Dodaj do ulubionych

Czym są LEKTORATY?

IP: *.sidnet.biz 19.09.05, 15:16
zastanawiam sie co kryje sie pod nazwą lektoraty? Być może dla większości z
was jest to głupie pytanie, jednakże ja nie wiem czym są lektoraty i nie
wstydze się spytać o to, więc prosze wytłumaczcie mi! Z góry dziękuje!
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Czym są LEKTORATY? IP: 194.146.128.* 19.09.05, 15:19
      Zajęcia z języka obcego.
      • Gość: kuass Re: Czym są LEKTORATY? IP: 80.51.118.* 19.09.05, 17:31
        Heh, przedmioty z języka obcego, dobre. To nie szkoła średnia. Języków obcych
        uczysz się jeśli chcesz na kursach.

A lektroraty to nic innego jak ciężkie szkolenie wojskowe które odbędziesz w
        pierwszym tygodniu studiów, obejmuje strzelectwo sportowe, testy
        wytrzymałościowe etc. Najsłabsi są skreślani z listy studentów, ale zawsze można
        przedstawić zwolnienie. Radzę porządnie potrenować przed lektoratami, no i nie
        bać się porządnej fali. Kocenie na lektoratach nie należy do przyjemności, ale
        to tylko tydzień, nie martw się. Jeżeli się okaże, że nie zaliczyłeś lektoratów,
        ale bedą Cię chcieli na uczelni bo np. dobrze zdałeś egzamin, mogą Cię przenieść
        do prawdziwej jednostki wojskowej i tam się podszkolisz pod okiem oficerów a
        potem podbudowany wrócisz na uczelnię.

Tak czy inaczej, lektoratu nie ominiesz, dopadnie Cię jak nie na 1-wszym, to na
        5-tym roku, także nie mmigaj się. Potem może być tylko ciężej.
        • Gość: m Re: Czym są LEKTORATY? IP: 212.76.37.* 20.09.05, 18:08
          heh...
          dobre:P

a swoją drogą jak mozna nie wiedziec co to lektoraty? :P i tacy ludzie sie na
          studia podostawali;/
          • Gość: student Re: Czym są LEKTORATY? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 18:53
            Można, można. Ja nie wiedziałem, co to jest kolokwium. I żyję i mam się dobrze.
          • Gość: lol Re: Czym są LEKTORATY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 19:05
            mozna. niektorzy ludzie nawet niewiedza kim byl h. matisse

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka