Dodaj do ulubionych

PSYCHOLOGIA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 16:31
Czy ktos studiuje psychologie lub juz skończył?Prosze o wypowiedzi,o własne
swoje odczucia jak jest na tych studiach,jakie mozliwosci pracy?Jakie
przedmioty?/najlepiej jesli we Wrocławiu/Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • stepowa Re: PSYCHOLOGIA 09.10.04, 21:07
      Właśnie minął mój pierwszy tydzień na psychologii UŁ. Wykładowcy fantastyczni,
      ludzie sympatycznie,zajęcia pasjonujące. Wszytsko oprócz kolejek w bibliotekach
      mi się podoba. Jeśli zastanawisz się nad kierunkiem studiów, to musisz przede
      wszystkim przemyśleć, co tak naprawde chcesz w życiu robić. Ja od zawsze
      interesowałam się ludzką psychiką, motywami, jakie kierują postępowaniem
      człowieka. W przyszłości chciałabym pracowac w ośrodkach odwykowych a to na
      pewno nie jest wysoko płatna praca.Każdy powinien zająć się tym, do czego ma
      powołanie, tym co lubi i czuje.Psycholodzy na pewno będą potzrebni w
      przeyszłości, ale uwierz mi ze zastanawianie sie przed rozpoczeciem studiow na
      ile ONE SIE OPŁACAJĄ jest bezsensowne. Przez pięć lat wsssszzzzzzystko moze sie
      zmienić.
    • chabrek Praca po psychologii 14.06.13, 13:12
      „PRACA PO PSYCHOLOGII? JAK JĄ ZNALEŹĆ?”

Warsztat oferuje konkretną, aktualną i praktyczną wiedzę na temat tego jak można skutecznie znaleźć pracę będąc studentem lub absolwentem psychologii. Warsztat szczególnie skierowany jest do osób próbujących wejść na rynek pracy bądź będących na początku swojej drogi zawodowe. Do osób, którym z uwagi na brak albo małe doświadczenie zawodowe trudno jest się „przebić” na istniejącym rynku pracy i stanąć do konkurencji z coraz większą rzeszą bardziej doświadczonych specjalistów

TEN WARSZTAT TO NIE TEORIA! TO 100 % PRAKTYKI

Dzięki warsztatowi uzyskacie Państwo wiedzę na temat tego:
      - gdzie i jak szukać pracy po studiach psychologicznych
      - jakie są realia (ograniczenia i możliwości) na rynku pracy dla osób chcących pracować w zawodzie psychologa, terapeuty, trenera itd.
      - jakie aktualnie obowiązują wymogi dotyczące zawodu psychologa oraz psychoterapeuty
      - fakty i mity na temat pracy w prywatnych gabinetach terapeutycznych
      - jakie są możliwości wyboru drogi zawodowej po ukończeniu studiów psychologicznych
      - jakie są wymogi formalne przy wyborze różnych dróg rozwoju zawodowego
      - na co zwracać uwagę odpowiadając na ogłoszenia o pracę oraz uczestnicząc w rozmowie kwalifikacyjnej
      - jakie szanse i ograniczenia w znalezieniu pracy dla osób po studiach psychologicznych, niosą ze sobą nowe technologie
      - gdzie szukać wsparcia w rozwoju drogi zawodowej (bezpłatne szkolenia, dofinansowanie, płatne staże itp.)
      - staże i wolontariaty – czym są i dlaczego warto z nich korzystać - jak dobrze przygotować dokumenty aplikacyjne by zostać zaproszonym na rozmowę kwalifikacyjną
      - co zrobić by rozmowa kwalifikacyjna stała się furtką do zatrudnienia

Warsztat przeznaczony jest dla studentów psychologii, absolwentów oraz psychologów będących na początku swojej drogi zawodowej. Zajęcia prowadzi psycholog, trener grupowy oraz psychoterapeuta z wieloletnim doświadczeniem zawodowym.

Termin: 7 lipca 2013 r.
      Zapisy: 603-445-335
      Więcej informacji na stronie www.psycholog-magdalenastaszewska.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka