Dodaj do ulubionych

Dylemat pomiędzy wyborem TEO, a IŚ

IP: *.itvmedia.pl 28.06.15, 01:32
Witam, potrzebuje waszej opinii o kierunkach technologie energii odnawialnej na SGGW i inżynierii środowiska na PW. Przez dwa miesiące pomagałem przy montażu kolektorów słonecznych i zainteresował mnie temat energii odnawialnej. Jednak oprócz sggw nie znalazłem żadnej uczelni która kształciła by w tym kierunku. Jest jeszcze oczywiście energetyka na PW, ale dla większości kandydatów jest ona nie osiągalna przez próg punktowy. Z drugiej strony inżynieria środowiska, niepozorny kierunek, jednak przeglądając plan znalazłem ciekawą specjalizację, a mianowicie ciepłownictwo, ogrzewnictwo i wentylacja, która przykuła moją uwagę. Jednak naczytałem się sporo niepochlebnych opinii na temat IŚ i absolwentów pracujących na kasie w biedronce. Stąd moje pytanie, który kierunek według was jest lepszy i bardziej przyszłościowy. Może na forum są jacyś studenci/absolwenci tych kierunków?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ispw Re: Dylemat pomiędzy wyborem TEO, a IŚ IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.15, 18:09
      obydwa kierunki to gwarancja dożywotniej pracy na kasie w biedronce , a jeśli uda ci sie jakimś cudem dostać prace jako inżynier to twoje zarobki tez bedą oscylować w okolicy minimalnej krajowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka