Dodaj do ulubionych

WSNHID-Informatyka

IP: *.echostar.pl 27.08.05, 19:54
Napiszcie jak Wam sie tam podoba.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lol_niezly Re: WSNHID-Informatyka IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 27.08.05, 20:33
      Boze, co to za Szkola ??? :D:D:D
      • Gość: Sofcik Re: WSNHID-Informatyka IP: *.echostar.pl 27.08.05, 22:11
        Beeb! Odpowiedz nie na temat! ;)
        • Gość: Lol_niezly Re: WSNHID-Informatyka IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 27.08.05, 22:14
          Zapoznalem sie z oferta tej szkoly :]
          Jak dla mnie shit - idz na wieczorowe na UW ew. PJWSTK przynajmniej czegos sie
          nauczysz ;]
          • Gość: Sfocik Re: WSNHID-Informatyka IP: *.echostar.pl 27.08.05, 22:23
            Hmm to powodzenia(mnie specjalnie wieczorowki nie kreca)
      • Gość: student Re: WSNHID-Informatyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:23
        Wyższa Szkoła Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa. Z informatyki szczególnie ciekawie zapowiadają się przedmioty: Podstawy Internetu, Oprogramowanie biurowe, Psychologia, Filozofia.

www.wsnhid.pl/content/view/151/295/
        Enjoy.
        • Gość: Sofcik Re: WSNHID-Informatyka IP: *.echostar.pl 27.08.05, 22:26
          Kolejny inteligent sie znalazl Geeez co za kraj... Wyobraz sobie ze identyczne przedmioty sa na PP. Nie ma to jak umiejetnosc czytania... Jezeli temat nie dotyczy Ciebie to sie nie odzywaj.
          • Gość: Lol_niezly Re: WSNHID-Informatyka IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 27.08.05, 22:31
            Coz pewnie ze wieczorowki Cie nie kreca bo zajecia maja do poludnia hehe :P
            A poza tym bys wylecial po pierwszej sesji :]]
            Starry tak szczerze - co ma wspolnego szkola humanistyczna z informatyka?
            • Gość: Sofcik Re: WSNHID-Informatyka IP: *.echostar.pl 27.08.05, 22:37
              "Stary" - co za luzackie powiedzenie oł jee. Hm kolejny czlowiek nie posiadajacy ani troche kultury osobistej... g*o o mnie wiesz, wiec prosze bez wyzwisk. Wracajac do tematu. Co Ty sie tak czepiasz tej nazwy? Dla mnie liczy sie fakt iz jest to najlepsza szkola w Polsce zachodniej z wykladowcami z PP i UAM. To na tyle, nie mam zamiaru dyskutowac z marginesem pozbawionym manier heh.
              Nadal czekam na odpowiedz.
          • Gość: student Re: WSNHID-Informatyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:50
            > Kolejny inteligent sie znalazl Geeez co za kraj... Wyobraz sobie ze identyczne
            > przedmioty sa na PP. Nie ma to jak umiejetnosc czytania...

No ale o co Ci konkretnie chodzi? I co to jest PP? Politechnika Poznańska?
            Widzę psychologię i filozofię w jednym bloku przedmiotów obieralnych. Wprowadzenia do Internetu czy Oprogramowania biurowego na szczęście nie.

> Jezeli temat nie dot
            > yczy Ciebie to sie nie odzywaj.

To Ty gdzieś tam niżej ubolewasz nad kulturą osobistą innego forumowicza? Zapytałeś jak się nam tam podoba. Jestem jak najbardziej w temacie.
            • Gość: Sofcik Re: WSNHID-Informatyka IP: *.echostar.pl 27.08.05, 22:56
              raczej nie jestes jak nahbardziej w temacie, ksiazkowy przykladzie dobrego wychowania heh... Studiujesz tam? Znasz chociaz ludzi ktorzy tam studiuja? Z tego co widze to nie(na szczescie), wiec o czym my tu rozmawiamy? O taka opinie moge porosic byle dresa z ulicy, ktorego zdanie jest nic nie warte. Dlatego prosze wroc do watkow, gdzie mozesz wniesc cos do dyskusji.
              • Gość: ka Re: WSNHID-Informatyka IP: *.crowley.pl 27.08.05, 23:13
                z tego co słyszałam WSNHiD nie jest taka zła...opinie są różne - jedni są
                bardzo zadowoleni inni mniej. Nie znam nikogo kto studiuje tam informatykę i
                dziwi mnie, że w ogóle jesta tam taki kierunek, bo jak sama nazwa wskazuje jest
                to szkoła HUMANISTYCZNA.
                • Gość: Sofcik Re: WSNHID-Informatyka IP: *.echostar.pl 27.08.05, 23:21
                  Widocznie poczatkowo byly takie zalozenie, nie wiem. Pomimo takiej nazwy i tak wole studiowac w tej szkole niz w duzo gorszych, ktore maja w nazwie "zarzadzanie" itp. Coz to jest moje zdanie.
              • Gość: student Re: WSNHID-Informatyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:22
                Śmiem podejrzewać, że posiadam więcej doświadczenia w pewnyn dziedzinach niż byle dres z ulicy. I to doświadczenie mówi mi m.in., że jeżeli uczelnia umieszcza w programie studiów informatycznych przedmioty typu Oprogramowanie biurowe, to nalezy się bardzo poważnie zastanowić nad jej powagą. A co do wykładowców, to każdy kij ma dwa końce. Miałem swego czasu kontakt z wydziałem typu "mamy samych super wykładowców z samych super uczelni". Przychodzili, odbebniali, wychodzili. Do tego stopnia, że niektóre egzaminy były odwoływane. I nie przesadzaj z tym przenoszeniem mnie do innych wątków - przecież nie twierdzę, że znam WSNHiD w praktyce, więc nikogo w błąd nie wprowadzam. Oceniam "jedynie" jej ofertę dydaktyczną, którą sama prezentuje.
                • Gość: Sofcik Re: WSNHID-Informatyka IP: *.echostar.pl 27.08.05, 23:46
                  Hm mozliwe ze tak bedzie, nie wiem, bo kontaktu z tymi studiami nie mialem. Tylko przyznaj co jest lepsze: siedziec w domu, czy chociaz probowac? Wiadomo ze za rok mozna sprobowac ponownie i z tej okazji jak najbardziej skorzystam. Przynajmniej bede mial juz "jakis" start na PP lub UAM(no o ile sie dostane). Pozostaje jeszcze poprawa tego niewypalu obecneg rzadu(czyt. matury)
                  • Gość: student Re: WSNHID-Informatyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:29
                    Bez dwóch zdań gorzej byłoby zostać w domu. Obyś miał z tego jak najwięcej. Sam byłem w podobnej sytuacji i z perspektywy czasu nawet cieszę się, że nie od razu dostałem się tam gdzie chciałem.
        • Gość: Lol_niezly Re: WSNHID-Informatyka IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 27.08.05, 23:18
          Moze i ta szkola faktycznie jest dobra - nie bede kwestionowal faktow , o
          ktorych nie mam pojecia, jednak z doswiadczenia wiem jak wyglada informatyka na
          uczelniach o profilu humanistycznym - uczelnie takie otwieraja informatyke, bo
          jest to kierunek modny, popularny i niestety ludzie niewiele o nim wiedza,
          przez co czesto daja sie naciagnac na takie cos.
          Sofcik po prostu rozwaz wszytskie za i przeciw.Wez pod uwage ze nie ma
          egzaminow wstepnych-wplacasz i jestes studentem.Juz to nie zapowiada dobrego
          poczatku.Po prostu jesli chodzi o infe w Poznaniu to UAM lub PP.
          Ja co prawda studiuje we Wrocławiu, jednak z iformatyka boje tocze juz 4 lata
          na dziennych i rok na zaocznych( nie dostalem sie za pierwszym razem ).
          Co do oferty dydaktycznej:
          a) brak logiki,algebry abstrakcyjnej,matematyki dyskretnej i metod
          numerycznych - naprawde podstawowych przedmiotow informatycznych.
          b) tak jak przedmowca napisal : wprowadzenia do internetu,programow biurowych i
          innych podobnych rzecy naprawde nie spotkasz w prawdziwej infie ( zwlaszcza
          programow biurowych :P ) Obecnie ja sam potrafie napisac edytor tekstow na
          poziomie Worda wiec sam fakt ze Ty bedziesz sie uczyl ich uzywac oznacza fakt
          ze nie nauczysz sie ich tworzyc ! Jesli masz kontrargument, zapraszam do
          dyskusji :)
          c) gdzie algorytmy i struktury danych ?!
          d) grafika komputerowa.Moj znajomy studiuje w warszawie na politechnice na MINI
          na specjalnosci CAD\CAM.Tam robia prawdziwa grafike a nie corele i photoshopy :P
          I naprawde maja potwornie skomplikowana matme, razem z rachunkiem tensorowym.
          Poniewaz na WH itd. (sorry,nie pamietam nazwy) nie ma przedmiotow
          matematycznych, tak wiec i tego nie bedziecie sie uczyc, a wiec grafika
          komputerowa tez nie jest tym czym byc powinna
          e) a gdzie Prolog ?! sztuczna inteligencja, metody specyfikacji ?
          f) na kazdej infie podstawowym systemem operacyjnym jest LINUX ;]
          Nic o nim nie wyczytalem, zadnych laborek dotyczacych programowania
          wspolbieznego...

Nie udalo mi sie znalezc dokladnego planu zajec, ktory kazda porzadna uczelnia
          umieszcza wraz z siatka przedmiotow i godzinami w tygodniu badz ogolnie.
          Przejrzalem tez rankingi - uczelni nie znalazlem :/ a jak byla to nie w
          czolowce jak piszesz.
          Informatyka jest tam od sierpnia 2001 roku czyli 4 lata, a to oznacza ze
          opuscili juz ja pierwsi absolwenci.Moze ktos sie tutaj wypowie ?
          Pozdrawiam !
          • Gość: Sofcik Re: WSNHID-Informatyka IP: *.echostar.pl 27.08.05, 23:40
            Wreszcie cos pozadnego -THX GOD!

|a) brak logiki,algebry abstrakcyjnej,matematyki dyskretnej i metod
            |numerycznych - naprawde podstawowych przedmiotow informatycznych.

Tutaj to sie z Toba zgodze, z tego co wymieniles jest tylko Logika...

|c) gdzie algorytmy i struktury danych ?!

To akurat jest.. mam szczegolowy plan.

|f) na kazdej infie podstawowym systemem operacyjnym jest LINUX ;]
            |Nic o nim nie wyczytalem, zadnych laborek dotyczacych programowania
            |wspolbieznego...

To akurat tez jest, choc nie wiem w jakim stopniu.

Coz wiadomo, ze informatyka na polibudzie jest najlepsza i tutaj nie ma co sie spierac, to nie mialo by sensu. Nie mam zamiaru nikomu udowonic, ze szkoly prywatne sa lepsze od panstwowych itp. bo to nie prawda, tylko po prostu troche denerwuje mnie jak kazdy(no prawie) czepia sie osob ktore tam ida. Nie mam zamiaru siedziec caly rok w domu.. pojde, zobacze, najwyzej zrezygnuje - proste. Tak czy siak bede probowal sil na PP, tylko nie wiem czy ew studia zaoczne sa w stanie nauczyc tak jak dzienne...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka