Dodaj do ulubionych

Test predyspozycji na iberystykę

IP: *.uw.edu.pl 07.11.04, 16:47
Ty ktoś z wie gdzie można się zapisać na kurs, który by mnie przygotował do
testu z predyspozycji językowych na UW (Iberystyka)? A może takich kursów
nikt nie organizuje i trzeba się samemu przygotowywać, tylko jak?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ammo Re: Test predyspozycji na iberystykę IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 08.11.04, 17:57
      A nie wiesz może co to dokładnie za test z predyspozycji?... Byłem dzisiaj na
      UW i dostalem testy na anglistyke. Mila pani mi powiedziala ze takie same sa na
      iberystyke. Tzn texty filozoficzne i pytania do nich, IMHO baaaaardzo
      prościutki. Jednak na stronie samorzadu iberystyki pisze ino co innego.
      Mianowicie zdaje się go z wiedzy o kulturze krajów iberyjskich i test ten taki
      prościutki już nie jest. Poza tym pani powiedziała, że tak naprawdę to do marca
      wogóle nie wiadomo jak będą wyglądały te testy bo wchodzi nowa matura. Jednak
      sądzę, że test z predyspozycji pozostanie taki sam. Stąd pytanie do tych co
      zdawali w zeszłym roku na iberystykę - jak wyglądał ten test?
      • Gość: czeko Re: Test predyspozycji na iberystykę IP: *.net 09.11.04, 18:07
        Jestem na pierwszym roku. Testu nie bylo. Zdawalismy to, co zdawalo sie na
        anglistyke- test z angielskigo plus jakas wybitnie bzdurna czesc polsko-
        literacka-niewiadomojaka ze sredniowkami, czesciami mowy i takimi rzeczami. Z
        tego co wiem predyspozycyjnego nie ma juz od dwoch lat, strona samorzadu jest
        troszke nieaktualna. Mozliwe jednak, ze test wroci wraz z nowa matura. Nigdy
        nie bylo i nie bedzie jednak kursow!!! Trzeba sie interesowac samemu, studiowac
        znanych malarzy, pisarzy itp z Hiszpanii, Portugalii i krajow Ameryki
        Poludniowej, tego nikt nikomu na kursie nie wylozy. Z moich obserwacji wynika
        jednak, ze gdyby test ten jednak byl, sklad naszego roznika znacznie by sie
        zmienil. Sa na nim osoby ktore super znaja jezyk, a malo wiedza o krajach
        hiszpanskojezycznych i ich kulturze.

Pzdr.
        dorota
    • Gość: Ammo Re: Test predyspozycji na iberystykę IP: *.mat.uni.torun.pl 11.11.04, 11:03
      Dzieki Dorota. NOwa matura namieszala i rzeczywiscie troche glupio, ze nie wiadomo co si ebedzi ezdawac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka