brycee 28.10.07, 09:07 tinyurl.com/2p7pqk tinyurl.com/3a7vxm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raks5 Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 10:36 ciekawy artykuł, tylko szkoda, że tytuł i post w ogóle nie naprowadza na treść. Pomijając to, że to nie ma nic wspólnego z Siedlcami, a do takich dyskusji to służy, ale chyba już dawno dyskutujemy tu o wszystkim. Istotne jest, że tworzenie wątku, który nie mówi nic totalnie a daje tylko link jest bezcelowe. Taki przegląd prasy tylko bez wstępu Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 11:14 raks5 napisał: > ciekawy artykuł, tylko szkoda, że tytuł i post w ogóle nie naprowadza na treść. > Pomijając to, że to nie ma nic wspólnego z Siedlcami, a do takich dyskusji to > służy, ale chyba już dawno dyskutujemy tu o wszystkim. > Istotne jest, że tworzenie wątku, który nie mówi nic totalnie a daje tylko link > jest bezcelowe. Taki przegląd prasy tylko bez wstępu A moze pozwolisz ze jeszcze ktos oceni wartosc tego postu, bo to iz napisales ze jest on bezcelowy- to rozumiem ze jest to tylko twoje zdanie? Nawet biorac pod uwage, ze twoj nick wyswietla sie na czerwono. Mysle ze niejeden Polak, nawet Siedlczanin z forum miasta Siedlce/sic!/, moze zainteresowac sie taka wiadomoscia. Faktycznie nie dotyczy ona naszego miasta, ale dotyczy za to ludzi mieszkajacych w naszym kraju, takze Siedlczan. Przynajmniej do czasu, dopoki w Polsce bedzie panowal w miare jednolity system nauczania. Dlaczego nie napisalem nic w opisie, dalem jedynie same linki, co mi zarzucasz? Wlasnie o to mi chodzilo, by kazdy kto przejrzy te artykuly, sam wyciagnal wnioski jakie sie nasuwaja. Latwo jest krytykowac, usuwac posty gdy posiada sie do tego prawa, wystarczy jedno czy dwa klikniecia. Moze jednak nie tedy droga? Sprawa Aleksandra Kucharskiego narobila w krajach anglojezycznych naprawde duzego zamieszania, wielu ludzi bylo i jest w szoku, dowiadujac sie ze w panstwie 3 swiata za ktory bez watpienia uchodzi tam Polska, istnieje system nauczania na poziomie o wiele wyzszym niz w GB i wielu innych. Po analizie nie tylko artykulow do ktorych linki podalem, ale rowniez analizie wielu innych w znanych portalach i gazetach zachodnich widac jest, ze dzieki temu chlopakowi z Lodzi prestiz naszego kraju- przynajmniej od kilku dni, wyraznie wzrasta. Nie jestesmy juz dla nich "100 lat za murzynami". Dlatego utworzylem ten watek, by wielu Siedlczan uswiadomilo sobie- a glownie nasze dzieci, ze to co robia, ma jakis sens i przyszlosc. Ale jesli ktos uznaje ze nie dotyczy to Siedlec, ze wazniejsza sprawa jest to, iz po raz setny ktos szuka kucharza i sali na urodziny cioci, to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 11:28 nie zrozumieliśmy się. Ale od początku- nigdzie nie napisałem, że nikt więcej nie powinien go oceniać. Artykuł jest bardzo ciekawy i jak najbardziej (moim zdaniem) fajnie, że wkleiłeś linki do niego. O co mi chodziło to wklejanie linków z jakimkolwiek komentarzem. Chodzi o sprawę optymalizacji- bo w ten sposób osiągasz to, że albo ktoś, kogo by zainteresował artykuł nie kliknie, bo mu szkoda czasu na klikanie w coś, co nie niesie za sobą żadnej informacji o czym jest news, albo kliknie ktoś, kto nie ma ochoty. Dużo sprawniej byłoby, gdybyś przed linkiem wkleił choć jedno zdanie z artykułu, żeby było wiadomo, o co chodzi (jaki to może być temat). Taki zwyczaj ma bambii i jest to sprawne. A wyswietlilo sie na czerwono, bo tak jest domyslnie i musze pamietac o dwóch kolejnych krokach,, zeby odznaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 12:49 No tak, choc zarzuciles mi tez, ze artykul nie ma nic wspolnego z Siedlcami, choc zaznaczyles ze te sprawe pomijasz <lol> Naprowadzenie na sprawe jakims wstepem, moze miec swoje plusy ale i minusy. Plusy sa znane, a zeby nie przedluzac podam jeden tylko minus. Ktos nie otworzy linku bo wyda mu sie ze nie jest on dla niego interesujacy. Gdy jednak wejdzie powodowany zwykla ludzka ciekawoscia, moze okazac sie ze sprawa go zainteresuje. Wiedza cos o tym spamerzy :) Ale spoko, fajnie ze watpliwosci mozna wyjasnic. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 16:10 > Istotne jest, że tworzenie wątku, który nie mówi nic totalnie a daje tylko link > jest bezcelowe. Taki przegląd prasy tylko bez wstępu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=9348753&a=9348753 Odpowiedz Link Zgłoś
scoobunny Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 16:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=70560263 tak powinien wyglądać prawidlowy post: rzeczowy, interesujący i na temat...Siedlec Raks wyluzuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 16:51 a co? treść, rozwinięcie, zakończenie :) przecież tematy Siedlec już dawno olaliśmy na tym forum, cała moja intencja była taka, że, i to podtrzymuje, że wklejenie samego linka nic nie daje. A napisałem to po tym, jak z nudów otworzyłem te linki i artykuł okazał się bardzo ciekawy. Więc cały czas utrzymuję, że sposób wklejania linku, z krótkim choć komentarzem czego dotyczy jest sensowniejsze Ale mam nowy pomysł, zróbmy teraz z tego wątku miejsce, gdzie będziemy wklejali linki do głupich, nierzeczowych, nieinteresujących i nie na temat Siedlec postów. Poszukiwania od 2003 (no_login, gratuluje cierpliwości). W ten sposób mamy szansę, nawet bardzo dużą, dojść do tych przewidywanych przeze mnie parę miesięcy temu 100 000 wpisów na forum Siedlce Odpowiedz Link Zgłoś
scoobunny Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 17:17 Raks! miej oko na to aby na tym forum nie pojawiały sie treści nieprzyzwoite, niecenzuralne itp. A czy post jest potrzebny czy nie, zweryfikujemy to my Forumowicze. Liczba odpowiedzi na post prawdę Ci powie. Taka jest moja koncepcja ;) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 17:38 scoobunny, mam nadzieję, że oko mam w wystarczającym stopniu, o potrzebie postu nie dyskutowałem, ale chodziło mi w tym przypadku o sposób wklejania linka, For(um)owicze rzeczywiście decydują, ale forowiczem jestem i ja. Taka jest moja koncepcja :) spójrz na to zjawisko tak, gdyby nie ta dyskusja, prawie nikt by nie przeczytał artykułów o Olku Kucharskim... Ale może już skończmy OT Odpowiedz Link Zgłoś
scoobunny Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 17:43 OK konczymy, udanej koncowki weekendu Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 17:30 > no_login, gratuluje cierpliwości dziekuję, ale naprawdę było to banalnie proste a przy okazji pokazuje jak to punkt widzenia zmienia się wraz z miejscem siedzenia Raks, wyluzuj, jesteś aesem nie zwodowym adminem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 17:40 > Raks, wyluzuj, jesteś aesem nie zwodowym adminem :-) pisalem to jako forumowicz Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 17:32 > Ale mam nowy pomysł, zróbmy teraz z tego wątku miejsce, gdzie będziemy wklejali > linki do głupich, nierzeczowych, nieinteresujących i nie na temat Siedlec a nie lepiej zrobić osobny watek? Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 17:41 > a nie lepiej zrobić osobny watek? to byla ironia :) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 17:34 > przewidywanych przeze > mnie parę miesięcy temu 100 000 wpisów na forum Siedlce to ja już teraz przewiduję że dojdziemy do - 111 111 - 150 000 - 200 000 - 250 000 ... postów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 17:35 > - 111 111 ale wcześniej będzie oczywiście 99 999 postów to przewidziałem ja- no_login ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 17:42 ale chodziło o określenie czasu, kiedy to się stanie. Ja pisałem o połowie listopada, czyli jestem gdzieś w okolicach... Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: Aleksander Kucharski 28.10.07, 18:08 Powiedzmy sobie szczerze, Siedlce nie sa az tak duzym miastem by codziennie powstawaly tylko i wylacznie watki dotyczace coraz to nowych spraw. Inwencja, polot a pewnie i checi forumowiczow na pewno na dluzsza mete nie wystarcza, by Forum Miasta Siedlce caly czas tetnilo zyciem. Ale skoro to ma byc forum o Siedlcach- ale tez dla ich mieszkancow, dlaczego wiec nie laczyc przyjemnego z pozytecznym i gdy naprawde znajdzie sie cos ciekawego, poprostu pokazac to innym userom. Przyjemne z pozytecznym. Odpowiedz Link Zgłoś