Gość: Marta
IP: *.183.242.46.dsl.dynamic.t-mobile.pl
05.01.15, 10:53
Witam!
Mam problem z wyborem studiów i chciałabym was prosić o radę, jaki kierunek wybrać. :)
Na samym początku mówię, że najbardziej mnie interesują Politechnika Warszawska lub Wrocławska. Trochę o mnie: najbardziej lubię matematykę, nie mam z nią problemów. Interesuję się również chemią (ale nie idzie mi aż tak dobrze jak matematyka). Z fizyką mam trochę większe trudności, ale myślę, że jak bym się przyłożyła to dałabym radę. Oprócz tego nie mam najmniejszych zdolności plastycznych i przede wszystkich nienawidzę pamięciówki (w niewielkich ilościach dam radę). Nie chcę też, by kierunek wiązał się z biologią. Najbardziej satysfakcjonowałaby mnie praca biurowa (ale raczej nie w banku) lub w laboratorium. Chciałabym też, żeby to był kierunek przyszłościowy, po którym bez trudności znalazłabym pracę i zarabiała również jakąś satysfakcjonującą kwotę :)
Dziękuję za wszelką pomoc :)
PS. A może ktoś wie coś więcej o zawodzie kontrolera ruchu lotniczego i mógłby się w tej kwestii wypowiedzieć? Na jakie studia trzeba by było iść? I jak ze znajomością języków? :)