grzybcia 01.11.05, 23:57 szukam ludzi którzy myślą o tym egzaminie.Jak to wygląda technicznie i przede wszystkim finansowo?czy już się uczycie i gdzie książki kupujecie?mnie ten ogrom przeraża ale o wyjeździe myślę.i don't know Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekatlanta71 Re: USMLE 04.11.05, 02:44 Moja zona zdala oba USMLE + CSA (teraz to sie jakos inaczej nazywa) i teraz jest na rezydenturze. Sprobuje ja namowic zeby wiecej napisala... Odpowiedz Link Zgłoś
keniro Re: USMLE 13.01.06, 15:39 sorry że odgrzewam stare posty ale.. jestem studentem 2 roku i zamierzam w przyszłym roku na wiosne zdac Step 1 USMLE.. mysle ze rok czas wystarczy mi w zupełnosci na solidne przygotowanie sie do egz.. prosiłbym was o jakiekolwiek informacje na temat egzaminu ile kosztuje ? gdzie mozna zawac ? jak sie rejstrowac do egzaminu i z jakim wyprzedzeniem czasowym? jak wyglada sam egzamin? widziałem na forum wypowiedzi paru zorientowanych osob....wspomózcie chociaż garstka informacji z autopsji albo od znajomych... z góry dzieki...Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: USMLE 14.01.06, 00:04 O.K. Widze ze moja zona nie ma ochoty pisac, wiec ja opisze to okiem laika/obserwatora: a) zajrzyj na www.usmle.org - mozesz sobie sciagnac program ktory jest uzywany do testowania z jedna seria pytan. b) potem zajrzyj na www.ecfmg.org - tam sie dowiesz wszystkiego o tym jak nostryfikowac dyplom w USA, jakie egzaminy trzeba zdac i jakie sa szanse na rozne wizy itp. Jezeli planujesz uzycie USMLE do zostania lekarzem w USA< to powinienes rejestrowac sie na wszystkie egzaminy za pomoca ECFMG. Jak juz to przetrawisz to kup gdzies kilka ksiazek przygotowujacych do USMLE - popatrz na internecie co ludzie polecaja. Wiedza ze studiow + dokladne przestudiowanie ksiazek wystarcza zeby przyzwoicie zdac egzamin. Przestudiowanie dokladne tych dwoch stron ktore podalem powinno odpowiedziec na wszystkie Twoje pytania + na 1000 innych. P.S. Moja zona jest juz po USMLE Step 3 :) Odpowiedz Link Zgłoś