Dodaj do ulubionych

a co z tymi stypendiami z unii? dostał ktos?

14.12.04, 20:05
znowu ta hołota na górze rozchrzaniła tyle kasy. no pewnie, lepiej udać
debila, nie wypełnić potrzebnych formularzy i się podzielić kasą z kolegami
po fachu, niż dopomóc potrzebującą uczącą się młodzież. gdzie się u diabła
podziały te pieniądze?!
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: a co z tymi stypendiami z unii? dostał ktos? IP: 212.244.168.* 19.12.04, 12:32
      ja skladalem ale jakos nawet nie wiem gdzie mam szukac jakichkolwiek info na ten temat, gdzie sie pytac slyszalem ze w necie gdzies moja kumpela sprawdza ale po ostatniej klutni nie chce mi podac linku
    • paula53 Re: a co z tymi stypendiami z unii? dostał ktos? 21.12.04, 12:59
      a ja dostałam :):)
    • Gość: iza małopolska IP: w3cache.* / *.2-0.pl 21.12.04, 20:39
      stypendia dla 163 studentów,tyle przyznano,beda po nowym roku
      iza
    • Gość: OOooOOoo Re: a co z tymi stypendiami z unii? dostał ktos? IP: *.mlyniec.gda.pl 27.12.04, 01:06
      GDANSK ponoc wszystko wyjasni sie do konca tego roku, do wtedy zadzwonią/wyslą
      (?),że komus stypendium przyznane zostalo i wtedy trzeba sie bedzie zglosic po
      dalsze wypelniania drukow i skladanie oswiadczenia,ze sie nie pobiera
      stypendium socjalnego z uczelni,ale jezeli w zalozeniu stypendium mialo byc dla
      osob gdzie dochod nie przekracza 500zl na osobe (508?-nie pamietam
      dokladnie),to obecnie ta granica spadla do ok 150zl
    • wikula23 Re: a co z tymi stypendiami z unii? dostał ktos? 27.12.04, 15:19
      Nie wiem jak w innych województwach, ale w woj. śląskim minimum sosjalne to 300
      ileś złotych, a pieniędzy można maksymalnie dostać 150 złotych ale tylko jako
      refndacja wcześniej poniesionych kosztów związanych ze studiowaniem
    • Gość: iza mam przyznane :-) Kraków IP: w3cache.* / *.2-0.pl 28.12.04, 16:44
      i niezmiernie sie ciesze ,wyplata bedzie z wyrównaniem za poprzednie mce
      iza
    • Gość: Ula Re: a co z tymi stypendiami z unii? dostał ktos? IP: *.devs.futuro.pl 28.12.04, 22:33
      W Szczecienie od dzisiaj były wypłaty. Coś ponad 100 osób dostało (z 600).
      Stawka to 200 zł/m-c. Płacone od listopada - teraz dali za listopad i 30 zł
      zaliczki za grudzień.
      • Gość: iza właśnie właśnie IP: w3cache.* / *.2-0.pl 28.12.04, 22:58
        moze wiecie,bo ja juz nie dopytalam w jakich mcach to stypendium jest
        wyplacane:od listopada do sierpnia<tak wypada 10 mcy>tak dziwnie?
        iza
        • paula53 Re: właśnie właśnie 29.12.04, 17:08
          z tego co mi wiadomo od września do czerwca
          • Gość: Ula Re: właśnie właśnie IP: *.devs.futuro.pl 29.12.04, 22:58
            Od listopada do czerwca - tak podaje GW w Szczecienie:
            Studenci dostali unijne stypendia
            marc 28-12-2004 , ostatnia aktualizacja 28-12-2004 19:25

Ruszyły wypłaty. Po 230 zł odbierają od poniedziałku studenci, którym
            Wojewódzki Urząd Pracy przyznał pomoc finansową od UE
            To wypłata za listopad (200 zł) i zaliczka na grudzień (30 zł). Następne
            pieniądze, z wyrównaniem za grudzień, studenci mają otrzymać w styczniu.
            - Uruchomiliśmy specjalną kasę w Urzędzie Miejskim - mówi dyrektor wydziału
            współpracy międzynarodowej i funduszy pomocowych UM Łukasz Pundyk. - Studenci
            otrzymali od nas terminarz, kiedy mają przychodzić, żeby nie było kolejek.
            O tym, kto dostanie stypendia, decydowała komisja stypendialna, a pieniądze dla
            powiatów dzielił Wojewódzki Urząd Pracy. Wszystkich studentów, którym przyznano
            pomoc materialną (180 osób spośród ponad 600, które złożyły wnioski w
            Szczecinie), urząd zawiadomił o wypłatach telefonicznie. Jeśli nie udało się
            dodzwonić, o wypłacie powiadamiano osobiście. Oprócz tego listę stypendystów
            umieszczono na stronach internetowych UM.
            We wtorek pod pokojem, gdzie studenci podpisywali umowy, stało kilkanaście
            osób. - Nareszcie, opłacało się zbierać papierki - cieszy się Beata Łopińska z
            Akademii Rolniczej. - Żeby dostać unijne, musiałam zrezygnować z socjalnego na
            uczelni, ale opłacało się, bo tam dostałabym tylko 80 zł.
            - Trochę bieganiny było: urząd skarbowy, zaświadczenia z uczelni - wylicza
            Katarzyna Majewska z Uniwersytetu Szczecińskiego. - Ale pieniądze się
            przydadzą, zbieram materiały do pracy magisterskiej, trzeba będzie kupić
            książki i wyjechać do Poznania.
            Stypendia będą wypłacane w kasie UM do czwartku. Następne raty mają wpływać na
            studenckie konta.
            Dla kogo stypendium?
            Unijne stypendium ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego mógł dostać
            student, którego średni dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 504 zł netto
            i nie pobiera żadnej innej pomocy materialnej z uczelni ani innego źródła.
            Stypendia będą wypłacane do czerwca, w ratach po 200 zł miesięcznie.

• paula53 Re: właśnie właśnie 03.01.05, 16:46
              Na dokumentach, które dostałam wraz z umową jest napisane: "... od 01.09.2004
              do 30.06.2005..."

a przyznano mi 150 zł :)

• mootya Re: a co z tymi stypendiami z unii? dostał ktos? 31.12.04, 19:46
      heh.. a ja się dowiedzialam niedawno, ze moj powiat w ogle nie przeszedł
      pomyślnie przez wypełnianie tych wniosków i z kasy nici- banda kretynów.
    • Gość: julianna Re: a co z tymi stypendiami z unii? dostał ktos? IP: *.kosson.com 02.01.05, 20:55
      tak, ja dostałam
      równo 87,25 miesięcznie
      cieszę się niezmiernie- akurat wystarczy na jeden wyjazd do rodziców.. ale już
      nie na powrót..
      wielkie brawa dla decydentów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka