Dodaj do ulubionych

Rekrutacja - dokumenty - MISH - Wrocław

04.06.05, 14:46
Na wrocławski MISH trzeba złożyć m.in.:
* standardowy formularz
* autoprezentację przedstawiającą zainteresowania kandydata oraz
propozycję tematu rozmowy kwalifikacyjnej (wraz z bibliografią)

Czy mógłby ktoś napisać skąd wziąć ten standardowy formularz i jak ma wyglądać
autoprezentacja (układ graficzny, długość, co w treści itp.)?

Czy temat: "Teoria powieści eksperymentalnej sformułowana przez Emila Zolę"
jest odpowiedni na rozmowę kwalifikacyjną? Nie jest zbyt szeroki?

W jednym z wątków czytałam o 2 tematach, które przygotowuje się na rozmowę kw.
Czy to dotyczy również Wrocławia?

Mam nadzieję, że nie powtarzam wątku ;).

Z góry dziękuję za pomoc :).
Obserwuj wątek
    • yacques Re: Rekrutacja - dokumenty - MISH - Wrocław 04.06.05, 15:27
      Standarodwy formularz powinien pojawić się na stronie uniwersytetu jak tylko
      ruszy machina rekrutacyjna. O autoprezentacji pisaliśmy już w wątku "rozmowa we
      wrocławiu".Temat rozmowy ok;-)We Wrocławiu należy przygotować jeden temat;-)
      Pozdrawiam
      • yacques Re: Rekrutacja - dokumenty - MISH - Wrocław 04.06.05, 15:32
        Błąd,co ja gadam;-)co do formularza,dam Ci znać w poniedziałek,bo przecież na
        wszystkie kierunki oprócz MISH-u jest chyba rejestracja przez internet,więc nie
        będą potrzebne formularze.Zapytam o to i postaram się,aby formularz znalazł się
        na stronie www.mish.uni.wroc.pl
        • piffpaff :) 04.06.05, 16:03
          Wątek "rozmowa we wrocławiu" przeczytałam uważnie. Wynika z niego, że sama muszę
          zdecydować, jak moja autoprezentacja będzie wyglądała. Ehh... ;)

Czekam na wieści o formularzu w takim razie. Dzięki i pzdr :)
          • yacques Re: :) 06.06.05, 19:03
            Wszyscy kandydaci na MISH we Wrocławiu muszą uzbroić się w cierpliwość, co do
            formularza i innych tego typu spraw;-). W momencie kiedy będziecie już posiadać
            wyniki matur i będziecie mogli składać dokumenty wszystko będzie gotowe.
            Polecam zaglądać do działu rekrutacja na www.mish.uni.wroc.pl, tam będą na
            bieżąco umieszczane wszelkie informacje dotyczące formularza, składania
            dokumentów, numeru konta bankowego itd.
            • piffpaff Merci :) 06.06.05, 22:48
              jw ;)
              • surferka Re: Jeszcze pytanie o autoprezentację 08.06.05, 00:54
                chciałam jeszcze spytać o jedną malutką rzecz odnośnie autoprezentacji.. jak
                uważacie, poradźcie, bo mówicie że nie chodzi o to żeby napisać, że na
                przykład "lubię robić zdjęcia".. rozumiam.. zgadzam sie.. ale czy w takim
                razie warto napisać ze lubi się fotografować i ma się na tym polu jakieś [w tym
                miejscu wymienić ;p] osiągnnięcia w stylu wygrany konkurs itd itp? olimpiady
                czy wygrane konkursy teatralne?.. proszę.. taka mała wskazówka.. help :>
                • yacques Re: Jeszcze pytanie o autoprezentację 08.06.05, 10:28
                  Można;-)Chodzi o to, aby nie pisać "interesuję się teatrem", a w domyślę byłem
                  pół roku temu z klasą na "Weselu";-) Jeśli intersujesz się fotografią i masz
                  już jakieś osiągnięcia to wręcz wskazane żebyś o tym napisała. Podobnie jeśli
                  chodzi o olimpady, konkursy i inne rzeczy. Jeśli ktoś osiągnął coś, to niech
                  nie boi się o nich pisać, byle to miało jakies pokrycie, a nie było słowami
                  rzuconymi na wiatr ;-)
                  • nnaete Re: Jeszcze pytanie o autoprezentację 08.06.05, 13:27
                    Czyli jezeli zalozmy interesuje sie teatrem, a nie dzialalam
                    jeszcze "teatralnie" to mam o tym nie pisac? Tak radzicie.. ? Mam wymienic
                    tylko te zainteresowania, na ktore mam pokrycie? no to bede w ciezkiej
                    sytuacji :(
                    pozdrowienia
                    • yacques Re: Jeszcze pytanie o autoprezentację 08.06.05, 13:55
                      ;-)))Ale z tą autoprezentacją same problemy ;-) Nie w tym rzecz. Jeśli
                      interesujesz się teatrem,chodzisz często na przedstawienia, orientujesz się w
                      tym co dzieje się obecnie w teatrze, czytasz na ten temat książki itd. to
                      możesz o tym napisać i było by to wskazane. W autoprezentacji (moim zdaniem!)
                      nie wystarczy napisać interesuję się teatrem, ale trzeba to krótko rozwinąć np.
                      interesuję się takim a takim nurtem w teatrze, czy historii teatru, interesuje
                      mnie twórczość jakiegoś reżysera teatralnego... Skończmy ten temat ;-)
                      Autoprezentację każdy musi przeboleć sam ;-)
                      • nnaete Re: Jeszcze pytanie o autoprezentację 16.06.05, 11:07
                        Dzieki Yacques poprawiasz mi humor ;)
                        Troche sie uspokoilam ;).. jeszcz ejedno pytanko czy autoprezentacje razem z
                        bibliografia trzeba doniesc razem z dokumentami czyli do 12 lipca? czy
                        wczesniej? (chodzi mi konkretnie o Wro)
                        • yacques Re: Jeszcze pytanie o autoprezentację 16.06.05, 11:41
                          Tak, wszystko należy złożyć do 12 lipca razem, przy czym jesli chodzi o ten
                          formularz to jeszcze nie możemy nic konkretnego Wam powiedzieć, ponieważ jest
                          to związane z internetową rejestracją kandydatów, która ma dotyczyć także
                          kandydatów na MISH. Ciągle jest to załatwiane więc trzeba czekać...
                          • piffpaff Ehh 16.06.05, 12:28
                            Dlaczego tegoroczni maturzyści muszą na wszystko czekać? ;)
                            • yacques Re: Ehh 17.06.05, 10:23
                              No już nie musicie czekać, od poniedziałku ma ruszyć elektroniczna rejestracja
                              kandydatów na MISH we Wrocławiu. Dokładne informacje będą na stronie ;-)
                              • piffpaff Pytanie natury "technicznej" 21.06.05, 13:19
                                Może to głupie pytanie, ale czy autoprezentacja ma mieć postać wydruku
                                komputerowego czy powinna zostać napisana ręcznie?
                                • yacques Re: Pytanie natury "technicznej" 21.06.05, 13:22
                                  Moja była wydrukowana i z tego co wiem, raczej wszystkie były wydrukowane
                                  • piffpaff Merci :) 21.06.05, 13:29
                                    Co do rejestracji: na www.rejestracja.uni.wroc.pl/ nie ma MISH-u, mimo że
                                    MISH-owska strona tam właśnie odsyła :].
                                    • yacques Re: Merci :) 21.06.05, 15:18
                                      Nie ma MISH-u tylko w prawym menu,ale ma to się zmienić. Natomiast z tego co
                                      wiem nie przeszkadza to w rejestracji. Wchodzisz sobie tutaj
                                      ehms.uni.wroc.pl/ehms.rekr/source/main.php?file_redirection=access i
                                      się rejestrujesz;-)
    • piffpaff Ja wiem, że to było juz milion razy... 06.07.05, 19:47
      ale ja muszę zapytać: czy temat językoznawczy będzie zgodny z wymaganiami co do
      rozmowy na wrocławskim MISH-u?
      Na stronie: "Jej [rozm. kwalifik.] przedmiotem mogą być zagadnienia z zakresu
      filozofii, socjologii, antropologii, psychologii, religioznawstwa, historii
      sztuki, literatury powszechnej, wykraczające poza program szkoły średniej".

A ja chcę "Perswazyjna funkcja języka w tekstach propagandy politycznej w
      czasach PRL-u i po 1989". Mogę? Proszę o odpowiedź! Już niedługo egzaminy i nie
      będzie musieli odpowiadać na te powtarzające się stukrotnie pytania. Pozdrawiam :)

• yacques Re: Ja wiem, że to było juz milion razy... 06.07.05, 19:52
        a dalej "możliwe są też własne propozycje kandydata", a zatem wszystko jest w
        jak najlepszym porządku. Życzę powodzenia ;-)
        • piffpaff :) 06.07.05, 19:55
          Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź - jutro muszę zawieźć papiery ;). Jestem gapa
          i znowu nie doczytałam. Za życzenia powodzenia podziękuję, jak się dostanę ;P. Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka