Dodaj do ulubionych

hej humaniści:)

16.09.04, 22:40
od października zaczynam "coś" studiować na UMK w Toruniu, większość moich znajomych nie potrafi zapamiętać rozwinięcia skrótu MISH i jest święcie przekonana, że oszalałam- jeszcze kilka dni i sama zacznę tak sądzić, więc proszę/ błagam/ nalegam... przekonajcie mnie, że warto wsiąść do tego pociągu i udzielcie mi kilku wskazówek jak przetrwać kilkanaście pierwszych dni- mam chorobę lokomocyjną, więc...
Obserwuj wątek
    • vilya1 Re: hej humaniści:) 16.09.04, 23:05
      1. Nie panikować - początki zawsze są trudne. I wszędzie, de facto, takie same.
      2. Układanie planu jest koszmarem. Bez względu na to, czy się wie, co chce się
      w nim umieścić, czy też nie. Tak czy owak powstaje problem z uporządkowaniem.
      3. Po dwóch tygodniach biegania z przerażeniem w oczach po ulicach i
      korytarzach, odkrywasz, że wszystko zaczyna się powoli układać.
      4. Poznajesz pierwsze trasy, znajome stają się kamienice, witryny sklepów,
      nawet ludzie, na których wpadasz w tym biegu uśmiechają się jakby przyjaźniej.
      (To oczywiście w wypadku wariantu pt. wyjeżdżam do nieznanego mi miasta).
      5. Już nie jesteś zupełnie sama - poznajesz innych; zarówno z MISHu, jak i z
      grup, z którymi studiujesz.
      6. Jest jesień, miasto pewnie tonie w smutnych strugach deszczu (takie mam
      przynajmniej wspomnienia z jesiennego Krakowa ;), ale i tak studiujesz w jednym
      z najpiękniejszych miast Polski, co więcej - studiujesz kierunek, którego urok
      zaczyna się odkrywać dopiero po początkowym okresie chodzenia wszędzie z
      błyskiem szaleństwa w oczach.
      7. Głowa do góry! Nie jesteś sama. :) Są na forum ludzie z UMK - zarówno ze
      starszych lat, jak i z pierwszego roku. Może warto się do nich odezwać?
      Pozdrawiam ciepło
      • zoffik Re: hej humaniści:) 17.09.04, 23:41
        dzięki, siedem mądrych rad na przyszłość:)
        tak czy owak wszystko będę musiała sprawdzić na własnej skórze...
        trzymajcie kziuki
    • tawananna Re: hej humaniści:) 08.01.05, 01:44
      up
    • tawananna Re: hej humaniści:) 31.12.05, 16:32
      up :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka