Dodaj do ulubionych

UAM czy AE??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:19
Dostalam się na europeisytkę na UAM i na stosunki międzynarodowe na AE w
Poznaniu. No i oczywiście nie mam zielonego pojęcia co wybrać. Napiszcie
cokolwiek, co pomoże mi podjąć decyzję. Opinie studentów mile widziane:)
Obserwuj wątek
    • Gość: klej Re: UAM czy AE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:04
      uam
    • Gość: Tawananna* Re: UAM czy AE?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.05, 03:09
      Myślę, że to zależy od tego, co chcesz robić po studiach. Europeistyka UAM jest
      ukierunkowana zdecydowanie na prawo i informacje na temat funkcjonowania UE. Na
      poziomie są języki obce. Stosunki międzynarodowe są silnie ekonomiczne - o ile
      kojarzę, dopiero po dwóch latach pojawiają się rozróżnienia między kierunkami
      studiów, wcześniej studenci AE mają to samo - moja koleżanka była zawiedziona i
      zrezygnowała z SM po paru miesiącach, bo nie była zainteresowana sprawami
      ekonomiczno-finansowymi do tego stopnia.
      • Gość: carmeena Re: UAM czy AE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 11:02
        dostałam się na AE na stosunki międzynarodowe ;) więc witam koleżankę ;). Myslę
        że będzie tam całkiem ok ;). AE wydaje mi się konkretniejsze niż UAM. A tak
        poza tym wkurzają mnie daty wyników na UAM więc już nie czekam tylko idę na
        AE ;). pozdrawiam :)
        • Gość: rea Re: UAM czy AE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 11:41
          UAM ,kierunki dosyć pokrewne wiec UAM
          • Gość: Misia Re: UAM czy AE?? IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.05, 12:22
            Gość portalu: rea napisał(a):

> UAM ,kierunki dosyć pokrewne wiec UAM

To nie są pokrewne kierunki. Na uniwersytecie kładzie się nacisk na sprawy
            polityczno-prawne, a na AE na gospodarczo-finansowe. Wbrew pozorom bo
            ogrooooomna róznica.

Zdecydyj się co cię bardziej interesuje: ekonomi i finanse czy polityka i prawo?
    • Gość: Asiek Re: UAM czy AE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:46
      Żeby było ciekawiej napiszę jeszcze że mam do wyboru dodatkowo trzeci kierunek:
      prawo na uam. Juz sama nie wiem gdzie iść...
      • Gość: Krzysiek Re: UAM czy AE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:55
        Asiek, naprawde? Tez tak mam - te same 3 kierunki do wyboru, co Ty! :-) Masz
        moze GG?
        • yoashca Re: UAM czy AE?? 23.07.05, 23:01
          A mam:P
          • Gość: lala Re: UAM czy AE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 23:53
            zdecydowanie UAM
    • natixb Re: UAM czy AE?? 15.09.05, 19:31
      moj facet jest na AE (juz 2 rok) ja jestem na UAMie (tez 2 rok) ,tych uczelni
      nie mozna porownac,ale ja wybralabym UAM!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka