Gość: natalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 12:25 jaki kierunek studiow uwaza sie/ uwazacie za łatwy i przyjemny? prosze o podanie konkretnych kierunkow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: natalia Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 13:25 nie napisalam ze szukam latwych studiow zapytalam jakie studia uwazacie za latwe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.aster.pl 03.12.05, 13:27 ok,odpowiem na Twoje pytanie,choć to kwestia względna i każdy może wymienić Ci inne kierunki:) archeologia ochrona środowiska turystyka i rekreacja polityka społeczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 13:35 Nie zgadzam sie z poprzedniczka jesli chodzi o OS to nie są to łatwe, lekkie i przyjemne studia !!!! Osobiście uważam, że do latwych należą zarzadzanie i marketing i socjologia - są one latwe ale i zarazem beznadziejne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Łatwe studia...jakie ? 03.12.05, 13:41 EEE, socjologia nie jest taka łatwa, tzn na razie jest, ale jestem na pierwszym roku, potem ma byc gorzej, mata i takie rzeczy. A juz na pewno nie jest beznadziejna ;) Ja z kolei słyszałam, że np pedagogika jest łatwa, ale to jest niczym niepoparta opinia, pewnie zresztą zaraz odezwą się studenci pedagogiki i powiedza, że jest ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.aster.pl 03.12.05, 14:37 S, Tak jak pisałam, każdy wymieni inne kierunki,gdyż jest to kwestia na tyle indywidualna że nie da się stworzyć listy np 10 kierunków,które wedle opinii każdej osoby byłyby kierunkami łatwymi.Jak dla mnie zarządzanie i marketing jest kierunkiem trudnym,to tez zależy od uczelni,jeśli weźmiemy pod uwagę poziom uczelni prywatnych-to owszem,wymagania są niskie,ale na UW jest to kierunek dość wymagający, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.toya.net.pl 14.01.06, 00:06 czemu mam wrażenie że studiujesz ochronę środowiska?:) zdradzę Ci pewien sekret - kierunki w które się nie zagłębiasz w większości wydają się łatwe. Ktoś kiedyś powiedział że wszystko jest proste tylko na początku i na końcu nauki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Łatwe studia...jakie ? IP: 62.233.158.* 03.12.05, 15:24 najłatwiejsze kierunki to bez dwóch zdań -mechanika i budowa maszyn -oceanotechnika -budownictwo -stomatologia :P powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moherator Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.toya.net.pl 03.12.05, 15:54 Akurat stomatologia jest bardzo trudna, inne wymienione - średnie, ale na pewno nie łatwe! W ogóle "trudnośc" studiów jest rzeczą względną - np. takie studia zaoczne - dla osoby, która nie pracuje - będą banalne, ale dla kogoś, kto pracuje na pełen etat plus opieka nad dziecmi plus studia - będą trudne. Albo np. taka informatyka - na Politechnice jest to kierunek w miarę trudny, a w różnych prywatnych szkołach - do przejścia dla każdego. Cały ten temat jest więc bez sensu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Łatwe studia...jakie ? 03.12.05, 16:30 heh, zdaje mi się, że post kogoś o nicku "........" to raczej ironia była, bo mechanika i budowa maszyn to chyba jeden z najtrudniejszych kierunków na polibudzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: engineer Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 00:06 budownictwo łatwe????? chyba cie w mozg pogrzało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.toya.net.pl 03.12.05, 16:44 No jak to? A ja myślałam, że robienie zastrzyków, roznoszenie pigułek i podcieranie tyłków jest trudne! :) A tak serio - na pielęgniarstwie podobno materiału jest mało, ze to godzinowo - tragicznie, cały czas siedzi się w szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomia Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 19:12 a Ekonomia jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelle Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.icpnet.pl 15.12.05, 18:36 przedmioty nie sa takie trudne ale niektore sa beznadziejne i jest bardzo duzo zajec ktore zajmuja caly dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 20:17 Łatwe i przyjemne będzie studiowanie tego co lubisz i co Cię interesuje. Ja studiuję teologię jest przyjemnie, co prawda nie zawsze łatwo:), ale sprawia mi to przyjemność :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.easycomm.pl / *.easy.com.pl 04.12.05, 22:41 Hmm piszesz że pielęgniarstwo, ja słyszałam ze bardzo dużo osób już zrezygnowało z tego kierunku ponieważ ich wyobrażenie rozminęlo się z prawdą. Jest ciężko i nie tylko na początku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.icpnet.pl 05.12.05, 14:30 dziennikarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 15:26 mi sie wydaje ze zarzadzanie i marketing socjologia i wszystkie pseudoekonomiczne studia na prywatnych uczelniach;P ( z paroma wyjatkami) Odpowiedz Link Zgłoś
striga Re: Łatwe studia...jakie ? 05.12.05, 16:09 Prywaten studia to najczesciej w ogole inne zasady. Mozesz płacić niemal w nieskończoność za powtórki, reaktywacje, przywrócenia i.t.p. WYstarczy wiec kasa. ŁAtwy kierunek to ten, którego uczysz sie z przyjemnością i zainteresowaniem.. ... no i jezeli nie uczysz sie tylko po to,aby mnie mgr przed nazwiskiem, tylko po to zeby sie rozwijac. Odpowiedz Link Zgłoś
sopelsiasty Re: Łatwe studia...jakie ? 06.12.05, 19:25 Socjologia owszem, jest przyjemna - ale czy łatwa? Tego nie wiem - jest po pierwsze mocno abstrakcyjna, po drugie sa przedmioty z ktorych naprawde jest duzo czytania, po trzecie wymaga bardzo wszechstronnych predyspozycji - są przedmioty b. pamieciowo-humanistyczne, jak np. Historia społeczno-gospodarcza i typowo scisle - logika, statystyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:10 łąkarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Socjologia abstrakcyjna buehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 03:03 postudiuj sobie informatyke to jest dopiero abstrakcyjne ale cholernie rozwija umysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.efekt.net.pl / *.efekt.net.pl 09.12.05, 13:25 pedagogika na UMCS-ie... wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
ab7777 Re: Łatwe studia...jakie ? 09.12.05, 14:48 a ja myślę ,że wszystkie studia techniczne na politechnice itd.są trudne i nie wmawiajcie ,że nie bo tak jest,co do archeologii to wcale taka banalna nie jest ;zapamiętajcie sobie te wszystkie daty i okresy , a co do zarządzania może na prywatnych uczelniach jest łatwo ale nie na państwowych , ekonomicznych i dziennych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moherator Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.toya.net.pl 09.12.05, 16:06 ..."nie wmawiajcie ,że nie bo tak jest"..:) No tak, mistrzuniu, to mnie przekonałeś, nie mam więcej pytań:) Skoro tak twierdzisz - to tak byc musi. A tak serio - studia techniczne na pewno nie są proste, ale bez przesady - istnieje wiele trudniejszych. Mimo wszystko uważam, że techniczne są bardziej wymagające od większości humanistycznych, a już na pewno od prywatnego zarządzania:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 09.12.05, 14:22 dziennikarstwo mój życiowy bład!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 17:23 marketing i zarządzanie !! na mojej polibudzie tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradoxi Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 23:56 do sesji łatwy :), tak poza tym to niezłe obijanie, niemalże wakacje, tylko czasem trzeba jakąś prackę oddać, z geomorfologii coś narysować albo z innej hydrografii. Powiem też że w tym semestrze nie miałem ani jednego kolokwium jeszcze, tylko smaruj te mapki na razie. Ciekawie może być też na wyjazdach terenowych, można to nazwać esencją samą w sobie studiowania nauk geograficznych (np. tydzień cały nad morzem, na innych kierunkach tego nie ma :P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Water Proof Re: geografia IP: *.icpnet.pl 02.03.06, 00:13 Jest! Terenówki sa na biologii! Ale ona wcale nie jest łatwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student prafa PRAWO IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.12.05, 12:20 Prawo na jednej z lepszych panstwowych uczelni. Wbrew pozorom nie jest takie trudne. Od poczatku października do teraz jeden wielki bauns. Boje sie, że moja wątroba jest w coraz gorszym stanie. Dlatego ostatnio oszczedzam troche kaski. Bedzie na leczenie:)) Ze stypendium (naukowego). Od razu dementuje wszelkie plotki-moi rodzice nie sa prawnikami. trzymajcie sie pozdro dla wszystkich życzliwych, rozsądnych, myślących i tolerancyjnych ludzi na łatwych i trudnych kierunkach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: PRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 12:57 Zgadzam siew z przedmówca.Ja też jestem na prawie <dzienne,uczelnia państwowa> i wbrew pozorom i temu co sie mówi kierunek nie jest wcale trudny.Trochę chęci i wysztko zalicza sie bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: PRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:08 pogadamy po logice ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: PRAWO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 19:14 Logika to jeden z łatwiejszych przedmiotów...tylko do niego trzeba mieć predyspozycje...a nie tak jak w większości: przeczytać, wykuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: PRAWO IP: *.aster.pl 16.12.05, 00:25 opinii będzie tyle ilu ludzi się wypowiadających dlatego ten temat jest bez sensu:) a prawo rzeczywiście:np wieczorowe na UW to w moim przekonaniu kpina! Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties Re: PRAWO 16.12.05, 01:49 Co masz na myśli -pisząc,ze wieczorowe prawo na UW to kpina? pytam, bo mam znajomych na kilku wieczorowych kierunkach ( nie na prawie ) i wcale nie jest latwo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: PRAWO IP: *.aster.pl 16.12.05, 20:53 pisząc, że prawo wiecz. na UW to kpina,mam na myśli fakt,że grup jest tam kilkadziesiąt, a poszczególne grupy mają no 2 obowiązkowe zajęcia w tygodniu.z tego względu to kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student prafa Re: PRAWO IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.12.05, 12:16 Logike mam juz daaawno za soba. Pamietam, ze zdalem w pierwszym terminie. Staram sie zdawac przedterminowo, badz w pierwszym terminie. Nie chodzi tu bynajmniej o wyscig, ale lubie miec potem wiecej wolnego. Wiele zalezy od podejscia. Niektorym juz na pierwszym roku wydaje sie, ze sa prawnikami. I ucza sie duzo. Ale co innego nauka, a co innego sztuka zdawania egzaminow. Nie zawsze nalezy czytac kilka ksiazek na dany temat. Czasem lepszy jest sam wyklad. Prawo wieczorowe: punkt wiedzenia zalezy od punktu siedzenia. Na niektorych prywaciakach tez sie ludziom wydaje, ze maja strasznie duzo nauki, ze nie zdaza, nie zdadza itp. a potem okazuje sie,ze ilosc materialu to jedna dziesiata tego co ja mam (przyklad autentyczny). Nie twierdze, ze na prawie wieczorowym jest mniej nauki, bo teoretycznie powinno byc tyle samo. Ale jest mniej zajec, wyklady prowadza doktorzy, a nie profesorowie,to ma wplyw. Poza tym, z calym szacunkiem dla tych uczacych sie, na wieczorowych to sie ludzie dopiero bawia:)))) Ostatnio wydaje mi sie, ze nawet z tych panstwowych uczelni zrobily sie tylko fabryki magistrow. Mam wrazenieze na politechnice jest wiecej nauki (cwiczenia, laborki kolokwia itp) A na prawie jak jest: na wyklady rzadko sie chodzi, na cwiczeniach obecnosc teoretycznie obowiazkowa, ale grupy licza tyle osob, ze w praktyce nie trzeba sie nic uczyc. I tak leci czas, nie dogania nas:P Ciekawy jestem Waszych spostrzezen. Bo ostatnio nie mam motywacji do tego wszystkiego.Moze jakas mila przyszla prawniczka mnie zmotywuje:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GM Re: PRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 01:16 Ja też studiuję prawo i jak dotąd wypiłem więcej wódki niż przez cały tamten rok z wakacjami włącznie a za kołnierz nie wylewałem.. Najważniejsze jest to że to jest kierunek przynajmniej w pierwszym semestrze przyjemny i przy prawie rzymskim czasu się nie mierzy. A studenci administracji napewno wam powiedzą prawo to najłatwiejszy przedmiot we wszechświecie<lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: PRAWO IP: *.kablowka.waw.pl 13.01.06, 23:52 Prawie ... które chcesz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 18.12.05, 12:50 Łatwe studia = zero pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niania Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 21:20 Powiem tak:studiuje pedagogika i moge potwierdzic ze jest to latwy kierunek. Latwa jest tez psychologia Odpowiedz Link Zgłoś
elboru Re: Łatwe studia...jakie ? 19.12.05, 12:44 a co powiece o informatyce stosowanej? zastanawiam sie czy na to isc ale nie chce sie na studiach duzo uczyc więc mam dylemat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.aster.pl 19.12.05, 14:24 Jeśli pytasz konkretnie o WSISIZ to znam 2 osoby,ktore tam studiuja i uczyc sie duzo musza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.netcorp.pl 14.01.06, 14:24 ELEKTRONIKA I TELEKOMUNIKACJA lajtowy jak cholera:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda Re: Łatwe studia...jakie ? IP: 80.54.70.* 01.03.06, 14:44 ELEKTRONIKA I TELEKOMUNIKACJA ŁATWY KIERUNEK ????????? :O oj to gratuluje mózgu geniusza bo ja zaczęłam dopiero 2 semestr a już zaczynam mieć wątpliwości czy aby zacznę 3 :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.maciszewski Re: Łatwe studia...jakie ? 16.01.06, 22:35 No ekonomia na Uniwersytecie Warszawskim to raczej kaszka z mlekiem. I dobrze brzmi! Czasem tylko takie malutkie klody pod nogi, np zaliczenie ze statystyki - pomozcie wypelniajac ankiete: www.kolorowemamuty.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggggg Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 15:02 To oczywiste, ze trudnosc studiow zalezy od predyspozycji. Gdybym miala obstawiac to: 1. O dziennikarstwie slyszalam, ze to kierunek bardzo przyjemny i niezbyt trudny. Ale faktem jest, ze jesli ktos chce byc dziennikarzem w przyszlosci to powinien od poczatku studiow (rowniez dziennych) pracowac w zawodzie. 2. Pedagogika ma opinie latwego kierunku. Na pewno na uniwersytetach i akademiach pedagogicznych bedzie troche trudniej niz na slabych prywatnych uczelniach, ale chyba studenci nie maja wiekszych problemow ze zdaniem. 3. Moze zdrowie publiczne? Pod warunkiem, ze ma sie zaciecie do spraw zdrowotnych. Znow na Akademiach Medycznych pewnie wcale tak prosto nie bedzie, ale na kiepskich uczelniach... 4. Prywatna politologia nie powinna sprawic wiekszego problemu. Znow zakladam, ze student choc troche interesuje sie ta tematyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Łatwe studia...jakie ? IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 02.03.06, 00:21 Astronomia, Uniwersytet Warszawski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inf łatwe to takie które polubisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 02:59 i będziesz z przyjemnością się uczyła nowych rzeczy z tej dziedziny dla mnie to jest informatyka choć na początku było ciężko ale ogólnie to kierunek dla 6 latków bajecznie prosty tylko trzeba sie uczyć oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhfvkdv Re: łatwe to takie które polubisz IP: *.rdi.pl 03.03.06, 09:18 a informacja naukowa i bibliotekoznawstwo? jak sadzicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimi Re: łatwe to takie które polubisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:11 Ja studiuję filologię polską i nie są to studia może bardzo trudny, ale wymagają sporego nakładu pracy- na egzamin z literatury jest przeważnie dużo ponad 100 lektur... Odpowiedz Link Zgłoś