Gość: roka IP: *.acn.waw.pl 14.11.05, 10:45 chcę podjąc studia, czy administracja czy ekonomia, przyznam szczerze ze jestem noga z matematyki, więc chyba administracja.A może zarządzanie i marketing? czy ktoś może się wypowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roka Re: jakie studia? IP: *.acn.waw.pl 14.11.05, 10:47 które studia trochę łatwiejsze(nie chodzi mi o to ze nie chcę się uczyć, wręcz przeciwnie, tylko boję się na głęboką wodę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggggg Re: jakie studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:51 Zawsze najtrudniejsze jest to do czego nie masz predyspozycji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: jakie studia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 13:20 Hehe..mam taki sam dylemat, tzn. rozpatruje i ekonomie i administracje. A co zdajesz na maturze? O jakiej uczelni myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roka Re: jakie studia? IP: *.acn.waw.pl 14.11.05, 13:26 maturę zdawałam kilka lat temu. Jestm dawno po szkole, więc trochę mam obawy co zacząć studiować. Nie ukrywam ze szukam jakiejś szkoły mało płatnej(nie pracuję) więc cieżko jest mi wyłożyć sporo kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akor prawo na filii KUL w stalowej woli czy finanse AE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 13:33 Ktora z tych 2 propozycji lepsza? Prawo na filii KUL w stalowej woli dzienne czy finanse AE Krakow zaoczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiks Re: jakie studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 17:34 Mysle, ze najlepsze z tego sa studia typu ZiM. Zarzadzanie i marketing jest znowu popularne, a jego absolwenci pozadani na rynku, a to przede wszystkim dzieki UE i wielu firmom zachodnim, ktore do nas przenosza swoje oddzialy. Tak ze mysle, ze takie studia sa najbardziej oplacalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zan Re: jakie studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 18:41 Co do tego czy przedmiot X jest trudniejszy/łatwiejszy od przedmiotu Y to zależy od uczelni, więc sprecyzuj. Nie zgodzę się z tym, że ZiM jest taki perspetywiczny. Swego czasu szukałem pracy dorywczej i wprawdzie były ogłoszenia dla osób po ZiM (ale w takiej ilości jak co po innych kierunkach) to zwrócić należy uwagę na to, że kierunek ten jest wszędzie (uniwerki i polibudy na dziennych i zaocznych (czasem wieczorowych) i większości prywatnych). Osoby, które wczęsniej ten kierunek ukończyły, a pracy nie znalazły pracują co prawda nie w zawodzie, ale będą mieć taką przewage nad nowymi absolewntami, że będą mieć doświadczenie. Ogólnie chodzi mi o to, że w porownaniu z ilością absolwentów ZiM ogłoszeń dot. pracy jest bardzo mało i trudno będzie pracę znaleźc świeżo upieczonemu absolwentowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: jakie studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 12:37 to ja się teraz nie zgodzę.owszem jest dużo uczelni kształcących na tym kierunku i siłąrzeczy poziom na nich jest zróżnicowany.mnie nie dziwi że pracodawca jednak nie ma ochoty zatrudniać absolwenta uczelni prywatnej z Ryk a w zamian woli kogoś po WSPIZ albo SGH. To samo tyczt sie uczelni państwowych , wystarczy popatrzeć jaki niedomiar studentów jest np na politechnice białostockiej ... mierna uczelnia, to mierne wyksztalcenie i problemy absolwentów z pracą ... i w końcu brak studentów na takiej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś