Dodaj do ulubionych

!!! UW BLISKIE BANKRUCTWA !!!

IP: *.kablowka.waw.pl 09.12.05, 08:08
Kurcze, a ja słyszałem iż UW musi oddać zagrabione budynki przedwojennym
właścielom. I razem z gigantycznym odszkodowaniem za bezprawne użytkownie przez
60 lat. To będzie dopiero piękne bankructwo!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • paul_ina Re: !!! UW BLISKIE BANKRUCTWA !!! 09.12.05, 11:19
      Matołku, poczytaj ustawy.
      • Gość: ZŁY paulina matołku IP: *.chello.pl 09.12.05, 14:57
        paulina matołku poczytaj całość forum a dowieesz się dlaczego ktoś zamiescił
        taki post - pomoge ci trochę - to zapewne odpowiedź na bardzo podobny post ale
        dotyczący innej szkoły
        • simon.robins Re: paulina matołku 10.12.05, 22:57
          wiesz..mimo wszystko ona nie jest zobowiazana do znajomosci calego forum (na przyklad ja bywam tu ostatnio sporadycznie i tez nie wiem o jaki post chodzi)...choc nie mowie ze nie masz racji...pomijajac, ze moge to sobie sam znalesc...dodanie linku upraszcza problem.
        • paul_ina Matołki 11.12.05, 01:06
          Zły, Matołku Matołków, Królu Wszystkich Matołków,
          niechętnie to robię, bo nie lubię za darmo,
          ale zgodnie z art. 6 pkt 6 ustawy prawo upadłościowe i naprawcze nie można ogłosić upadłości uczelni. A poza tym, jak ktoś celnie zauważył, życie nie polega na wertowaniu forum. Link byłby miły.
          • r.richelieu Re: Matołki 11.12.05, 01:42
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=33222013
            • Gość: Richelieu* Re: Matołki IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 11.12.05, 01:43
              a, ja akurat zna całe forum dokładnie, ale ten link wisiał tylko pół strony
              niżej
              • paul_ina Dzięki!! 11.12.05, 01:48
                I jak ja miałam zauważyć taką burzliwą dyskusję???
                • Gość: Richelieu* Re: Dzięki!! IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 11.12.05, 02:12
                  ;)
                  przecież od burzliwości bardziej widać tytuł, a tam wykrzykników i dużych liter
                  zatrzęsienie
          • joella.r A co z prywatną? 11.12.05, 02:09
            Jest wszakże przedsiębiorstwem?
            I chyba już był taki przypadek
            • Gość: Student Re: A co z prywatną? IP: *.kablowka.waw.pl 14.12.05, 09:28
              Paść może każda, prywatna czy państwowa. Jak nie będzie miała kasy to z czego
              zapłaci np. wykładowcom??? A jak nie bedzie miała wykładowców to nie będzie
              miała uprawnień i tyle. Choć trudno uwierzyć w bankructwo UW to teoretycznie
              jest to możliwe. Wystarczy wstrzymać dotacje (i np. przeznaczyć je dla górników).
              I niech nikt nie mówi iż dotacja jest celowa i musi zostać przekazana, w Polsce
              nic nie musi. Analogia do podatku drogowego który podobno ma być przenzaczony na
              budowę i remont dróg jest widoczna (dla niezorientowanych tylko 12% tego podatku
              idzie na drogi ale ostatnio rząd z tych 12% zabrał część na kolej).
              • studentk Re: A co z prywatną? 23.12.05, 21:29
                Akurat w UW wierzę - przynajmniej w Informatyke :))))) Informatyka jest THE BEST.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka