Gość: Ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 22:51 czy coś wiecie o takiej szkole policealnej w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ggggggg Re: szkoła stenotypii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:47 wiemy:)Ja ja konczylam. Jezeli chcesz byc w przyszlosci sekretarka to prace znajdziesz na pewno. Moje wszystkie kolezanki pracuja. Oczywiscie to trudny dylemat czy wybrac te szkole czy np. studia zaoczne. Ale co chcesz wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: szkoła stenotypii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:46 czy stenotypia to głownie nauka szybkiego pisania na komputerze? czy są jakieś kursy stenotypii?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggggggg Re: szkoła stenotypii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:57 Na Ogrodowej sa rowniez kursy. Nie wiem tylko czy pisze sie na nich na komputerze czy na maszynach do pisania (no wiem wydaje sie niemozliwe, ale w tej szkole to calkiem prawdopodobne). Chodzi o szybkie i przede wszystkim bezwzrokowe pisanie. A jesli chodzi o studium to uczy sie tam wielu innych rzeczy. Zalezy to rowniez od wybranego kierunku: sekretarka/asystentka dyrektora, handel zagraniczny, administracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa do gggggg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:19 oprócz sekretarki, to gdzie jako kto moge pracować? czy szkoła pomaga w znalezieniu pracy? jak wyglądają praktyki? jaka w szkole jest atmosfera? jak wygląda rozkład zajęć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggggg Re: do gggggg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:11 Jesli chcesz zostac lekarzem czy prawnikiem to oczywiscie ta szkola Ci nie pomoze;)Ale jako sekretarka, asystentka, recepcjonistka czy inny pracownik biurowy jak najbardziej. Zajecia odbywaja sie codziennie, jak to w szkole dziennej:) Chyba najdluzej trwaja do 16 z minutami. Atmosfera zalezy od osob (glownie dziewczyn), ktore obecnie sie tam ucza. Z nauczycielami roznie bywa. Nie bede klamac, ze wszyscy sa mili, bo jest sporo wrednych. No i musisz przygotowac sie na troche stresu na przedmiotach typu stenografia czy maszynopisanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggggggg Re: do gggggg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:14 Ewa, ale powiedz mi dlaczego wlasciwie chcesz isc na Ogrodowa? Tam idzie duzo osob, ktore np. nie dostaly sie na filologie. A moze tak po prostu nie chcesz studiowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: do gggggg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:45 idę tam w zasadzie z przypadku, nie dostałam się na studia, lubię języki obce i słyszałam, że można znaleźć dobrą pracępo yej szkole mam też zamiar po skończeniu tej szkoły podjąć gdzieś studia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: szkoła stenotypii IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 24.08.05, 21:20 o ile mi się dobrze wydaje stenotypia to pisanie w tempie mówienia, a żeby zdążyć więc stosuje się pół litery, jakieś znaczki, zygzaki i właśnie te obrazki to stenotypia Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: szkoła stenotypii 24.08.05, 22:13 A potem można robić stenogramy na posiedzeniach komisji ds. Rywina :D /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggggg Re: szkoła stenotypii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:12 to jest stenografia drogi kolego, straszne cholerstwo:) Odpowiedz Link Zgłoś