Dodaj do ulubionych

ŚlAM Zabrze:)

19.08.05, 13:20
chcialam tylko niesmialo;) zapytac, jak sie studiuje na leku w Zabrzu-jak z
ludzmi(z obu stron katedry, ze tak to ujme;), atmosfera, nauka, organizacjami
studenckimi.. itp?a moze jakies cenne wskazowki? bo rozmawialam z jakimis
studentami na zeszlorocznych dniach otwartych,ale oni mowili tylko o fajnych
rzeczach praktycznie- to wydalo mi sie podejrzane;)...
zauwazylam tu paru ŚlAMowiczow;), ale chyba wszyscy z Ligoty,a o Zabrzu nikt
nie pisze:(
Obserwuj wątek
    • straszydelko Re: ŚlAM Zabrze:) 31.08.05, 22:04
      up;)
    • rzur5 Re: ŚlAM Zabrze:) 01.09.05, 13:31

no w koncu jest ktos studiujacy w Miescie Slonca a nie tylko Ligota i
      ligota:D:D:D

no to po kolei:

atmosfera--->gesta:)szczegolnie na korytarzu przed anatomia (nie palisz?
      zaczniesz:)

nauka--->z tym nie ma problemu,jest jej pod dostatkiem:)

organizacjami
      studenckimi---->cos jest takiego jak IMFSA ale to raczej Cie nie dotyczy skoro
      jestes na pierwszym roku,ogolnie to zauwazylem ze w tym temacie panuje spora
      nieruchawka a zarazem duze pole do popisu-jesli tylko Ci sie chce to mozna
      naprawde fajnie sobie podzialac:)

a moze jakies cenne wskazowki?--->zajrzyj sobie pod Histo,pewnie juz wisi
      pierwsze zaliczenie,nie wiem-moze jestes bardziej w temacie niz ja bo mnie to
      lekko zszokowalo w zeszlym roku ze wiesz,nie ma zednej lekcji organizacyjnej
      ani bhp tylko od razu na wstepie Ci czesza:)skoluj sobie czym predzej
      Histologie Pawlika,ja mialem z tym klopot-jak chcesz to Ci moge chetnie spylic
      (a raczej dac bo jej stan jest jakby sredni:) )

bo rozmawialam z jakimis
      studentami na zeszlorocznych dniach otwartych,ale oni mowili tylko o fajnych
      rzeczach praktycznie- to wydalo mi sie podejrzane;)...

oni tam tak mają:)sa specjalnie przeszkoleni aby wkrecac ludzi ze Zabrze jest
      fajowe i wogole jest stolica swiata:)

pozdrawiam i powodzenia:)
      • straszydelko Re: ŚlAM Zabrze:) 02.09.05, 00:15
        wlasnie widzialam slady po 'zageszczaniu' atmosfery w popielniczkach przed
        prosektorium;)
        taa, domyslam sie, ze na brak nauki narzekac nie bede;)...gorsza jest anatomia
        czy histologia?
        hmm..slyszalam,ze na 1. cwiczenia z anatomii trzeba sie przygotowac...no to
        jeszcze histologia doszla do tego.. bede musiala sie przejechac *tam* i
        zorientowac sie co w trawie piszczy;)
        a co do knigi do histo, to chetnie odkupie, jezeli masz toto na zbyciu;)
        wiedzialam, ze cos jest nie tak z tymi studentami, ktorzy nas oprowadzali na
        dniach otwartych- chyba im w ogole wczesniej dali z tydzien luzu,zeby sie
        wyspali (studenci z podkrazonymi oczami, ktorzy wychwalaja zalety uczelni chyba
        traca nieco na wiarygodnosci;)
        o, i jeszcze jedno pytanie- jak jest z biofizyka w Zabrzu?
        • rzur5 Re: ŚlAM Zabrze:) 02.09.05, 17:51
          byc przygotowanym na pierwsza Anatomie?ja tam nie bylem;) (ale moj stosunek do
          anatomii jest hm..specyficzny)

ale faktycznie,warto sobie przejrzec tak przynajmniej zeby sie w mianownictwie
          orientowac (co to znaczy przysrodkowo,bocznie,jaka jest pozycja opisowa i takie
          tam) ewentualnie cos luknac sobie na osteologie,ale u nas mial pierwsza
          prelekcje dok.Kosiewicz (rispect..)i w zasadzie jezeli cos pytal to tylko
          tak "na myslenie"-->moglas sobie wymyslec nawet jak nie bylas w temacie...

natomiast histologie to pelna blaszka,jesli sie dowiesz ze trafilas do Kowalicy
          to ucz sie łącznie z przerwami na przecinki;)

nie no-u nas w grupie na nablonku poleglo 9 osob na 12osobowa grupe,wiec jest
          pelen szal...poszukam CI Pawlika-ale nie dzis,ja bede w tym tyg. okolo srody w
          Zabrzu wiec jesli chcesz to moge CI ja jakos przekazac!

jak jest z biofizyka? ch**owo..:) a powaznie-->cos sie mialo odmienic,na
          znacznie gorsze,ale ty masz biofizyke zdaje sie na IIgim semestrze(jesli jestes
          z lekaraskiego!)

pozdro!
          • straszydelko Re: ŚlAM Zabrze:) 04.09.05, 14:44
            tak, jestem na lekarskim;)
            hmm..ciekawe, wszyscy strasza anatomia, a tu sie okazuje, ze histo jest
            gorsza;).. w sumie, to moj znajomy doktor juz mnie zmusil do nauczenia sie
            obreczy konczyny gornej...

cos mi sie obilo o uszy o jakiejs wstretnej potworze, ktora sie kaze uczyc 'od
            przecinka do przecinka'...mam cicha nadzieje, ze nie trafie na toto;)

'u nas w grupie na nablonku poleglo 9 osob na 12osobowa grupe'---> to brzmi zle;)

nie wiem, czy uda mi sie w okolicach srody do Zabrza przyjechac:/ <znaczy sie
            bede tam jutro, bo jakis test z jezyka Roberta Planta mam pisac>...tak
            generalnie, to z Tychow jestem...

cos mi tak swita w glowie, ze ludzie w Rokitnicy, z ktorymi gadalam na dniach
            otwartych (ale normalsi,a nie ci, ktorzy oprowadzali po uczelni:) strasznie
            narzekali na biofize wlasnie..zobaczymy;)

• girgiz Re: ŚlAM Zabrze:) 05.09.05, 09:09
            czy ktorys z twoich kolegow chcialby moze pozbyc sie ksiazek dla I roku? bo z
            tego co widze, ty swoje cegly zaoferowales juz kolezance straszydelko :)
            pozdrawiam!
            • rzur5 Re: ŚlAM Zabrze:) 06.09.05, 00:58
              ej no,spoko maroko!jeszcze moge opchnac ksiazke Laciny jak ktos jest chetny a
              nawet 2 i najlepsze cwiczenia z 1 roku[nie moje-zeby nie bylo watpliwosci!] ze
              Zabrza(piknie wypelnione-zero bledow;)...caly rok z nich xerowal przed examem-
              bez kitu,wiec jest to naprawde rarytas jawny:)

czekam na opcje ;> pozdrawiam!
      • straszydelko Re: ŚlAM Zabrze:) 02.09.05, 00:19
        rzur5 napisał:

> pozdrawiam i powodzenia:) -----> nie-dziekuje i odzdrawiam <znaczy sie
        pozdrawiam zwrotnie;)>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka