IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 18:20
co sądzicie o studiowaniu ekonomii; gdzie najlepiej studiować, co można po
niej robić, itp.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Łodzianka Re: ekonomia IP: *.toya.net.pl 31.07.05, 19:01
      Moja rada...jeżeli w momencie wyboru studiów nie wie się jeszcze co można po
      danym kierunku robić to chyba należy poszukać czegoś innego...później są tylko
      rozczarowania.
      Podobno najlepsze miejsca do studiowania ekonomii to SGH,AE we
      Wrocławiu,Krakowie...no i uniwerki np w Łodzi;-)
    • Gość: ^.^ Re: ekonomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 19:29
      Tez ide na ekonomie. Ekonomia to czysty biznes. W kazdej firmie mozesz pracowac,
      sam cos zalozyc. Nie ma jak ekonomia, na pewno lepsza od socjologii, czy takiej
      politologii. Bo po ekonomii tez mozesz byc politykiem :P

SGH najlepsze chyba, AE tez. Zdajesz matme na maturze? I gdzie sie wybierasz.
      Skad jestes?
    • Gość: inesss Re: ekonomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 01:23
      ja studiuje na AE w Krakowie - ekonomię i jestem zadowolona:). Za rok mój kolega
      z UJ też planuje rozpocząć ten kierunek ale nie na UJ bo tam ekonomia jest
      podobno do bani! tylko właśnie na AE:)
    • Gość: dżordż Re: ekonomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 08:42
      wydaje mi się, że to niezły pomysł, pod warunkiem że jednocześnie przyłoży się
      do języków (co najmniej dwóch). poza tym, ekonomia to dosyć ogólna sprawa, warto
      przejrzeć oferty uczelni - jest informatyka i ekonometria, finanse i bankowość,
      ubezpieczenia, logistyka (także międzynarodowa). mam rodzeństwo po AE w
      Krakowie, które zgodnie stwierdziło, że niewiele nauczyło się na tych studiach.
      warto zatem postarać się o wyjazdy na zagraniczne uczelnie, a potem praktyki (
      jeżeli chodzi o pieniądze, to z własnego doświadczenia wiem, że nie było
      specjalnych problemów z wyjazdem do Niemiec, a potem do Austrii). a możliwości
      (też z obserwacji rodzinnych) jest całkiem sporo. nie ma przecież instytucji,
      czy firmy, w której specjaliści od księgowości, czy logistyki ze znajomością
      dwóch języków nie byliby potrzebni. jedynym problemem jest to, że wielu kończy
      studia ekonomiczne, ale to problem tych, którym niespecjalnie zależy na pracy.
      nie wiem natomiast, gdzie są dobre wydziały ekonomii (pewnie w SGH). liczę, że
      ktoś inny pomoże Pani w tej sprawie. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka