genezyp_kapen 11.08.05, 19:26 Jeśli są na forum przyszłoroczni kandydaci na MISH na UW, to zachęcam do wymiany informacji... Macie już pomysły na tematy rozmowy wstępnej? Z czego zdajecie maturę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolepka Re: Rekrutacja na MISH UW 2006 11.08.05, 23:03 co będzie w mojej rozmowie jeszcze nie wiem... czekam na inspiracje, a na pewno się pojawią...:)) A Ty co bedziesz chciał<a?> przygotować? A matura..nie wiem czy zasadnie ale wydaje mi sie mało ważna-->rozmowa będzie chyba dla nich najwazniejsza... Na to liczę..:) Odpowiedz Link Zgłoś
szlo_sporo Re: Rekrutacja na MISH UW 2006 16.08.05, 14:34 Ja ponoc sie wybieram. Podobno wstep mam. a mature zdaje z historii i angielskiego. chcialam z greki jeszcze, ale odgornie droge (ponoc) mi zamknieto. ot co.a skad jestescie?bo chcialabym poznac jakichs kandydtaow nie- warszawiakow;) Odpowiedz Link Zgłoś
rakev Re: Rekrutacja na MISH UW 2006 31.08.05, 05:45 miasto: szczecin. matura: wos, angielski i niemiecki temat rozmowy: narazie nie do konca okreslony. chetnie cos zwiazanego z literatura czeska i okresem panowania w tej czesci europy jedynie sluszej ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa87 Re: Rekrutacja na MISH UW 2006 07.09.05, 13:33 Ja wybieram sie na MISH na UW, a jestem z Olsztyna:) Zdaje polski rozszerzony, angielski pisemny rozszerzony, a ustny podstawowy, historie rozszerzona. Co do tematow rozmowy to na pewno bedzie to cos zwiazanego z literatura obca, a dokladniej z pisarstwem Franza Kafki, Tomasza Manna, poezja Rainera Marii Rilkego. Mozliwe tez, ze przygotuje cos z historii sztuki. :)pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kirylow Re: Rekrutacja na MISH UW 2006 09.09.05, 16:03 Jestem z Tczewa...to taka 60-cio tysięczna wioska na pomorzu gdańskim.Maturę zadaję z rozszeżonych polskiego,angielskiego,wosu i historii.Co do tematu rozmowy to dobrze czuję się w klimatach Kierkegaarda,Dostojewskiego,Nietzschego,Rimbaud,Eliota,Kafki,Pounda, i kilku innych...ale i tak matura zadecyduje czy się dostanę[or jakas olimpiada...]czy też nie pozdrawiam czytelniczkę Rilkego! ;] Odpowiedz Link Zgłoś
scobin Re: Rekrutacja na MISH UW 2006 09.09.05, 17:33 "Or jakaś olimpiada"? Which one, jeśli mogę spytać? (ciekawość zawodowa). Odpowiedz Link Zgłoś
kirylow Re: Rekrutacja na MISH UW 2006 09.09.05, 19:01 hmmm...zamierzam spróbować na olimpiadach zwiazanych z unia europejska[sa dwie chyba],a takze na wosowskiej,historycznej,filozoficznej i polonistyczej...trochę tego jest i może wartobyłoby się skupić na jednej i osiagnać w niej przyzwoity wynik[filozofia my love]ale nie w moim zwyczaju roztropne postępowanie,także wezmę udział w nich wszystkich ;] kim jesteś z zawodu? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
genezyp_kapen Re: Rekrutacja na MISH UW 2006 03.10.05, 18:35 a ja jestem z Torunia, matura z niemieckiego, angielskiego, polskiego, historii i historii sztuki wszystkie rozszerzone; olimpiada polonistyczna, a tematy... hm... pewnie Sartre, a nad drugim się zastanawiam... Odpowiedz Link Zgłoś