Dodaj do ulubionych

szkoła stenotypii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 22:51
czy coś wiecie o takiej szkole policealnej w Warszawie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ggggggg Re: szkoła stenotypii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:47
      wiemy:)Ja ja konczylam. Jezeli chcesz byc w przyszlosci sekretarka to prace
      znajdziesz na pewno. Moje wszystkie kolezanki pracuja. Oczywiscie to trudny
      dylemat czy wybrac te szkole czy np. studia zaoczne. Ale co chcesz wiedziec?
    • gdabski Re: szkoła stenotypii 24.08.05, 18:10
      www.ogrodowa.edu.pl/
      /Gdabski
      • Gość: pola Re: szkoła stenotypii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:46
        czy stenotypia to głownie nauka szybkiego pisania na komputerze?
        czy są jakieś kursy stenotypii??
        • Gość: ggggggg Re: szkoła stenotypii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:57
          Na Ogrodowej sa rowniez kursy. Nie wiem tylko czy pisze sie na nich na
          komputerze czy na maszynach do pisania (no wiem wydaje sie niemozliwe, ale w
          tej szkole to calkiem prawdopodobne). Chodzi o szybkie i przede wszystkim
          bezwzrokowe pisanie. A jesli chodzi o studium to uczy sie tam wielu innych
          rzeczy. Zalezy to rowniez od wybranego kierunku: sekretarka/asystentka
          dyrektora, handel zagraniczny, administracja.
          • Gość: Ewa do gggggg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:19
            oprócz sekretarki, to gdzie jako kto moge pracować?
            czy szkoła pomaga w znalezieniu pracy?
            jak wyglądają praktyki?
            jaka w szkole jest atmosfera?
            jak wygląda rozkład zajęć?
            • Gość: gggggg Re: do gggggg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:11
              Jesli chcesz zostac lekarzem czy prawnikiem to oczywiscie ta szkola Ci nie
              pomoze;)Ale jako sekretarka, asystentka, recepcjonistka czy inny pracownik
              biurowy jak najbardziej. Zajecia odbywaja sie codziennie, jak to w szkole
              dziennej:) Chyba najdluzej trwaja do 16 z minutami. Atmosfera zalezy od osob
              (glownie dziewczyn), ktore obecnie sie tam ucza. Z nauczycielami roznie bywa.
              Nie bede klamac, ze wszyscy sa mili, bo jest sporo wrednych. No i musisz
              przygotowac sie na troche stresu na przedmiotach typu stenografia czy
              maszynopisanie.
              • Gość: gggggggg Re: do gggggg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:14
                Ewa, ale powiedz mi dlaczego wlasciwie chcesz isc na Ogrodowa? Tam idzie duzo
                osob, ktore np. nie dostaly sie na filologie. A moze tak po prostu nie chcesz
                studiowac?
                • Gość: Ewa Re: do gggggg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:45
                  idę tam w zasadzie z przypadku, nie dostałam się na studia, lubię języki obce i
                  słyszałam, że można znaleźć dobrą pracępo yej szkole
                  mam też zamiar po skończeniu tej szkoły podjąć gdzieś studia
        • Gość: Richelieu* Re: szkoła stenotypii IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 24.08.05, 21:20
          o ile mi się dobrze wydaje stenotypia to pisanie w tempie mówienia, a żeby
          zdążyć więc stosuje się pół litery, jakieś znaczki, zygzaki i właśnie te
          obrazki to stenotypia
          • gdabski Re: szkoła stenotypii 24.08.05, 22:13
            A potem można robić stenogramy na posiedzeniach komisji ds. Rywina :D

/Gdabski
          • Gość: gggggg Re: szkoła stenotypii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:12
            to jest stenografia drogi kolego, straszne cholerstwo:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka