Gość: ek IP: 212.244.54.* 25.11.05, 13:21 Czy warto studiować na tych studiach? czy może lepsze są administracyjne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Richelieu* Re: Studia Ekonomiczne IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 25.11.05, 14:19 co to znaczy lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek Re: Studia Ekonomiczne IP: 212.244.54.* 25.11.05, 15:55 no czy lepiej wybrać ekonomiczne czy administracyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Studia Ekonomiczne IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 25.11.05, 17:05 ale pod jakim wględem lepiej, Jezu, jak w podstawówce przy tablicy za język ciągnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek Re: Studia Ekonomiczne IP: 212.244.54.* 25.11.05, 17:47 po jakim kierunku z tych są większe perspektywy i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Studia Ekonomiczne IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 25.11.05, 19:06 co to są dla Ciebie perspektywy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lol_niezly Re: Studia Ekonomiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 19:16 Moim zdaniem studia ekonomiczne maja sens tylko na jakies akademii ekonomicznej lub SGH... obecnie rynek jest przesycony ekonomistami , a ze tendencja jest wzrostowa tzn. mnostwo osob studiuje pochodne ekonomii, to nie wroze super przyszlosci po tym kierunku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Studia Ekonomiczne IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 25.11.05, 19:26 Z tym że ofert dla osób z wykształcenienm ekonomicznym i administracyjnym jest dużo w porównaniu z ofertami dla osoób innym wykształceniem. Wiem, że te oferty to zawoalowana akwizycja lub inne podajprzynieśpozamiatajstwo, ale lepszy rydz niż nic. Mówię to z własnego doświadczenia kiedy w ciągu n lat studiów nieekonomicznych i nieprawniczych zaliczyłam trochę przedmiotów ekonomicznych, jakieś podstawy prawa, nie mówiąc o tym, że znam KP prawie jak własną kieszeń, i w pewnych rodzajach prac jestem w gorszej sytucji niż technik ekonomii. Nieuków po różnych szkołach zarządzania i zarządzania jest dużo, czasem nawet reafi się jakiś po szkole z czołówki, ale ekonomia, finanse, prawo pozwalają łatwiej załapać się do przynajmniej sekretarkowania. A że sens tylko na AE, właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: Studia Ekonomiczne IP: *.astral.lodz.pl 26.11.05, 08:27 Studia ekonomiczne maja sens tylko wtedy jak sie studiuje cos zwiazanego z metodami ilosciowymi.Po zwyklej ekonomii absolwentow pelno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titi Re: Studia Ekonomiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 12:36 ekonomia - sromia !!! teraz chca inrormatyków !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Studia Ekonomiczne IP: *.astral.lodz.pl 26.11.05, 13:33 hehhe to samo mowili kiedys o ekonomistach (ale to bylo daaawno) jutro beda potrzebowac ludzi po inzynierii srodowiska a pojutrze po filozofii :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Studia Ekonomiczne IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 26.11.05, 13:58 Nie wiem, nie wiem z tymi metodami ilościowymi. Jako prawie statystyk (ale nie po matmie) jakoś nie czuję zalewu ofertami pracy, wręcz przeciwnie, zarabiam kompletnie czym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: Studia Ekonomiczne IP: *.astral.lodz.pl 26.11.05, 19:09 hmm ... wlasciwie po ekonometrii i innych statystykach powinno sie pracowac w banku,ubezpieczeniach itd. ludzie od nas z Łodzi nie maja wiekszych problemow z robota.Zreszta brat byl na spotkaniu z McKinsey'em i mowili ze chociaz nie potrzebuja raczej ludzi z takim wyksztalceniem to chetnie go zatrudnia :D No i od paraktyk zsotal na stale :D Odpowiedz Link Zgłoś
przezto Re: Studia Ekonomiczne 26.11.05, 19:22 metody ilościowe to nie tylko statystyka, a kolega pewnie miał na myśli sukcesy zdolnych ekonometryków, którzy z pewnością nie mają problemów ze znalezieniem pracy; sama ekonomia tez wydaje się niezła, bowiem często poszukuje się kogoś z wykształceniem "ekonomicznym lub po kierunku finanse/bankowość" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: Studia Ekonomiczne IP: *.astral.lodz.pl 26.11.05, 20:19 no Ba wlasnie to mam na mysli :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Studia Ekonomiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:31 hmmm to bardzo dziwne co wy tu wypisujecie, bo moja kuzynka skonczyla owa ekonomie , fakt te nie na AE, ale na innej dobrej uczlni i od 2 lat nie moze nic znalezc, nawet na zasadzie przynies, zanies, pozamiataj. To samo jej mąż ten sam kierunek, w ogole poznali sie na studiach, ale łorewer pracuje w tej chwili jako stolarz. Musi coś robić, aby zarobić na rodzine - mają 3 letnią corkę - w sumie bardzo mile dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: Studia Ekonomiczne IP: *.astral.lodz.pl 27.11.05, 09:48 Czytac chyba nie umiesz piszemy o ogolnie pojetych metodach ilosciowych a nie o ekonomii .Kierunek sie nazywa Informatyka i Ekonometria tudziez Metody Ilosciowe w Ekonomii i Systemy Informacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
przezto Re: Studia Ekonomiczne 27.11.05, 10:43 hmmm-..samo "ukończenie" danego kierunku nie jest gwarantem otrzymania przyzwoitej pracy.. Odpowiedz Link Zgłoś