IP: *.chojnow.sdi.tpnet.pl 23.03.05, 13:56
chciałbym się dostac na Akademie Ekonomiczną we Wrocławiu i zastanawiam się
ile mniej więcej trzeba miec punktów?? Jak to bywało w ubiegłch latach ? Liczy
sie matma i j.obcy na 2 poziomach czyli razem 400 punktow - ile trzeba miec bo
nie wiem czy probowac.........
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: dres Re: AE wroc IP: *.dami.pl / *.dami.pl 23.03.05, 14:06
      Jest latwo sie dostac. Przyjmuja prawie kazdego.
    • Gość: sstudentka Re: AE wroc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 19:52
      Nie wiem skad dres czerpie takie informacje:] mi sie nie udalo i studiuje w
      filii ae wroc. Jak ja zdawalam egz. (a jestem oczywiscie po starej maturze) na
      kier. ktory chcialam (stos.miedzynar.)trzeba bylo miec 135pkt na 200. Nie
      odwolywalam sie, wiec nie wiem ile z odwolania.W kazdym razie jesli chodzi o
      stosunki (a podobno byly najbardziej oblegane-przynajmniej na GNie)to jak komus
      niewiele brakowalo to przerzucali na inny kierunek (on byl od 120 pkt.)

Jesli chodzi o sam egzamin polecam kupienie ksiazeczki z testami z ubieglych
      lat (np.w ksiegarni ae). Angielski jest dosyc podobny a i z matmy cos sie
      znajdzie. Powodzenia!
      • Gość: jas Re: AE wroc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 09:28
        Teraz jest ta nowa matura, wiec egzaminow ma nie byc. Zobaczymy co oni
        wykombinuja.
      • spacerowicz82 Re: AE wroc 28.03.05, 12:11
        dwa lata temu na stosunki na gn prob byl 164 punkty, na finanse duzo nizszy.
        odrzucili okolo polowe chetnych. w tym roku ma byc tylko 10 grup na pierwszym
        roku, wiec bedzie jeszcze ciezej. jak ja zdawalem to byla matematyka i jezyk -
        jak ktos solidnie sie uczyl w sredniej to dostanie sie bez problemu.
        jesli chodzi o kierunek to odradzam stosunki - z doswiadczenia widze, ze
        finanse sa tu najbardziej pozytecznym kierunkiem i generujacym najmniejsze
        bezrobocie :)

pozdrawiam
        M
        • Gość: k Re: AE wroc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 14:17
          u mnie chyba pół mojej klasy chce isc na AE. głownie na finanse ewentualnie na
          marketing. i z zaprzyjaznionej klasy tez połowa jak nie wiecej. z całej szkoły
          to moze nawet 60 osob bedzie startowac... tez kiedyś chciałam, ale juz mi sie
          udechciało
          bede probowac na gospodarke przestrzenna i matematyke ;-)
          • Gość: AE spiryt Re: AE wroc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.05, 15:02
            W rankinu na najbardziej zajebiste studia wygrywa AE wroc. Na drugim miejscu
            dajemy exeqwo all u3elnie, nie bedziemy sie kucic reszta to marnowanie mlodosci.
            Liczymy na piekne kobiety i ostrych "pijakow". Jak ktos nie chleje niech idzie
            na jakas inna uczelnie po co ma sie z niego smiac 95% studentów. Jak brzydula
            to nie znajdziemy tu pół chlopaka bo 80% to straszne lufy. (no chyba ze tego
            mocniej pijacego)
            • Gość: k Re: AE wroc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 13:32
              to cie zmartwie... z moich znajomych idacych na AE to faceci, a z dziewczyn tam
              idących to tak hmm 70% nie pije, nie pali. z reszta po co?
              • Gość: symfonia grozy Re: AE wroc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 15:55
                ja tam za to z piciem nie mam szczegolnych problemow ;) płeć zresztą też ta
                piekniejsza ;)

tez jestem ciekawa ile mniej wiecej punktow trzeba by miec aby sie dostac, ale
                to jest rownie niemozliwe do przewidzenia, jak poziom naszych matur. Przy
                ciezkiej maturze pozornie przecietny wynik moze sie okazacac
                satysfakcjonujacy... i na odwrot (o czym przekonalismy sie juz na ustnych)

ale jak przeczytalam, ze z jednej budy sie tam az 60 osob wybiera <olaboga> a
                wlasnie... ile oni w sumie na wszystkei wydzialy przyjmuja?
      • olus_stad Re: AE wroc 28.03.05, 15:41
        Pisz odwolanie,pisz odwolanie,pisz odwolanie!

Zdawalem w tamtym roku na stosunki miedzynarodowe i prog byl taki jak mowilas. Ja po wstepnym mialem 110pkt, wiec kulawo troche. Napisalem odwolanie i przyjeli mnie na Zarzadzanie i Marketing, pozniej jeszcze jedno pismo i dostalem sie na stosunki. Wniosek jest tylko jeden: zawsze pisz odwolanie:) Osobiscie nie znam ani jednej osoby, ktora nie dostala sie na AE we Wroclawiu. Do tego powiem wiecej, ze nie znam osoby, ktora wyleciala z AE. Rektor na immatrykulacji powiedzial nam to wprost, ze kraza pogloski, ze latwiej jest wypasc z tramwaju niz z AE i on nie bedzie temu przeczyl:) Tyle.
        • Gość: beatab Re: AE wroc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 12:16
          na jaki kierunek najlatwiej sie dostac? Chcialabym studiowac gdzie indziej, ale
          we Wroclawiu obstawic "pewniaka".
    • Gość: zula Re: AE wroc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 15:58
      studiuję na IV roku na ZI, finanse i bankowość.
      jak ja zdawałam egzaminy wstępne to w zupełności wystarczyło przerobienie
      egzaminów z poprzednich lat. z jezyków co roku są takie same schematy zadań
      więc wystarczy być dobrym z gramatyki... poziom matematyki zaś różni się w
      zależności od wydziału (za moich czasów matma na ZI była wg mnie prostsza...)
      co do próbowania to zawsze warto....
      teraz tylko zdecyduj się na którym wydziale chcesz się znaleźć.... GN jest
      bardziej humanistyczny i więcej jest do wkuwania (chociaż znajomi nie
      narzekają), na ZI jest więcej przedmiotów opartych na matmie i
      takich "liczeniowych" ale też i przez to ciekawszych.... IE = chemia + fizyka
      -> dla mnie ten wydział odpadł od razu.
      wybierając wydział przeglądnij także listę specjalizacji, które każdy z
      wydziałów oferuje od III roku, może to Ci pozwoli dokonac jak najlepszego dla
      Ciebie wyboru...)))
      pozdrawiam i życzę powodzenia w zmaganiach maturalnych i później podczas
      egzaminów wstępnych :)))
    • Gość: carmina Re: AE wroc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 12:46
      Kochani, ja już kończę studia na AE (V rok na GN, Finanse i Bankowość) i za
      moich czasów było średnio po 8 osób na miejsce, na szczęście udało mi się
      dostać na dwa kierunki jednocześnie, czyli GN i ZI no i wybrałam GN, ze
      względu na to, że jak już zostało wspomniane, jest bardziej humanistyczny. Co
      do tego kawału o tramwaju to też go słyszałam, jednak niech to nie zwiedzie
      nikogo...czasami jest trudno i niektóre egzaminy po nocach się snią i do
      prostych nie należą (nie chce mi się tu ich wumieniać ale trochę by tego
      było)..ciekawa jestem swoją drogą jak dalej będzie wygladała AE po zmianie
      rektora... jak sobie pomyślę co Fiedor może powymyślac to mi słabo...

pozdrawiam :))
      • pierozka Re: AE wroc 08.05.05, 01:45
        angielki 30/35 plus pisanko - podstawowa. 14/32 plus recenzja rozszerzona.
        doliczyc trza zawalona matme w poniedzialek. pytam powaznie: mam szanse na
        ae????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka