Gość: mepe IP: *.crowley.pl 11.08.04, 16:50 No tak, kartę preferencji wypełnić trzeba, ale kogo zaznaczyc a kogo unikać? Podzielcie się, jeśli macie jakieś info ze studenckich opowiastek ;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tak_zwany Re: SGH - porozmawiajmy o wykładowcach 11.08.04, 17:02 Sporo tu się ludzi z SGH pojawiało, więc ktoś Ci na pewno pomoże. Ale zajrzyj na fora prywatne w kategorii edukacja - jest tam forum SGH i widziałem, że są o tym tematy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mepe Re: SGH - porozmawiajmy o wykładowcach IP: *.crowley.pl 11.08.04, 20:22 A dziękuję brdzo, zajrzę, chociaż z tego co wiem to zbyt wielu informacji nie da się w ten sposób zdobyć :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil_inside Re: SGH - porozmawiajmy o wykładowcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 21:02 www.esgieha.pl/forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mepe Re: SGH - porozmawiajmy o wykładowcach IP: *.crowley.pl 11.08.04, 22:02 Nie da rady-nie mam loginu bo przecież dostane dopiero w pazdzierniku :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Eeeeeeeee? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 22:58 www.esgieha.pl/forum/profile.php?mode=register&agreed=true Nie trzeba mieć loginu do forum, jest potrzebny do stypendiów etc. Na tym forum wpisywali się kandydaci do sgh. Najlepsze źródło informacji z tego co widziałam w necie. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mepe Re: Eeeeeeeee? IP: *.crowley.pl 12.08.04, 12:50 no niby sie zalogowalam, ale jakos nie da rady bo mowi mi ze nie jestem zarejestrowana :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: Eeeeeeeee? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:29 Noo sama nie wiem, niemożliwe...Jak się rejestrowałam to nikt nie pytał o nr...Bosz, sgh rulez ;-). Jak chcesz to napisz kogo tam masz to może uda mi się Ci pomóc. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mepe Re: Eeeeeeeee? IP: *.crowley.pl 12.08.04, 23:44 Troche to dlugo moze zejsc, ale dziekuje ślicznie z góry :)) Kogo byś poleciła na poczatek z filozofii a kogo omijac z daleka? No i toż samo ad matmy i mikroekonomii coby jakoś stopniowo ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: Eeeeeeeee? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 08:52 Więc tak: ja byłam u prof. Curyło-Gonzalez. Wszyscy ją odradzają, bo pani prof. jest wymagająca i na poziomie. Ja jestem humanistką, do tego po 2 latach filologii ;-) więc było super, dużo dyskutowałam i 5,5 dostałam już w grudniu. Ale to dla hobbystów. Z tego co wiem to chyba Szulczewski, Chrabonszczewski (obaj młodzi), Piwko (nudziarz). Mikro- TYLKO GARBICZ! Oczywiście legendarny jest dr Czarny Bogusław, ale tam ponoć jest wyścig szczurów. Garbicz wymaga, jest bardzo dowcipny, a wykład na wysokim poziomie. "Mówi się", że ćwiczeniowcy są tacy sobie- ja polecam mgr Dzierżek- bardzo solidnie. To ważne, jak się przychodzi ze szkoły średniej i nie ma się zielonego pojęcia o ekonomiii at all. Tak że ci dwaj panowie rządzą. Matma- Laszuk UWAGA!!!!!!!!!!!!!!! Nuda, bełkot no i k*** mać obniżył mi 5 z egzaminu, bo miałam 4 z ćwiczeń. Jerzy Nowakowski- cham i prostak, ale ma się 5 bez większych problemów. Gutowski Jerzy jest dla tych najmniej zdolnych, tzn. trafiają do niego ci z mniejszą ilością pkt i na zdrowie :). Ponoć Getka- Wilczyńska jest niecacy ( tak piszą na www.esgieha.pl). Jak masz jakieś pytania to napisz mi mail na devil_inside@gazeta.pl. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mepe Re: Eeeeeeeee? IP: *.crowley.pl 13.08.04, 10:31 Dzieki brdzo, wyslalam maila z moim nr gg, licze na to ze jakos uda sie porozmawiac :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: SGH - porozmawiajmy o wykładowcach IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 14:55 Lekka i przyjemna filozofia jest u Więckowskiego, do egzaminu wystarczy jego skrypt. Chrabonszczewski też OK, ale jeśli chcesz mieć powyżej 4 to trochę trzeba wiedzieć- wskazane przejrzenie 3tomowego Tatarkiewicza albo dokładniejsza lektura skryptu. Na I terminie pytania są bardzo szczegółowe, ale na 3 wystarczy wiedza z referatu. Chrabonszczewski baaaaardzo rzadko pojawia się na zajęciach. Unikaj Szulczewskiego - jeśli nie udzielasz się w filozoficznych dyskusjach na ćwiczeniach to niezależnie co umiesz i tak nie dostaniesz powyżej 3.5 na egzaminie. Wyłącznie dla pasjonatów: Curyło-Gonzalez. Z mikro bez zastanowienia Czarny, ludzie z jego wykładu naprawdę dużo wiedzą, ma świetną książkę i dobrych ćwiczeniowców u których dużo się nauczysz(z 1 wyjątkiem). Zmusza do nauki, ale przecież to uczelnia ekonomiczna i lepiej przysiąść nad mikro, żeby potem nie mieć problemów. Wyścig szczurów zdarzał się na jego ćwiczeniach, ale już od pół roku nie ma tam punktów i jest całkiem przyjemna atmosfera. Egzamin trudny, ale przeważają 4 i 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: SGH - porozmawiajmy o wykładowcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 16:35 Kolega ma rację polecając dra Czarnego, aczkolwiek aby dostać się do niego trzeba mieć sporo punkcików na wstępnym. Tak czy inaczej- dobra mikro i makro to podstawa. Jak się dobrze wystartuje, potem na PG, Makro i Mikro II etc. jest miło lekko i przyjemnie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś