Gość: Lu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 08:53 Czy ktoś wie jak wygląda rekrutacja na w/w kierunek dla ludzi ze starą maturą ? Proszę tylko nie odsyłajcie na www bo tam nic konkretnego nie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agson Re: PSYCHOLOGIA-UW IP: 213.241.38.* 03.03.05, 12:35 no bez przesady, jak to nic nie ma konkretnego? mnie sie wydaje ze tam sa same konkrety, ale trzeba je chyba jednak czytac ze zrozumieniem :-P www.psychologia.pl/rekrutacja/zasady_rekrutacji_na_2005.html tu wszystko jest w punkcikach... 1. sprawdzaja czy mozesz przystapic do sprawdzianu predyspozycji, do ktorego dopuszcza 500 osob (osoby ze stara matura, beda musialy zdawac centralne egzaminy wstepne z 3 przedmiotow - jezyka + polskiego LUB matematyki LUB biologii (z tych 3 ostatnich wybierasz 2) - wynik to cytuje: średnia ważona, w której ocenie z języka obcego przypisana jest waga 0,4, a ocenom z pozostałych dwóch przedmiotów wagi 0,3 czyli jesli dostaniesz 5 ze wszystkiego to ten wynik liczysz nastepujaco (chociaz nie jestem pewna, bo statystyka to nie jest moja mocna strona): (5x0,4 + 5x0,3 + 5x0,3) / 3 = ? jesli tu sie myle, niech mnie ktos poprawi 2. jesli twoj tak uzyskany wynik bedzie sie miescil w miejscach 1 - 500, zostaniesz dopuszczcona/y do testu predyspozycji, a tu juz jest prosto: "Sprawdzian predyspozycji ma formę testu pisemnego, dotyczącego przedstawianego kandydatom tekstu naukowego. W czasie sprawdzianu kandydaci zapoznają się z wybranym tekstem, a następnie odpowiadają na pytania testowe. W trakcie fazy czytania tekstu kandydaci mają prawo robić notatki, ale są zobowiązani oddać je wraz z tekstem przed rozpoczęciem fazy testu. Test punktowany jest na tej samej skali, co kwalifikacja wstępna, tak aby na końcową ocenę postępowania kwalifikacyjnego oba składniki składały się w równych proporcjach." 3. czyli ze wyniki czesci pierwszej sumuja sie z wynikami testu predyspozycji - w ten sposob uzyskujemy ranking kandytatow na studia, na ktore przyjmujemy 100 pierwszych osob (nie wiem czy sto dokladnie, zawsze tyle bylo) i to wszystko wyczytalam na stronie, na ktorej wg ciebie nie konkretow. sorry, nie chce tu nikogo urazic, ale mu juz mamy na wydziale takich, ktorzy pytaja na naszym forum skad wziac PESEL... czytanie ze zrozumieniem, to podstawa! :)) no coz jakby nie bylo, powodzenia zycze! Odpowiedz Link Zgłoś