Dodaj do ulubionych

jakie studia?

IP: *.acn.waw.pl 14.11.05, 10:45
chcę podjąc studia, czy administracja czy ekonomia, przyznam szczerze ze
jestem noga z matematyki, więc chyba administracja.A może zarządzanie i
marketing? czy ktoś może się wypowiedziec?
Obserwuj wątek
    • Gość: roka Re: jakie studia? IP: *.acn.waw.pl 14.11.05, 10:47
      które studia trochę łatwiejsze(nie chodzi mi o to ze nie chcę się uczyć, wręcz
      przeciwnie, tylko boję się na głęboką wodę)
      • Gość: ggggg Re: jakie studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:51
        Zawsze najtrudniejsze jest to do czego nie masz predyspozycji:)
    • Gość: :) Re: jakie studia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 13:20
      Hehe..mam taki sam dylemat, tzn. rozpatruje i ekonomie i administracje. A co
      zdajesz na maturze? O jakiej uczelni myslisz?
      • Gość: roka Re: jakie studia? IP: *.acn.waw.pl 14.11.05, 13:26
        maturę zdawałam kilka lat temu.
        Jestm dawno po szkole, więc trochę mam obawy co zacząć studiować. Nie ukrywam
        ze szukam jakiejś szkoły mało płatnej(nie pracuję) więc cieżko jest mi wyłożyć
        sporo kasy.
    • Gość: akor prawo na filii KUL w stalowej woli czy finanse AE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 13:33
      Ktora z tych 2 propozycji lepsza? Prawo na filii KUL w stalowej woli dzienne czy
      finanse AE Krakow zaoczne?
    • Gość: Kiks Re: jakie studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 17:34
      Mysle, ze najlepsze z tego sa studia typu ZiM. Zarzadzanie i marketing jest
      znowu popularne, a jego absolwenci pozadani na rynku, a to przede wszystkim
      dzieki UE i wielu firmom zachodnim, ktore do nas przenosza swoje oddzialy. Tak
      ze mysle, ze takie studia sa najbardziej oplacalne.
      • Gość: Zan Re: jakie studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 18:41
        Co do tego czy przedmiot X jest trudniejszy/łatwiejszy od przedmiotu Y to
        zależy od uczelni, więc sprecyzuj.

Nie zgodzę się z tym, że ZiM jest taki perspetywiczny. Swego czasu szukałem
        pracy dorywczej i wprawdzie były ogłoszenia dla osób po ZiM (ale w takiej
        ilości jak co po innych kierunkach) to zwrócić należy uwagę na to, że kierunek
        ten jest wszędzie (uniwerki i polibudy na dziennych i zaocznych (czasem
        wieczorowych) i większości prywatnych). Osoby, które wczęsniej ten kierunek
        ukończyły, a pracy nie znalazły pracują co prawda nie w zawodzie, ale będą mieć
        taką przewage nad nowymi absolewntami, że będą mieć doświadczenie. Ogólnie
        chodzi mi o to, że w porownaniu z ilością absolwentów ZiM ogłoszeń dot. pracy
        jest bardzo mało i trudno będzie pracę znaleźc świeżo upieczonemu absolwentowi.
        • Gość: kojot Re: jakie studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 12:37
          to ja się teraz nie zgodzę.owszem jest dużo uczelni kształcących na tym kierunku
          i siłąrzeczy poziom na nich jest zróżnicowany.mnie nie dziwi że pracodawca
          jednak nie ma ochoty zatrudniać absolwenta uczelni prywatnej z Ryk a w zamian
          woli kogoś po WSPIZ albo SGH. To samo tyczt sie uczelni państwowych , wystarczy
          popatrzeć jaki niedomiar studentów jest np na politechnice białostockiej ...
          mierna uczelnia, to mierne wyksztalcenie i problemy absolwentów z pracą ... i w
          końcu brak studentów na takiej uczelni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka