IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 18:30
Na jakie uniwersytety z prawem najłatwiej się dostać, jakie przedmioty należy
zdawac na maturze i czy szczególnie rozszerzone? oraz z jakimi ocenami
przyjmują?
Obserwuj wątek
    • Gość: radzewski Re: Prawo IP: 217.97.247.* 20.09.05, 20:41
      Prawo na Uniwerku Rzeszowskim :D ... w tym roku brali pod uwage końcowe oceny
      na swiadectwie ukonczenia szkoły z WOSu i historii... kpiny!! Wiec moim zdaniem
      tu jest dostac sie najłatwiej...poprostu prosisz nauczyczielkę aby postawiła ci
      dwie szóstki i po sprawie a mature mozesz zdac podstawe wszystko po 30% :D...
      ale czy warto tam isć?? To ja bym osobiscie odradzał :D ...
      • Gość: opole Re: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:48
        w opolu jest łatwo sie dostać
        • Gość: Meri Re: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:57
          A moge wiedzieć dlaczego odradzasz?
          • Gość: blue Re: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:41
            Wydział Prawa URz jest obstawiony prawie przez samych mgr a to już dobrze o nich nie świadczy, poza tym w tamtym roku (albo dwa lata temu) dostali ocenę negatywną od PKA i nabór miał być wstrzymany. pozdr
            • Gość: > filia KUL w stalowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:42
              A lepsza jest od URz filia KUL w stalowej woli pod wzgledem prawa?
              • Gość: blue Re: filia KUL w stalowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:45
                sprawdź kadrę i program, choć gdybym miał wybierać brałbym URz bo Stalowa Wola to chyba jakaś dziura, nawet w porówaniu z Rzeszowem ;p pozdr
    • kaja86 Re: Prawo 20.09.05, 22:07
      chyba na UŚ w miarę łatwo. Liczyli tylko historie podstsawowa i już od ok 75
      można się bylo dostać. Tylko jeszcze był test na inteligencje i to było troche
      pokrecone, no i chyba 6,8 kandydata na jedno miejsce w tym roku o ile dobrze
      pamietam. Ale w kazdym razie jakichs kosmicznych wymagań nie mają. A jak sie już
      dostaniesz to mają fajny budynek :)
      • Gość: ppp Re: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:14
        z lepszych uniwerków to na UŁ w tym roku było bardzo łatwo się dostać
        • Gość: anne Re: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:44
          Chyba Cie pogrzalo,ze na UŁ bylo w tym roku na prawo latwo sie dostac??Moim
          zdaniem bylo ciazko,okolo 10 olimpijczykow przyjeli,laske z miedzynarodowa
          matura,starzy maturzysci byli uprzywilejowani,bo za FCE(smiechu warte)dostawali
          az 200pkt.Max mozna bylo uzyskac 600pkt,a przyjmowali od 433....a chetnych
          duzooo...7osob na miejsce.Poza ty na prawo idzie nie byle kto,ale sami z
          najlepszymi wynikami,wiec komisja rekrutacyjna przebiera sobie wsrod
          najlepszych...
          • Gość: zielony_banan Re: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 23:43
            Według Ciebie 7 osób na miejsce to dużo? Chyba raczysz żartować...
            • Gość: Velika Re: Prawo IP: 80.51.235.* 21.09.05, 08:35
              Ja wiem jaka była sytuacja na 3 uniwerkach w tym roku bo tam startowałam- Łódż,
              Toruń i Szczecin.
              Łódź- przyjęli dość dużo osób(prawie 400), było 5,9 osoby na miejsce. Sumowali
              wyniki z polskiego, angielskiego i historii-poziom podstawowy + rozszerzony. Ja
              się dostałam a matury nie napisałam specjalnie rewelacyjnie- pol 84/63,
              hist-85/50, ang-84/79. Tak więc dostanie się nie graniczyło z cudem.
              Toruń- z tego co słyszałam 16 osób na miejsce ale nie wiem ile w tym prawdy :]
              Baaardzo wysoki próg-88 punktów. Na stronce UMK jest tabelka i tam jest napisane
              jak sobie przeliczyć punkty. Mi zabrakło 5 :]
              Szczecin- nie wiem ile osób na miejsce, brali od uwagę polski, hist i ang, ale w
              tym roku z tego co patrzyłam będą liczyć punkty tak samo jak na uniwersytecie w
              Łodzi.
              Tak więc- zdawaj wszystko na rozszerzonym i nie bój się. Dostać się na prawo nie
              jest wcale tak bardzo trudno :]
          • Gość: ppp UŁ UŁ UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 08:54
            mnie pogrzało??:> próg na UŁ był niziutki i jakie 7 osób na miejsce?? było ok. 1700 chętnych a przyjęli prawie 400 osób więc jakieś 4,5 os na miejsce. Nie gadaj, że na UŁ było ciężko się dostać bo w porównaniu z wymaganiami jakie postawiły UW czy UAM było na prawdę baaaaaaardzo łatwo, w tamtym roku o ile dobrze pamiętam też ciężko nie było bo przyjęli prawie połowę wszystkich chętnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka