Dodaj do ulubionych

ile za notaki

IP: *.crowley.pl 29.11.05, 20:24
Moja sprawa wyglada tak:
nie moge byc na wszystkich zajeciach i biore od kolezanki notatki .Chcialabym
jej za te notatki zaplacic, ale nie wiem ile. Pytanie jest kierowane do tych
osob ktore sa w podobnej sytuacji. Ile placicie za notatki????
Obserwuj wątek
    • Gość: studentka Re: ile za notaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 22:23
      płacimy "w naturze" - notatkami z innego przedmiotu. a jak masz jakieś
      szczegolne wyrzuty sumienia, to ją zaproś na piwo
      • Gość: ys Re: ile za notaki IP: *.kam.afb.lu.se 30.11.05, 02:26
        na bogów, od kiedy to za notatki się płaci...? co za czasy nastały
        • Gość: Kisiello za moich czasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 17:06
          a jestem na 5 roku, nigdy nie płaciło się za notatki, sprawozdania itp itd. Za
          projekty to co innego, bo ktoś musi nad tym posiedzieć, ale jak ktoś coś robi
          dla siebie, to powinien dawać kserować, dopóki daje to się kserować... a kopia z
          10 kopii też daje sie przeczytać ;)
    • czarna.japonka Re: ile za notaki 30.11.05, 17:27
      Jeśli koleżanka nie wspomina o zapłacie, to nawet nie próbuj jej zaproponować
      za to pieniędzy -> może poczuć się urażona. Za to możesz wykazać się na
      nadchodzące Święta czy Mikołajki - kupić mały drobiazg (w zależności od wieku,
      preferencji i możliwosci finansowych; maskotkę, czekoladki, książkę,
      durnostojkę) i wręczyć z uśmiechem i słodkim "tak wiele dla mnie robisz" ;-)
      Póki co u siebie tego typu praktyk (zapłata za notatki) nie zauważyłam (I rok),
      sama pożyczam komuś i od kogoś i na tej zasadzie to się "kręci".

Pozdr.
      • Gość: nowa_30 Re: ile za notaki IP: *.crowley.pl 30.11.05, 18:49
        W zasadzie chodzi tu o jeden przedmiot, na którym mnie nie ma i nie będzie bo
        pracuję.A ta koleżanka ma zawsze dla mnie notatki ładnie opracowane i przepisane
        na komputerku, więc sumienie mnie troszkę gryzie i chciałabym jej za to
        zapłacić.Ona się o pieniądze nie upomina.Niestety nie mogę się zrewanżować
        notatkami z innego przedmiotu.
        • Gość: Ania Re: ile za notaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 19:18
          penie, że trzeba zapłacić, pomyśl o tym,że ty w tym czasie pracujesz i
          zarabiasz pieniądze, to nie jest jakaś niespodziewana okazja, a ona siedzi na
          wykladach i to przez rok. Ja zwróciłabym chociaz za jeden bilet miesięczny,
          czyli ok 50 zł.
          • Gość: nowa_30 Re: ile za notaki IP: *.crowley.pl 30.11.05, 22:51
            I o to mi właśnie chodziło. Dziękuję Aniu za tą odpowiedź. Czekam na propozycje
            pozostałych. Pozdrawiam...
            • Gość: jaa Re: ile za notaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:42
              nigdy nie oczekiwałabym, że ktoś zaproponuje mi zapłatę za notatki, ani nie
              przyszłoby mi do głowy komuś coś takiego proponować. często wymieniałam się na
              studiach notatkami - czasem moje krązyły "po całym roku", czasem ja korzystałam
              z cudzych. przecież chodzi o to, żeby sobie pomagać. przecież ta koleżanka i
              tak robiłaby te notatki - niezależnie od tego, że z nich korzystasz. ale jeżeli
              czujesz, że powinnaś jej w jakiś sposób "podziękować", to nie proponuj
              pieniędzy, tylko - jak juz tu ktoś radził - daj jej jakiś drobiazg.
    • Gość: maniek Kup jej prezent IP: *.chello.pl 01.12.05, 03:09
      najlepiej wibrator albo lateksowe dildo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka