka94h@wp.pl.
                      • patrycja19944 Re: PRAWO I ROK 18.09.13, 15:50
                        Ja z Rybnika, obie mamy dość kawałek drogi :))
                        • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 18.09.13, 16:47
                          Oj tak ;d
                          • iwellaaa Re: PRAWO I ROK 18.09.13, 17:14
                            ja jestem z okolic Kielc ;D
                            jesli chcesz to pisz : iwellaaa@wp.pl
      • dominika19949 Re: PRAWO I ROK 24.09.13, 14:04
        Hej, kto idzie na pierwszy rok na prawo i też nikogo nie zna ?:)
        • mela23332 Re: PRAWO I ROK 24.09.13, 16:37
          Hey Ja ide na prawo aa ty gdzie idziesz do lublina czy Sw
          • dominika19949 Re: PRAWO I ROK 24.09.13, 18:56
            do Lublina ;)
        • iwellaaa Re: PRAWO I ROK 24.09.13, 18:41
          ja ide ;D a idziesz do Lbn? ;) jak tak to pisz na mail tam wyzej gdzies jest ;D jesli chcesz oczywiscie;p
          • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 24.09.13, 19:47
            Ja też Lublin :d Podałam swojego maila, wiec jak coś to pisz zawsze to nas więcej xd
      • patriciavictorialis Re: PRAWO I ROK 25.08.14, 14:31
        Wybiera się ktoś w tym roku(2014) na Prawo zaoczne.? Fajnie by było założyć jakąś grupę i poznać się. Może na fb.? :)
    • joker0011 Re: PRAWO I ROK 10.08.13, 13:28
      iwellaaa napisał(a):

> Witajcie;)
      > Może ktoś z Was ma do sprzedania wszystko co potrzebne do przetrwania 1 roku(no
      > tatki itp) ??
      > Jeśli tak to proszę o wiadomość.
      > Pozdrawiam ;)
      Czesc, ja mam trochę materiałów ;) Podaj jakiś nr, to na pewno się skontaktuję :)
      • iwellaaa Re: PRAWO I ROK 11.08.13, 22:20
        jeśli mozesz to napisz na email tam bym podala kontakt ;) iwellaaa@wp.pl
        • wasp567 Re: PRAWO I ROK 23.09.13, 19:55
          Jako, że w tym roku jestem zielonym pierwszoroczniakiem (prawo lublin), czy ktoś mógłby mnie oświecić jak to wygląda z książkami (czy na dzień dzisiejszy jest jakaś lista, czy może wszystkiego dowiemy się na poszczególnych zajęciach/wykładach)? Może od razu druga kwestia, która mnie nurtuje, jak wygląda rozpoczęcie roku?
          • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 24.09.13, 20:03
            Z tego co przeczytałam na różnych forach, dopiero dowiemy się jakie książki musimy mieć, ale dużo ludzi kupuje książki od roczników wyżej ;) No i z tego co wiem rozpoczęcie roku zaczyna się mszą świętą o godzinie 9 , a później to rozdzielamy się ;)
            • dominika19949 Re: PRAWO I ROK 24.09.13, 20:06
              Wiem, że przydaje się Wstęp do nauki o państwie i prawie Jozef Krukowski, bo mi już ktoś sprzedał :)
              • doraaa1994 Re: PRAWO I ROK 24.09.13, 20:16
                No czyli jedno już wiemy ;)
    • englishbird Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 03.10.13, 13:15
      Witam!
      A czy może jest tutaj ktoś , kto w tym roku zaczyna Prawo na KUL w systemie zaocznym?!
      Fajnie by było poznac jakąś 'bratnią duszę' ... nie znam totalnie nikogo, a w grupie zawsze raźniej .... Tym bardziej, że pierwszy zjazd juz w ten weekend
      piszcie
      pzdr
      • adamick Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 15.11.13, 09:36
        W przyszłym roku (2014) wybieram się na zaoczne prawo na KUL, może mi ktoś orientacyjnie powiedzieć, egzaminy w sesjach są w większości "na twarz" czy pisemne?.
        10 lat temu skończyłem humanistyczne studia dzienne i tam przez cały okres 5 lat wszystkie egzaminy były ustne.
        • englishbird Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 10.01.14, 20:19
          Hej,
          Ja jestem teraz na pierwszym roku na prawie na KUL, zbliza sie sesja wiec moge ci powiedziec, że akurat jeden egzamin mamy w formie ustnej, reszta to pisemne...
          Oczywiscie jak to na KUL, w pierwszym semestrze jest taki przedmiot jak 'Biblia-istota i rola w kulturze' ale prof.Milcarek , ktory to wyklada jest naprawde super. Przedmiot niby taki błahy bo kazdy jakies pojecie o Biblii ma, mniejsze czy wieksze, ale opowiada w tak przejrzysty sposob , ze wystarczy chodzic na wykłady by zaliczyc. Dodam, ze sam nam dał wybór co do postaci egzaminy :pisemny w formie wypracowania, testu czy moze ustny. Wiec mysle ze fajna sprawa.
          Poza tym niektorzy wykładowcy przesyłaja skrypty z ktorych łątwiej przygotowac sie na egzamin. Moim zdaniem jest okej..., tylko materiału oczywiscie mnostwo mnostwo mnostwo....ale zobaczymy ....po egzaminach hehehe ;-)
          • adamick Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 13.01.14, 11:44
            englishbird napisała:

> Hej,
            > Ja jestem teraz na pierwszym roku na prawie na KUL, zbliza sie sesja wiec moge
            > ci powiedziec, że akurat jeden egzamin mamy w formie ustnej, reszta to pisemne.
            > ..
            > Oczywiscie jak to na KUL, w pierwszym semestrze jest taki przedmiot jak 'Biblia
            > -istota i rola w kulturze' ale prof.Milcarek , ktory to wyklada jest naprawde s
            > uper. Przedmiot niby taki błahy bo kazdy jakies pojecie o Biblii ma, mniejsze c
            > zy wieksze, ale opowiada w tak przejrzysty sposob , ze wystarczy chodzic na wyk
            > łady by zaliczyc. Dodam, ze sam nam dał wybór co do postaci egzaminy :pisemny w
            > formie wypracowania, testu czy moze ustny. Wiec mysle ze fajna sprawa.
            > Poza tym niektorzy wykładowcy przesyłaja skrypty z ktorych łątwiej przygotowac
            > sie na egzamin. Moim zdaniem jest okej..., tylko materiału oczywiscie mnostwo m
            > nostwo mnostwo....ale zobaczymy ....po egzaminach hehehe ;-)

Wielkie dzięki englishbird za informacje:). Te x lat temu kończyłem UMCS, za miedzą znaczy się:), ale zawsze żałowałem że nie zaryzykowałem też na KULU - prawa zaocznego. Teraz nadchodzi na to czas.
            Powodzenia na egzaminach
            Adam
            • englishbird Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 16.01.14, 18:32
              Ooo no to rzeczywiście za miedzą... Hihihi.
              Też zastanawialam się nad UMCS,jednak zdecydowalam się na KUL,chociaz wychodze z założenia ze jeśli ktoś ma się czegoś nauczy to zrobi to i na mało renomowanej uczelni.
              Jestem już po fil.angielskiej więc nie jedne studia mam już za soba....

Narazie zakuwam...wszystko pamięciowka wiec jeśli ktoś umie,lubi uczyć się pamieciowo to są to studia dla takich wlasnie...

Oj...piszę bo zrobiłam sobie przerwe :-)
              Nie dziekuje za to 'powodzenia' :-)
              Pozdrawiam
      • arystoteles_2 Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 19.05.14, 13:22
        witam, a ja idę od października na prawo. może ktoś podzieli się informacjami dotyczącymi sesji. przeraża mnie wizja egzaminu z łaciny. a jak pozostałe egzaminy?
        jak ktoś znajdzie wolną chwilkę to niech napisze.
        pozdrawiam...
        • englishbird Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 20.05.14, 16:00
          Witam,
          Właśnie jestem w trakcie nauki do sesji letniej na 1wszym roku. Z egzaminami nie jest tak strasznie, choć wiadomo - nauki mnóstwo.
          W pierwszym semestrze wszystkich przerażało 'prawoznawstwo' (300zagadnien do nauki na pamiec),ale da się. Byl to jedyny wyklad gdzie dr T.Barszcz sprawdzal obecnosc,ale to dlatego ze tylko te osoby ktore uczeszczaly na zajecia mogly podejsc do egzaminu w terminie zerowym, ten wlasciwy juz byl w formie ustnej.
          A łacina....jesli znasz angielski albo jeszcze lepiej włoski, spokojnie sobie poradzisz. Nie jest taka straszna, trochę nauki końcówek w deklinacjach, odmiany ... . Aha no i na każdych zajeciach tłumaczylismy teksty, ktore beda obowiazywac na egz.,bo sa zdania do tłumaczenia.
          Nie przerażaj się .... na poczatku też mialam takie mysli, ale w praktyce wszystko wygląda inaczej,jaśniej.
          Jeśli masz jakies pytania jeszcze to napisz wiadomosc do mnie a ja chetnie odpowiem i rozwieje Twoje wątpliwości.
          pozdrawiam
          • arystoteles_2 Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 21.05.14, 10:49
            Serdeczne dzieki za informacje. Mam nadzieje, ze dam rade. Choc beda to drugie studia to wizja powrotu na uczelnie po kilku latach przerwy troche przeraza...
            Jak bede miec jeszcze jakies pytania to pozwole sobie napisac..
            Pozdrawiam....
            • englishbird Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 21.05.14, 11:29
              Bardzo proszę. Akurat też jestem już po jednej mgr i z tym powrotem na studia tak źle nie jest. Kwestia wbicia się w ten wir itd. :-)

Pozdrawiam
              • arystoteles_2 Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 21.05.14, 19:45
                To do uslyszenia...
                Pozdrawiam...
              • arystoteles_2 Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 19.06.14, 12:24
                Tak się zastanawiam, czy na angielskim to są sensowni wykładowcy? widziałam na planie studiów, że jest ich chyba trzech? może warto na coś zwrócić uwagę? a te poziomy nauki to są do wyboru? jak będziesz mieć wolną chwilę to czekam na odpowiedz..
                miłego dnia...
                • englishbird Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 20.06.14, 13:48
                  Witaj,
                  Tak, lektorów jest trzech, tak jak zauważyłaś na planie,ale pewnie jest ich więcej. W tym roku grup było 3. Poziomów nie wybierasz Ty, to Ciebie przydzielają do danej grupy z określonym poziomem na podstawie testu jaki się uzupełniało online w trakcie składania dokumentów.
                  w Tym roku do dwie grupy chyba były z poziomem A1 (początkujący) a jedna A1/B1 (trochę więcej niż początkujący). Jeśli mam być szczera , to wiedząc co oni tam z nimi robili na angielskim, to wszyscy byli początkujący. Zależy z jakimi ludźmi trafisz,może to będą ludzie naprawdę na wysokim poziomie z angielskim. A Ty planujesz na dzienne czy zaoczne? Nie pamiętam czy pytałam, a to jednak jest różnica. Na dziennych jest więcej młodych osób, głównie zaraz po maturze którzy z angielskim są na bieżąco.
                  Chciałam mięć inny język obcy, ale chętnych nie było na inne. Nie wiem czemu wszyscy rzucili się na angielski, który jest już tak powszechny, że przestał być już w dzisiejszych czasach 'językiem obcym'. No ale cóż ....
                  Ze względu na to, że ja skończyłam filologie angielską - nie chodzę na angielski, jestem zwolniona, więc nie mogę powiedzieć na podstawie własnych relacji, jak wyglądają zajęcia z tymi 'paniami'. Po relacjach znajomych, wiem, że jedna z nich jest dość upierdliwa,tylko nie wiem jak się nazywa. Ogólnie nikt tak bardzo nie narzeka ....
                  Z tego co mi wiadomo, na początku możesz się przenieść do innej grupy jeśli ta, do której Cię wrzucą nie będzie Ci odpowiadać - jednak trzeba to zrobić w miarę szybko i na samym początku bo późniejsze 'zawirowania' ze zmianami grup, przepisywaniem się - wkurzają lektorów, co jest zrozumiałe. A też dużą uwagę przywiązują do obecności. Trzeba zaliczać poszczególne testy, ale jak komuś nie pójdzie to poprawiają....tak mówili. ;-)
                  Egzamin końcowy z angielskiego to jest chyba na 2gim roku, bo z łaciny prawniczej to już po pierwszym roku.
                  Jak masz jakieś pytania , to pisz na maila, łatwiej mi będzie odp niż tu na forum .....

Pozdrawiam cieplutko
                  • arystoteles_2 Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 23.06.14, 20:02
                    Cześć, wiesz co to ja odpiszę bezpośrednio na maila tylko nie moge go zlokalizować...ale jeszcze poszukam...
                    • englishbird Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 24.06.14, 11:48
                      Hej,mojego nie możesz zlokalizować? To podaje jakby co - englishbird@gazeta.pl
                      Pozdrawiam
        • misscalifornia1 Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 09.07.14, 17:06
          Arystoteles_2: to będziemy od października razem studiować :)
          • arystoteles_2 Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 09.07.14, 20:27
            Witaj, to super. Przynajmniej będę już kogoś znała....
            • patriciavictorialis Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 25.08.14, 14:34
              Miło poznać :) dobrze, że nie jestem sama :) może jakąś grupę utworzymy.? Łatwiej będzie się poznać itd. :)
              • arystoteles_2 Re: PRAWO (zaoczne) I ROK 26.08.14, 16:03
                Ok, jestem za. Już za miesiąc pierwsze wykłady to pewnie się spotkamy.
    • maciejzkrakowa nauka online 02.06.14, 14:44
      ja mogę sprzedać informację gdzie się pouczyć za darmo online - testydlapalestry.pl - ciacham codziennie i faktycznie rezultaty coraz lepsze :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka