Dodaj do ulubionych

Socjologia UW

IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 09.08.02, 21:04
W czerwcu pytałam o egzaminy na ten kierunek. To już za mną. Dostałam się.
Teraz mnie nurtuje pytanie- jak tam się studiuje? Czy logika jest bardzo
trudna? Czy poziom angielskiego wysoki? Czy jest obowiązkowy drugi język? I
jak atmosfera? Itd... Czy ktoś mnie oświeci?
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: Socjologia UW IP: *.acn.waw.pl 11.08.02, 11:39
      Cześć, oświecałam cię, co do egzaminów wstępnych, więc teraz też trochę mogę.:)
      Przede wszystkim gratulacje! Co do atmosfery - sama zobaczysz, nie wiem
      zresztą, czego oczekujesz. Mi w każdym bądź razie jest tu średnio. Co do
      angielskiego to też zachwycona nie jestem. Na socjologii jest tak, że można się
      zapisać na wydziale i to moim zdaniem nie jest najlepsza opcja. Można też na
      centralnej rejestracji w szkole języków obcych. I tak chyba jest lepiej. Nie
      obowiązuje drugi język. Ale jeżeli masz zdane CAE, to możesz zamiast
      angielskiego wybrać jakiś inny język, w ramach przysługującej ci puli. Logika
      trudna nie jest, a poza tym nie martw się, bo to dopiero w drugim semestrze.
      • Gość: medea Re: Socjologia UW IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 18:22
        za rok ide na studia i wybieram sie na socjologie na uw .czy ciezko sie dostac
        i z czego sa egzaminy wstepne?
        • Gość: M. Re: Socjologia UW IP: *.acn.waw.pl 12.08.02, 00:00
          Gość portalu: medea napisał(a):

> za rok ide na studia i wybieram sie na socjologie na uw .czy ciezko sie
          dostac
          Łatwo to nie jest, duża konkurencja.
          > i z czego sa egzaminy wstepne?
          I etap: historia i/lub matematyka (można wybrać jeden z tych dwóch albo zdawać
          oba, wtedy liczy się lepszy wynik)
          II etap: WOS.
          Pozdr.
    • timit Re: Socjologia UW 13.08.02, 17:03
      jest ok.logika sie nie martw szczegolnie jesli bedziesz miala z prof.Omylą.
      gorsza jest statystyka chyba ze zdawalas mat. na egz to nie bedzie takiego
      problemu.

ja na ang. nie musze chodzic ale wiekszosc osob raczej nie jest z niego
      zadowolona.podobnie jest na wielu kierunkach na uw.

pzdr.
      t.
      • Gość: M. Re: Socjologia UW IP: *.acn.waw.pl 13.08.02, 17:24
        A co do logiki to polecam jeszcze ćwiczenia z dr Grygańcem. Jest zabawnie.:)
        • timit Re: Socjologia UW 14.08.02, 09:37
          podobno...a z kim stat polecasz?
          • Gość: M. Re: Socjologia UW IP: *.acn.waw.pl 14.08.02, 10:00
            Na pewno nie polecam za Styczniem...
            • timit Re: Socjologia UW 16.08.02, 16:08
              oj tak...
              • Gość: Ginny Re: Socjologia UW IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 18.08.02, 15:06
                Czekam na jeszcze... Wynotuję sobie, to nie zginę na studiach tak łatwo...
                • Gość: M. Re: Socjologia UW IP: *.acn.waw.pl 18.08.02, 16:21
                  A co byś jeszcze chciała wiedzieć?
                  • Gość: Ginny Re: Socjologia UW IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 18.08.02, 18:30
                    Oj, dużo rzeczy... Które egzaminy są trudne, którzy wykładowcy niesympatyczni
                    (lub też odwrotnie), czy trudno jest uzyskać stypendium naukowe... I czy pani w
                    pokoju od spraw studenckich zawsze jest taka wredna.
                    • Gość: M. Re: Socjologia UW IP: *.acn.waw.pl 18.08.02, 19:56
                      Do pani trzeba ładnie się uśmiechnąć, mówiąc bardzo grzecznie "dzień dobry" i
                      nie będzie strasznie. No trudna to jest oczywiście statystyka, ale to wszyscy
                      będą ci powtarzać od pierwszego dnia...WDS (wstęp do socjologii) też nie jest
                      łatwy; wkraczając w ton mentorski:), mogę ci dobrze radzić w miarę regularne
                      czytanie tych wszystkich tekstów. Ostrzegam, że wykład z wyżej wymienionego
                      WDSu jest śmiertelnie nudny. Za to na pocieszenie UW nam serwuje wykład z KTSu
                      z prof. Śpiewakiem i powiem ci tylko, że zawsze jest na nim PEŁNA sala.
                      Egzaminem z KTSu też się nie martw. Hm, co jeszcze? No o stypendium naukowym to
                      ja w ogóle nie myślałam, ale jak pomyślisz i ci się zachce i będziesz dobra ze
                      statystyki, to chyba nie będzie to jakoś strasznie trudne. Ojej, ale się
                      rozpisałam.:) Pozdr.
                      • Gość: timit Re: Socjologia UW IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 19.08.02, 19:04
                        jak powiesz z kim masz zajecia to powiem jacy sa.najlepiej pojedz na oboz
                        integracyjny - bardzo dobra rzecz, pomocna w odnalezieniu sie na wydziale.

pani z sekrtariatu wydawala mi sie zawsze mila!?

no wds niby trudny ale jakos w tym roku duzo osob nie oblali.zalezy z kim ma
                        sie cwiczenia.wyklad jest rzeczywiscie mudny.a teksty to najlepeij czytac
                        regularnie, pod koniec semestru/roku byloby trudno przeczytac jes wszystkie, z
                        ktsu, wdsu, historii spolecznej...

t.
            • ma_ba Re: Socjologia UW 29.08.02, 05:14
              Ze Styczniem nie jest zle. Nawet dobrze jest. Zalezy od gustu. Nie
              zrazaj sie. A tak w ogole, to ujawnijcie sie moze, kto co napisal,
              co? POzdrowienia dla calego bylego pierwszego roku (jeszcze miesiac
              wakacji!!!!!!!!!)
              Maba
              • timit Re: Socjologia UW 30.08.02, 15:14
                marto(?) dla kogo miesiac dla tego miesiac!
    • timit Re: Socjologia UW 27.08.02, 13:02
      podnosze wydzial!
    • Gość: Ginny Re: Socjologia UW IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 29.08.02, 16:56
      Kolejna seria pytań. Jaka jest struktura płci? Całe życie miałam żenśkie klasy
      i nieco mi się to znudziło. I jaki jest podział na grupy( ile ich jest, jak
      liczne i czy dzielone wg alfabetu)? I czy można grupę zmienić?
      • Gość: M. vel Maja Re: Socjologia UW IP: *.acn.waw.pl 29.08.02, 17:33
        Gość portalu: Ginny napisał(a):

> Kolejna seria pytań.
        Ale ty jesteś dociekliwa!
        Jaka jest struktura płci?
        O ile umiem liczyć (a nie za bardzo umiem) to pół na pół.
        I jaki jest podział na grupy( ile ich jest, jak liczne i czy dzielone wg
        alfabetu)?
        Grup było w tym roku pięć, ale nie wiem czy tak to wygląda każdego roku. Po ok.
        20 osób. Owszem są dzielone wg alfabetu, co jest bardzo zabawne i trochę jak
        dla mnie kuriozalne.
        I czy można grupę zmienić?
        Grupę można jak się z kimś zamienisz. Ale bez problemu można zmieniać zajęcia,
        wystarczy dogadać się z prowadzącym. Ja przez cały rok się gdzieś przenosiłam,
        w efekcie prawie żadnych zajęć nie miałam z moją podstawową grupą...
        • timit Re: Socjologia UW 30.08.02, 15:13
          no, tak to jakos wyglada...a z przenoszenie sie do innych grup zalezy od
          przedmiotu, prowadzacego, czasami nei przyjmuja czasami ilosc w grupie ich nei
          obchodzi.no trzeba tez pamietac ze neiktore sale sa na prawde male, wiec bywalo
          ze kto pierwszy ten lepszy - ale to rzadkosc...

nie przejmuj sie!powinno ci sie u nas spodobac!nie ma strachu!i na oboz
          integracyjny jedz!
    • Gość: prof pomoc w socjologii IP: *.witkowo.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 05:58
      Jeśli potrzebujecie pomocy w tej i podobnej dziedzinie
      zapraszam na strone :
      www.napisze.prv.pl

Pzdr :)
      • Gość: Ginny Re: pomoc w socjologii IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 03.09.02, 11:01
        Czy ja dobrze zrozumiałam, że ta strona oferuje pomoc w pisaniu prac
        magisterskich itp.??? To chyba nie skorzystam.
      • timit Re: pomoc w socjologii 04.09.02, 22:20
        profesor z witkowa?a ma Pan jakas specjalnosc?
    • Gość: Ginny Re: Socjologia UW IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 15.09.02, 18:37
      Jako że rok akademicki sie zbliża, przyszło mi do głowy jeszcze kilka pytań. Ja
      wyglądają zapisy na angielski? Czy są jakieś poziomy? I co z w-fem- jakie są
      możliwości i czy są egzaminy na koniec, czy też kończy sie na "zal"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka