Dodaj do ulubionych

Dla mnie studia to koszmar

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:18
i nie chodzi tu o nauke nic podobnego. Studiuje na UMK nieważne co, chodzi o
to ze jestem gejem i postanowilem sie ujawnić bo nie widziałem sensu żeby to
ukrywac, w liceum tez wszyscy o mnie wiedzieli, ale ludzie z mojego wydziału w
porownaniu z ludzmi z liceum sa okropni. Moje życie zmienilo sie w koszmar.
Myślałem że ludzie na studiach sa dorośli, ale sie pomylilem. Liceum było
fantastyczne tam nikt mnie nie krytykowal, nie wysmiewał ludzie mnie lubili,
natomiast tu czuje sie osaczony caly czas widze jakies usmiechy szepty,
docinki to jest straszne. Moje życie przez najblizsze cztery lata bedzie
koszmrem !!! zyć sie nie chce !!! I nie chodzi tu o to ze w jakis ostentacyjny
spospb pokazuje swoaja seksualnosc, jestem jak najbardziej normalnym
czlowiekiem. Po prostu w pewnym momencie powiedzialem kilku osoba ze mam taki
a nie inny stosunek do kobiet, po prostu ze jestem gejem, przeciez to chyba
nie jest powod do jakiegos wstydu, bynajmniej tak myslalem, widocznie sie
pomylilem :///
Obserwuj wątek
    • Gość: Edytka Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:31
      spoko,ja bym nie robiła problemów:)Nie martw się są ludzie i parapety:)U mojego
      chłopaka na roku też jest gej i nikt nie robi mu przykrości(III rok)z tego co
      widziałam to on się trzyma raczejz dziewczynami.Wydaje mi się,że właśnie wśród
      dziewczyn możesz znaleźć fajne towarzyszki na czas studiów:)Niczym się nie
      martw,w końcu nie musisz z tymi ludźmi utrzymywać kontaktu,bylebyś był ze
      starostą za pan brat:)pzdr
    • Gość: tolerancyjna Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.net.autocom.pl 28.10.05, 20:33
      przejmujesz sie idiotami..
      • Gość: Adi Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.net.autocom.pl 28.10.05, 20:41
        Niestety, teraz, gdy wygrał PiS sytuacja sie pogorszy. To przykre, że ludzie
        nie potrafia mysleć, wazna jest tylko zabawa, pokazanie się przed znajomymi,
        drwina z innych. Jedynym wyjściem jest bycie "ponad nimi". Olewanie debili, nie
        ma sensu z nimi walczyć. Błędu może nie zrozumieją... Takie społeczeństwo :/
        Pozdrawiam i 3mam kciuki.
        • Gość: :/ Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:49
          tacy ludzie moga niesamowicie uprzykrzyć zycie :///
          • Gość: cynik Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.chello.pl 28.10.05, 23:33
            A spodziewales sie, ze ludzie beda ci gratulowac i nosic cie na rekach?
            • Gość: gienio Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.astral.lodz.pl 29.10.05, 09:32
              to masz zonka :// chociaz gratuluje odwagi ...
    • klymenystra Re: Dla mnie studia to koszmar 29.10.05, 10:13
      ciezko sie nie przejmowac, ale probuj... moj przyjaciel z roku jest gejem, wie
      o tym duza czesc osob, reszta sie pewnie domysle- i nikt nie robi mu problemow.
      moze za wczesnie o tym powiedziales ? moze powinies teraz odczekac- ludzie sie
      z tym oswoja (bo dla niektorych to nie jest codziennosci) i bedzie lepiej:)))))
      trzymam mocno kciuki :)
    • Gość: m. Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 10:28
      Nie zazdroszcze, u mnie na studiach panuje zupelna tolerancja jesli o to
      chodzi, z wyjatkiem jednej osoby, ktora zawsze ma inne zdanie...
      • Gość: Aga Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 11:50
        Sorry, to po co się ujawniałeś? Dziwne to dla mnie skoro student 1 roku
        się "jawnia", nieznanym osobom. Współczuję, ale naprawdę nie wiem, po co to
        zrobiłeś. Od teraz nie bedziesz dla kolegów i koleżanek "fajnym Adamem z grupy
        C" tylko gejem.
    • Gość: SZATAN A może... IP: *.aster.pl 29.10.05, 16:26
      A może Ciebie wszyscy lubią, tylko cierpisz na schizofrenię i dlatego "czujesz sie osaczony caly czas widzisz jakies usmiechy szepty,docinki".
      Proponuję Tobie elektrowstrząsy.
      • lukas_lodz Re: A może... 31.10.05, 17:12
        Sam zrób sobię serię elektrowstrząsów ;) takich po 230 V ;) wystarcza 1
        sekundowe
    • Gość: Tawananna* Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.05, 16:42
      Chciałeś, żeby od początku było tak, jak w liceum, a przecież nigdy nie jest od
      początku tak samo - grupa jeszcze się nie zna dobrze, jeszcze się nie
      zintegrowała. Twoja deklaracja była bez sensu, bo - jak już ktoś napisał -
      jeszcze nie zdążyli Cię poznać jako fajnego kolegę z grupy, a już - jako geja.
      Myślę, że większości osób nie przeszkadza Twoja orientacja seksualna - raczej
      potraktowali Twoją wypowiedź właśnie jako "ostentacyjnie pokazywanie swojej
      seksualności" i poczuli się jakoś zagrożeni. Nie wiem, co mogę Ci doradzić.
      Najlepiej chyba, żebyś na razie zachowywał się, jak gdyby nigdy nic, i po
      prostu spróbował być zwykłym, fajnym kolegą z grupy - i tyle. Jeśli nic się nie
      zmieni i będziesz nadal czuł się źle (pamiętaj! uśmiechy, szepty, docinki -
      mogą być częściowo złudzeniem; czujesz, że zdradziłeś coś ważnego i wydaje Ci
      się, że wszyscy mówią cały czas o Tobie), dokończ ten rok na UMK, przenieś się
      na inną uczelnię i zacznij wszystko od nowa. Nie napisałeś, jaki jest skład
      płciowy Twojej grupy - może to odgrywa jakąś rolę?

Będzie OK, nie przejmuj się:)
      • Gość: :/ Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 17:02
        studiuje humanistyczny kierunek wiec jest wiecej dziewczyn, ale co to za roznica??
        kazdy bez wzgledu na plec potrafi uprzykrzyc zycie. To fakt powinienem poczekac
        z ujawnieniem sie, ale coz stalo sie wiem moja glupota. Nie wiem co bedzie
        dalej. Nie chce w czwartek wracac do torunia :(((((
        • Gość: kasia Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 29.10.05, 17:23
          Gratuluje Ci wielkiej odwagi!!!
          Musisz sie liczyc z tym, że nie wszytcy ludzie będą szanowac Twoja seksualnośc,
          zazwyczaj jest tak ze oni patrzą na to że jestes gejem a nie na to ze jestes
          zwyklym człowiekiem takim samym jak oni... Poprostu olej tych wszytskich,
          którzy nie szanuja Ciebie i tego ze postanowiłes jednak sie ujawnic.
          Jestem z Torunia i sama sie starałm dostać na kierunek humanistyczny (a
          dokladniej na pedagogike) no i z tego co teraz wiem to tam są naprawde dziwni
          ludzie...hehe wiec dobrze ze poszłam gdzies indziej gdzie lepiej ucza i jest o
          wiele fajniej:) Poprostu badz soba i nie zmieniaj sie dla nich bo napewno nie
          ma sensu!!! A pozatym napewno ktoś sie znajdzie kto polubi Cie takim jakim
          jestes:)!!!
          Pozdrawiam Cie serdecznie:)
        • Gość: Tawananna* Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.05, 17:23
          > studiuje humanistyczny kierunek wiec jest wiecej dziewczyn, ale co to za
          > roznica??

Zazwyczaj płeć żeńska jest bardziej tolerancyjna wobec gejów.

> kazdy bez wzgledu na plec potrafi uprzykrzyc zycie.

Jasne.

> To fakt powinienem poczekac
          > z ujawnieniem sie, ale coz stalo sie wiem moja glupota. Nie wiem co bedzie
          > dalej. Nie chce w czwartek wracac do torunia :(((((

Co dalej - ano, nic. Jedź na te studia, zachowuj się normalnie (nie unikaj
          kontaktu z ludźmi - pożyczanie notatek itd.) i czekaj na rozwój sytuacji.
          Jednocześnie kontakt ze znajomymi z liceum, szukaj przyjaźni także poza Twoim
          wydziałem. A "sensacja" straci urok sensacji, znajdą sobie inny obiekt do
          obgadywania.
          • Gość: :/ Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 17:59
            Dziekuje troche mnie pocieszyłaś ... oby bylo dobrze, nie chce rezygnowac ze
            studiow, bo to moj wymarzony kierunek, ale ludzie sa hmmm dziwni, widocznie nie
            mozna miec wszystkiego. Oby sie zmienilo i oby stracili zainteresowanie moja
            osoba ...

Pozdrowienia dla wszystkich
            • Gość: Tawananna* Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.05, 18:22
              Nie rezygnuj! Nie ma sensu, to Twoje wymarzone studia :). W końcu możesz
              założyć, że uczelnia = nauka, a znajomi - poza uczelnią. Tak też się da. Albo,
              jak pisałam, przenieść się na ten sam kierunek na inny uniwerek.

A na razie - nie daj się :)).
        • lukas_lodz Re: Dla mnie studia to koszmar 31.10.05, 17:15
          Toruń - piękne, aczkolwiek rydzykowe miasto ;/
    • Gość: magda86 Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 08:53
      co cię nie zabije, to cię wzmocni :D ludzie po prostu nie potrafią być
      tolerancyjni, a szkoda. 3maj się.
    • brite Re: Dla mnie studia to koszmar 31.10.05, 15:02
      Gość portalu: :/ napisał(a):

> mam taki
      > a nie inny stosunek do kobiet

To może jesteś raczej mizoginem a nie gejem?
      • Gość: :/ Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:12
        yyyyy nie, jestem na pewno homoseksualista :/
        • Gość: :/ Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:12
          a w ogole to nie wiem kto to jest mizogin ??
          • Gość: ... Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:22
            Sam sobie jestes winny ... powinies wiedziec jaki w Polsce jest stosunek do
            gejow :) pozdro
            • lukas_lodz Po prostu Kaczogród 31.10.05, 17:08
              stosunek stosunkiem... ja trafilem na tolerancyjnych ludzi na swoim roku, ale
              oczywiscie wszyscy nie wiedza - wiedza te osoby ktore 'moga' wiedziec -
              bezpiecznie jest taka zasade zachowac ;/ tymbardziej w takim kato-koscielnym
              kraju (bez urazy)

moj znajomy opowiadal mi jak to jest z taka szkolną tolerancja w Niemczech
              (zachodnich). Kilka lat temu na gay-pride w Kolonii (takie kilkudziesiecio
              tysieczne parady / dni dumy gejowskiej gdzie bawia sie wszyscy ludzie i homo, i
              hetero) wlasnie ten moj znajomy, tez gej, widzial jak cała klasa z gimnazjum
              przyszla na ta parade... kiedy zapytal sie ktoregos z tych dzieciakow o co
              chodzi wytłumaczyli mu, ze kilka dni wczesniej jeden z kolegow zrobił coming
              out'a - i wszyscy przyszli w ten dzien dodac mu otuchy :-) Czy nie zajebiscie?

Jednak polska rzeczywistosc jest zupelnie odmienna :/

Co bym proponowal? - olać tych wszystkich, ktorzy maja jakies "ale" co do
              odmiennej orientacji... niech sobie siedzą w swoim zheteryzowanym,
              średniowiecznym błotku - moze z czasem znormalnieja i zaczna tolerowac.
          • brite Re: Dla mnie studia to koszmar 31.10.05, 19:40
            sjp.pwn.pl/haslo.php?id=32676
            www.slownik-online.pl/kopalinski/66df17db887b05d4c12565db0058cebf.php
          • brite Re: Dla mnie studia to koszmar 31.10.05, 19:43
            Gość portalu: :/ napisał(a):

> a w ogole to nie wiem kto to jest mizogin ??

Jesteś pewien, że dobrze wybrałeś studia na humanistycznym kierunku?
            • Gość: :/ Re: Dla mnie studia to koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 20:47
              To według ciebie zle ze sie pytam. Po prostu nie wiedzialem, mogłem sie
              domyślać...:) To ze studiuje humanistyczny kierunek nie znzaczy ze musze znac
              wszyskie pojecia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka